به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، به مناسبت دهه مبارک فجر در مراکز ۴ گانه جهاد کشاورزی قائم شهر با همکاری اداره دامپزشکی شهرستان یک دوره آموزشی آشنایی دامداران با بیماری تب برفکی برگزار شد.
مدرس این دوره آموزشی گفت: تب برفکی یک بیماری بسیار عفونی است که سبب کاهش تولید دام شده و نقش اساسی در تجارت دام و فراورده های خام دار.
این ویروس مولد بیماری تب برفکی از جمله مقاوم ترین ویروسهای شناخته شده در طبیعت است که قادر است در محیط خارج از بدن دام تا مدت ۴۰ روز در بستر فضولات و ترشحات بدن زنده و عفونت زا باقی بماند و هفته ها در خوراک دام و فراورده های دامی از جمله پشم و پوست دام زنده مانده و از مکانی به مکان دیگر انتقال یابد .
وی ادامه داد : این ویروس در مقابل حلال های چربی بسیار مقاوم و پایدار است که نسبت به حرارت و رطوبت مقاوم بوده بطوریکه در گوشت منجمد تا ۸۰ روز زنده می ماند ، در حرارت مستقیم پایین و در درجه حرارت ۵۰ تا ۶۰ درجه بسرعت از بین می رود ( ۵۶ درجه ۳۰ دقیقه ) ، خشک شدن ، سرما و نمک تاثیر چندانی در از بین بردن ویروس ندارد .
محمودی یادآور شد: مهمترین و اساسی ترین روش پیشگیری و کنترل بیماری تب برفکی بکارگیری اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای است.
ضد عفونی وسایل نقلیه ، استفاده از سرنگ ، سرسوزن و کلمن های نگهداری واکسن مخصوص هر واحد در زمان واکسیناسیون، سوزاندن لاشه و فضولات و وسایل آلوده به ویروس ، عدم برداشت و انتقال کود آلوده، از ورود ویروس در یک گله و یا جمعیت جلوگیری می کند.