کیاپرس /معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به لزوم جریان‌ سازی در عرصه تحقیقات و فناوری سلامت اشاره کرد و افزود: یک پژوهشگر و دانشمند باید جریان ‌ساز باشد و علاوه بر رشد فردی بر رشد جمعی و تیم‌ سازی نیز توجه کند. پیشرفت در کشور نباید قائم به فرد باشد، بلکه باید به صورت یک جریان جمعی و شبکه ‌ای از افراد با هدف یکسان در مسیر توسعه حرکت کند.

به گزارش وبدا، دکتر یونس پناهی در نخستین نشست شورای عالی سیاستگذاری بیست و نهمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی؛ به شعار سال مبنی بر “رشد تولید و مهار تورم” اشاره و عنوان کرد: چنانچه پژوهشی در حوزه سلامت راهکارهایی در جهت افزایش رشد تولید یا کاهش هزینه های درمان و مهار تورم، ارائه کند، بدون شک در جشنواره رازی مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.

دکتر پناهی در پایان یادآور شد: بسیاری از نکات و پیشنهادات در جهت برگزاری هر چه بهتر جشنواره رازی نیازمند روند تدریجی است و شاید حتی در دوره های آینده اجرا شود، اما فعالیت های فکری و علمی روی آن، از حال حاضر آغاز خواهد شد.

تاکید بر پژوهش مساله محور در بیست و نهمین جشنواره علوم پزشکی رازی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، بر پژوهش مساله محور و حرکت دانشگاه‌ های علوم پزشکی به سمت دانشگاه ‌های نسل چهارم، تاکید کرد.

پناهی در نخستین نشست شورای عالی سیاستگذاری بیست و نهمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی، ضمن تاکید بر پژوهش مساله محور، عنوان کرد: تمام تلاشمان بر این است که هر اقدامی در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که منجر به حل مساله ‌ای در کشور شده و یک نیاز سلامت محور را از جامعه رفع کند، طبق آیین‌ نامه جشنواره رازی در نظر گرفته شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در ادامه با تاکید بر اینکه تاثیرگذاری جزو اهداف جشنواره رازی بیست و نهم به شمار می رود، تصریح کرد: میزان اهمیت تاثیرگذاری تحقیقات موجب شده در ارزشیابی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی نیز به آن توجه ویژه شود.

وی ادامه داد: دانشگاه‌ های علوم پزشکی باید به تدریج به سوی دانشگاه ‌های نسل چهارم حرکت کنند تا بتوانند به صورت فعالانه برای مشکلات احصا شده از بطن جامعه، راهکارهای عملیاتی ارائه کنند.

به گفته وی، یکی از عوامل مورد توجه در جشنواره رازی که از دوره گذشته آغاز شده، توجه به مجلات تخصصی فارسی زبان و تقویت آنهاست.

دکتر پناهی با اشاره به اهمیت دیپلماسی علمی در حوزه سلامت، عنوان کرد: این بخش باید در جشنواره رازی به عنوان یکی از ارکان اساسی دیپلماسی علمی فعال شود تا محققان برتر ایرانی که در خارج از کشور فعالیت دارند نیز فرصت خدمت به کشور و هموطنان خود را پیدا کنند. این کار در جهت توسعه شبکه بین المللی و برقراری تعامل دوجانبه میان محققان ایرانی و خارجی نیز مفید خواهد بود.

دکتر حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز در این نشست، با بیان اینکه جشنواره رازی عصاره فعالیت‌ های یکساله تحقیقات حوزه سلامت کشور است، بیان کرد: بهترین توصیه این است که تمام روال های سال گذشته با رویکرد بهینه سازی و متناسب با نیاز کنونی تداوم یابد. آنچه امروز اهمیت دارد تاثیرگذاری در ارائه راه حل برای رفع نیازهای کشور است که باید به آن به صورت ویژه توجه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین عنوان کرد: بدون شک برای قرارگیری در رتبه بندی های بین المللی باید همچنان بر شاخص H محققان و تعداد مقالات و افزایش سالانه آن تاکید و در کنار آن به عوامل دیگر نیز توجه شود.

دکتر فرشیدی همچنین پیشنهاد اختصاص جایزه ویژه در جهت تحقق شعار سال را مطرح کرد.

گفتنی است، دکتر ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت، دکتر حسن ابوالقاسمی، رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، دکتر افشین زرقی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر فریدون عزیزی، رییس پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشک شهید بهشتی، دکتر حمیدرضا خانکه، سرپرست تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر احمدعلی نوربالا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر کامران باقری لنکرانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دکتر محمدعلی صحراییان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران از دیگر اعضای شورای عالی سیاستگذاری بیست و نهمین جشنواره رازی هستند که در این نشست حضور داشتند.

اشتراک این خبر در :