کیاپرس /جراح و متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری، عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا گفت: به‌طور کلی توصیه می‌شود تست پاپ اسمیر از ۲۰ سالگی به بعد و تا ۶۵ سالگی انجام شود. اگر نتایج آزمایش منفی بود هر ۳ سال تکرار شود.

بانوان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، سلامت بانوان نقشی تعیین‌کننده در سلامت جامعه و خانواده دارد به همین دلیل، ۲۴ تا ۳۰ مهر هفته ملی سلامت بانوان نامگذاری شده است.

یکی از غربالگری‌های مهم سلامت بانوان تست پاپ‌اسمیر یا نمونه‌ برداری و بررسی سلول‌های دهانه رحم است‌.

به گزارش کیاپرس از پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا، دکتر مژده ذنوبی، اظهار داشت: در صورت وجود تغییرات غیرعادی، پزشک بر اساس شرایط بیمار، فواصل تکرار را آزمایش را کوتاه‌تر می‌کند و مثلاً ممکن است لازم باشد هر ۶ ماه این تست انجام شود.

وی افزود: تست پاپ‌اسمیر که با نمونه‌برداری از سلول‌های دهانه رحم و بررسی آنها در آزمایشگاه انجام می‌شود، یک روش غربالگری سرطان دهانه رحم است. همچنین، از این تست برای غربالگری عفونت‌های انتقال‌یابنده از راه ارتباط جنسی، از جمله ویروس پاپیلومای انسانی (hpv) که برخی از انواع آن از جمله عوامل خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم است، استفاده می شود.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا درباره عوامل خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم گفت: برخی عوامل خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم وجود دارند که وجود آنها باعث می‌شود پزشک در فواصل کوتاه‌تری تست پاپ‌اسمیر را درخواست کند. تشخیص سلول‌های پیش‌سرطانی در تست قبلی، ابتلا به عفونت HIV، ضعف سیستم ایمنی به دلایلی همچون پیوند عضو، شیمی‌درمانی یا استفاده طولانی از کورتیکواستروئیدها و سابقه مصرف سیگار از جمله این عوامل خطرساز هستند.

اشتراک این خبر در :