
استان مازندران به دلیل داشتن جاذبههای گردشگری مانند کوه، جنگل و دریا هر ساله در فصل گرما مسافران و گردشگران زیادی را به خود میبیند.
این استان با داشتن ۴۰۰ کیلومتر از جمع ۷۰۰ کیلومتر نوار ساحلی سه استان شمالی کشور یکی از مسافرخیزترین استانهای کشور محسوب میشود،به همین منظور چند سالی است که طرحهای سالمسازی دریا با هدف خدماترسانی به مسافران در مازندران اجرا میشود.
متولی طرحهای سالمسازی دریا وزارت کشور و در استانها استانداریها هستند،تعداد این طرحها در چند سال اخیر به دلیل تعداد زیاد مسافران کافی نبوده و همین امر سبب شده تا مسافران در محلهای خارج از طرح شنا کرده و تعداد غریق هم افزایش یابد.
طرح سالمسازی دریا امسال از اوایل خرداد در مازندران آغاز تا پایان شهریور ادامه دارد و به گفته استاندار مازندران امور نجات و غریق بر عهده جمعیت هلال احمر استان گذارده شده است.
در سالهای گذشته کمبود سرویسهای بهداشتی و کثیف بودن بعضی از طرحها نارضایتی مسافران را در پی داشته است، همچنین نیمی از طرح که ویژه بانوان است هم از امکانات رفاهی خوبی برخوردار نبوده است.
به منظور آمادگی دستگاهها مانور اجرای طرح با حضور وزیر کشور، فرمانده ناجا و مسئولان استانی ۲۹ اردیبهشتماه امسال برگزار میگردد.
اجرای ۱۰۰ طرح سالمسازی دریا در مازندران
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران تعداد طرح سالمسازی دریا در مازندران را ۱۰۰ طرح عنوان کرد و گفت: میزان اعتبار استان در بخش ساماندهی سواحل ۲ میلیارد تومان است که پرداخت حقوق ناجیان از همین اعتبار انجام میشود.
وی با بیان اینکه هنوز برای زیباسازی و بهسازی طرح اعتباری داده نشده است، تصریح کرد: امسال نیز پیشبینی میشود که میزان حضور مردم در سواحل چشمگیر شود.
یونسی با اشاره به کاهش ۵۲ درصدی غریق در سال ۹۳ اظهار کرد: این آمار در سال ۹۴ به ۶۳ درصد رسیده است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران با بیان اینکه کیفیتبخشی به حوزه نظارت در طرحهای سالمسازی امری ضروری است، تصریح کرد: کاهش آسیبپذیری مردم در سواحل دریا از برنامههای مهم طرح دریا است.
یونسی با اشاره به اینکه امداد و نجات و مدیریت ناجیان غریق به هلالاحمر واگذار شده است، اضافه کرد: جمعیت هلال احمر به دنبال کاهش شمار ناجیان غریق نیست.
وی گفت: برنامههای لازم برای پوشش نقاط حادثهخیز با همکاری جمعیت هلال احمر، هیأت نجات غریق و دیگر دستگاهها اتخاذ شده است.
شناسایی ۳۲۰ نقطه حادثهخیز
سرپرست هیأت نجات غریق استان مازندران گفت: تعداد غریق در سال گذشته ۸۶ نفر بوده است که با همکاری دستگاههای ذیربط کاهش غرقشدگان را نسبت به سالهای گذشته داشتهایم.
نیما شعبانی با بیان اینکه ۳۲۰ نقطه کور را علامتگذاری کردهایم در ادامه افزود: با شناسایی نقاط حادثهخیز حدود ۱۰۰ نقطه نسبت به سال گذشته اضافه شده است.
وی با اشاره حضور قایقها و جت اسکیهای امدادی در سواحل تصریح کرد: هیأت نجات غریق استان تعدادی از این وسایل نقلیه دریایی را برای امداد و در راستای کاهش غریق در اختیار دارد.
سرپرست هیأت نجات غریق استان مازندران در ادامه تصریح کرد: قایقها و جتاسکیهای تفریحی در سواحل وجود دارد که باید دارای کارت بیمه، گواهینامه قایقرانی و مجوز باشند اما به صورت غیرقانونی فعالیت میکنند.
* ۸۶ غریق شده در خارج از طرح دریا
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران نیز گفت: از شروع طرح دریا تا پایان آن ۸۶ نفر در سواحل دریای مازندران غرق شدند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۳ حدود ۱۱ درصد کاهش داشت.
علی عباسی با بیان اینکه ۸۶ درصد از غرق شدگان غیربومی بودهاند، افزود: تعداد ۷۳ نفر از غرقشدگان مرد و بقیه زن بودند.
وی شهرستانهای محمودآباد با ۱۷، نور با ۱۴، بابلسر و نوشهر هر کدام با ۹ فوتی را بیشترین موارد مرگ ناشی از غرق شدگی اعلام کرد و افزود: از کل غرقشدگی در چهار ماهه سال قبل ۸۳ نفر در محدوده خارج طرح و تعداد سه نفر در داخل طرح جان باختهاند.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران بیشتر غرق شدههای سال گذشته را دارای سن ۲۱ تا ۳۰ سال عنوان کرد و افزود: بیشتر غرقشدگان در سنین ۲۱ تا ۳۰ سال با ۳۷ مورد و بعد از آن ۱۱ تا ۲۰ با ۲۸ مورد و ۳۱ تا ۴۰ با ۱۷ مورد غرقی در رتبههای بعدی قرار دارند.
عباسی هشدارها و بیان آمار غرقشدگان از سوی رسانهها را یکی از عوامل مهم کاهش غرق شدگی در سال گذشته دانست و در ادامه تاکید کرد: افراد به توصیهها و هشدارهای ناجیان غریق توجه کنند و محدودههای خارج از طرح را برای شنا انتخاب نکنند.
*تمرکز فعالیتهای نجات غریق با هلالاحمر
سرپرست جمعیت هلال احمر مازندران نیز در این زمینه گفت: طرح مدیریت یکپارچه کاهش غریق در سواحل مازندران اجرا میشود.
مجتبی اکبری با بیان اینکه این طرح با هدف کاهش غریق در فصل گرما و ارائه خدمات امداد و نجات به مسافران با محوریت جمعیت هلالاحمر استان و همکاری سایر دستگاههای ذیربط اجرا میشود، افزود: به موجب تصمیمات اتخاذ شده در استانداری مازندران قرار بر این شد تا از همه ظرفیتها و توانمندیهای موجود در امداد و نجات استفاده شود.
وی با اشاره به یکپارچهسازی عناصر دخیل در امداد و نجات از جمله هیأت نجات غریق، هیأت جتاسکی و قایقرانی، اورژانس و دیگر دستگاهها تصریح کرد: تمرکز فعالیتها با محوریت جمعیت هلالاحمر صورت میگیرد تا برنامهها و طرحهای کاهش غریق با اثر بخشی بیشتری عملیاتی شود.
اکبری تاکید کرد: جلسات متعددی برای هماهنگی با دستگاهها برگزار شد تا برنامههای کاهش غریق امسال با همافزایی بیشتری انجام شود.
باید دید امسال با توجه به افزایش طرح سالمسازی و شناسایی بیشتر نقاط حادثهخیز و واگذاری نجات و غریق به هلال احمر این طرحها تا چه اندازه موفق خواهد بود تا رضایت مسافران و گردشگران را جلب کند./فارس