معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان مازندران اعلام کرد: ۴۰۰ هزار سگ‌گزیدگی در سال؛ هزینه ۶۵ میلیون دلاری واکسن هاری برای دولت

کیاپرس – معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به سالانه حدود ۴۰۰ هزار مورد سگ‌گزیدگی در کشور گفت: دولت سالانه حدود ۶۵ میلیون دلار برای تأمین واکسن هاری افراد در معرض خطر هزینه می‌کند.

به گزارش کیاپرس، علیرضا رئیسی شامگاه چهارشنبه اول مهرماه در پایش میدانی و نشست مشترک با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی بابل و نمایندگان کمیسیون بهداشت مجلس، با اشاره به اهمیت اقدامات پیشگیرانه در حوزه بهداشت عمومی، بر ضرورت ساماندهی سگ‌های بدون صاحب و کاهش موارد سگ‌گزیدگی تأکید کرد.

وی گفت: هزینه تهیه هر دُز واکسن هاری حدود ۵۴ دلار است و فردی که دچار سگ‌گزیدگی می‌شود، در فرآیند درمان به چهار نوبت واکسن نیاز دارد.

رئیسی افزود: سالانه حدود ۴۰۰ هزار مورد سگ‌گزیدگی در کشور رخ می‌دهد و هزینه تأمین واکسن برای این افراد، بار مالی قابل توجهی به دولت تحمیل می‌کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت نقش شهرداری‌ها در کنترل جمعیت سگ‌های بدون صاحب اظهار کرد: شهرداری‌ها باید در زمینه جمع‌آوری و ساماندهی سگ‌های بدون صاحب جدیت بیشتری داشته باشند، چرا که پیشگیری از گزش سگ‌ها یکی از اقدامات مهم برای کاهش هزینه‌های درمانی و حفظ سلامت عمومی است.

وی با اشاره به هزینه حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان برای واکسن هاری گفت: این رقم با اعتبار سالانه صندوق بیمه روستایی برابری می‌کند و نشان‌دهنده هزینه قابل توجه دولت در این حوزه است.

صفر شدن مرگ مادران باردار در بابل

معاون بهداشت وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود، دانشگاه علوم پزشکی بابل را در برخی شاخص‌های کلیدی سلامت پیشرو دانست و گفت: ثبت آمار صفر مرگ‌ومیر مادران باردار در دو سال اخیر و پوشش مطلوب نظام ارجاع و پزشکی خانواده، نشان‌دهنده تلاش مجموعه بهداشت و درمان این شهرستان است.

رئیسی با اشاره به روند شکل‌گیری نظام ارجاع در بابل اظهار کرد: برای نخستین بار، نظام ارجاع در حال شکل‌گیری است و تکمیل این فرآیند می‌تواند گام مهمی در نظام سلامت کشور باشد.

وی افزود: در صورت موفقیت نظام ارجاع، تکریم بیمار و تکمیل فرآیند ثبت و پیگیری پرونده سلامت نیز به شکل مناسب‌تری انجام خواهد شد.

افزایش ۱۵ برابری کارانه بهورزان

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به تغییر الگوی جمعیتی کشور گفت: در مقایسه با سال‌های گذشته، بخش قابل توجهی از جمعیت جوان به شهرها مهاجرت کرده‌اند و جمعیت روستایی بیشتر به سمت سالمندی رفته است؛ بنابراین تعداد جمعیت تحت پوشش و نوع خدمات مورد نیاز در روستاها تغییر کرده است.

رئیسی افزود: تلاش می‌کنیم پرداخت‌های عملکردی بهورزان افزایش یابد و در همین راستا، کارانه بهورزان ۱۵ برابر افزایش داده شده است.

اهدای ۶ دستگاه یونیت دندانپزشکی به بابل

وی همچنین از اختصاص ۶ دستگاه یونیت دندانپزشکی به مجموعه سلامت بابل خبر داد و گفت: راه‌اندازی شبکه مرجع خدمات دندانپزشکی و توسعه شبکه مرجع آزمایشگاهی، از جمله برنامه‌های مورد توافق است.

رئیسی افزود: افزایش مراکز خون‌گیری و توسعه خدمات آزمایشگاهی می‌تواند به کاهش هزینه‌های پرداختی مردم در بخش خدمات پاراکلینیک کمک کند.

نوسازی خانه‌های بهداشت با مشارکت وزارت بهداشت و استانداری

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره وضعیت زیرساخت‌های بهداشتی نیز گفت: خانه‌های بهداشت با قدمت بیش از ۲۵ سال، با مشارکت وزارت بهداشت و استانداری مازندران بهسازی و بازسازی خواهند شد.

وی افزود: بر اساس توافق انجام‌شده، ۵۰ درصد هزینه‌های نوسازی از سوی وزارت بهداشت و ۵۰ درصد دیگر از سوی استانداری مازندران تأمین خواهد شد.

رئیسی همچنین از پیگیری موضوع بازگشت پوشش کامل بیمه روستایی برای دهک‌های پنجم تا دهم و تسویه بدهی‌های معوق بیمه‌ها به مراکز درمانی خبر داد.

کاهش مرگ‌ومیر نوزادان در کشور

معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه با تأکید بر اهمیت پیشگیری در نظام سلامت گفت: اجرای برنامه‌های پیشگیرانه و توسعه خدمات بهداشت عمومی در کاهش مرگ‌ومیر مادران و نوزادان نقش مهمی داشته است.

وی افزود: میزان مرگ‌ومیر نوزادان در کشور به حدود ۶ مورد به ازای هر هزار تولد زنده کاهش یافته و این شاخص همچنان روند کاهشی دارد.

به گزارش کیاپرس، اظهارات معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره هزینه واکسن هاری، بار مالی ناشی از سگ‌گزیدگی و ضرورت ساماندهی سگ‌های بدون صاحب، بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه برای کاهش موارد گزش و هزینه‌های ناشی از درمان تأکید دارد.

کیاپرس | رسانه تخصصی اخبار سلامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo