کیاپرس /متخصص قلب و عروق توصیه کرد: افراد باید از عوامل ایجاد کننده نارسایی قلبی از جمله: بیماری دیابت، فشار خون، مصرف سیگار و دخانیات، مصرف الکل، چاقی و….، دوری کنند و با داشتن سبک زندگی سالم (تغذیه درست، تحرک کافی، مدیریت استرس و دوری از عوامل ایجاد کننده اینگونه آسیب ها) از زمینه سازهای ایجاد کننده این بیماری جلوگیری کنند.

در برنامه ضربان شبکه سلامت، تکتم علیرضایی، متخصص قلب و عروق و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص نارسایی قلبی و پیشگیری از آن به گفتگو پرداخت.

وی، کاردیومیوپاتی‌ها را از جمله علل اصلی ایجاد کننده این بیماری دانست و افزود: عفونت‌ها به خصوص عفونت‌های ویروسی مانند: کرونا و حتی ابتلا به آنفولانزا میتواند به عضله قلب آسیب برساند و منجر به نارسایی قلبی شود.

این استاد دانشگاه، بیماری‌های عروق کرونر قلب را از دیگر علل ابتلا به نارسایی قلبی دانست و گفت: اگر عروق قلب به هر دلیلی (از جمله رسوب چربی در عروق) تنگ شوند، می‌تواند به بروز نارسایی قلبی منجر شود.

این متخصص قلب و عروق گفت: از دیگر علل ایجاد کننده نارسایی قلب، فشار خون بالا است، در افرادی که فشار خون مزمن و درمان نشده دارند: عضله قلب وارد مرحله نارسایی میشود.

وی ادامه داد: متاسفانه بیماری روماتیسم قلبی در کشور ریشه کن نشده است و در صورت ابتلا به گلودرد چرکی درمان نشده، میکروب باعث آسیب به دریچه‌های قلب می‌شود که در سنین بالاتر به صورت تنگی و یا نارسایی قلب، بروز میکند.

این متخصص قلب افزود: مصرف کنندگان الکل، مسمومیت با بعضی از مواد مخدر از جمله: هروئین، کوکائین و آنفتامین نیز باعث نارسایی قلبی فوق العاده پیشرفته در افراد می‌شود.(در مصرف کنندگان کوکائین و آمفتامین احتمال بروز سکته حاد قلبی وجود دارد) همچنین بیماری‌هایی مانند پرکاری و کم کاری تیروئید از جمله علل ایجاد کننده نارسایی قلبی محسوب میشوند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که افراد مبتلا به نارسایی قلبی با چه علائم و نشانه‌هایی به پزشک مراجعه می‌کنند گفت:
نارسایی قلبی با تنگی نفس خصوصاً تنگی نفسی که در حین خوابیدن و دراز کشیدن است به پزشک مراجعه میکنند که زنگ خطر بسیار مهم به نفع این بیماری است. علامت دیگر تورم به خصوص در ناحیه ساق و مچ پا است. از جمله علامی دیگر ضعف و خستگی مفرط است، فرد بیان می‌کند: که حتی توانایی انجام کارهای روزمره را ندارد.

اشتراک این خبر در :