جزییات دادگاه متهمان حمله به علی مطهری

image_pdfimage_print

 

پایگاه خبری کیا :اعتماد در گزارشی نوشت: عجیب است شاید، وقتی چند روز مانده به دادگاه «حمله‌کنندگان به علی مطهری»، مکان دادگاه به ساختمانی جدید در ٢٠متری «کلانتری٢٠ گل‌سرخ» انتقال می‌یابد و نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات «موتورسواران»ی که با «گوجه و آجر و گاز فلفل» به فرزند «علامه مطهری» حمله کردند؛ در همان حوالی محل حادثه برگزار می‌شود. ساعت ٩صبح ١٣مرداد٩۴ است، ساختمان جدید مجتمع قضایی شهید قدوسی شیراز.

قرار است دادگاه پرونده‌ای بررسی شود که شش ماه پیش سر و صدای بسیاری به پا کرد. حضور محسوس ماموران نیروی انتظامی در ورودی ساختمان باعث کنجکاوی مراجعه‌کننده‌ها شده بود. از طرفی تعدادی سرباز وظیفه، شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو (محل برگزاری دادگاه علی مطهری) را بسته‌اند و حتی به وکلا اجازه ورود نمی‌دهند: «امروز جلسه است، هیچ پرونده‌ای هم بررسی نمی‌شه». معلوم نیست دادگاه مطهری شروع شده یا نه، از دادگاه بیرون می‌آیم و بیرون ساختمان منتظر می‌نشینم. یکی از سربازها می‌گوید: «امروز قراره سردار بیاد». ساعت ٩:۵٨ دقیقه است که به صورتی اتفاقی، مصطفی ترک‌همدانی، وکیل علی مطهری را می‌بینم که از پرایدی سفید پیاده می‌شود. می‌پرسم مگر دادگاه ساعت٩ شروع نشده؟ می‌گوید تغییر محل دادگاه را به او خبر نداده‌اند و او و شاهدانش تا حالا در محل سابق شعبه ١٠١ در «میدان اطلسی» بوده‌اند. از حضور متهمان و خواسته موکلش از قاضی پرونده می‌پرسم. می‌گوید ظاهرا همه متهمان در دادگاه حضور دارند و خواسته علی مطهری نیز بررسی اتهام «آمران و عاملان حمله» است. خداحافظی می‌کند و وارد ساختمان مجتمع قضایی شهید قدوسی شیراز می‌شود.

حدود ٢٠دقیقه بعد خبر می‌رسد که هنوز به ترک‌همدانی اجازه ورود نداده‌اند. خودم را به ورودی ساختمان می‌رسانم. چند نفر مسوول به همراه مصطفی ترک‌همدانی و شاهدانش جلوی ورودی ایستاده‌اند. یکی از آنها به وکیل مطهری می‌گوید اجازه ندارد لپ‌تاپش را داخل دادگاه ببرد. همدانی می‌گوید «پس لپ‌تاپم را تحویل بگیرید تا بروم»، جواب می‌دهد «اینجا لپ‌تاپ تحویل نمی‌گیریم». می‌گوید «پس لپ‌تاپم را چه‌کار کنم؟»، جواب می‌دهد «نمی‌دانیم، بگذارید توی ماشین». کلافه شده، می‌گوید «من وکیل علی مطهری هستم و با هواپیما از تهران به شیراز آمده‌ام. در این لپ‌تاپ هم «ادله» من است و نمی‌توانم به کس دیگری امانت دهم. ماشین هم ندارم که لپ‌تاپم را آنجا بگذارم». مقام مسوول می‌گوید «طبق قانون نمی‌توانید لپ‌تاپ با خودتان ببرید، ما هم نمی‌توانیم لپ‌تاپ امانت بگیریم». همدانی عصبانی می‌شود: «محل دادگاه از فلکه اطلسی به گل‌سرخ تغییر کرد، به ما نگفتید و یک ساعت مرا آن‌جا معطل کردید. حالا هم دارید این‌جور جلویم را می‌گیرید. می‌خواهید دادگاه شروع شود و من به دادگاه نرسم؟». وکیل علی مطهری می‌گوید «تماس بگیرید، بگویید بگذارند من به دادگاه برسم». مقام مسوول با کسی تماس می‌گیرد، سپس می‌گوید «می‌توانید بروید داخل».

ساعت ١٠:٢٢ است و مصطفی ترک‌همدانی اجازه پیدا می‌کند که با لپ‌تاپ و دو شاهدش وارد دادگاه شود. دادگاه تمام می‌شود تا ١٣ روز دیگر جلسه دوم آن برگزار شود. علی مطهری خود به جلسه دادگاه نرفت، یا خاطره خوبی از سفر به شیراز در ذهنش نمانده است یا آنکه ترجیح داده فعلا در این دادگاه حضور پیدا نکند.

١٨اسفند پر حاشیه برای علی مطهری

١٨اسفند سال گذشته روز خوبی برای علی مطهری نبود. برای سخنرانی در دانشگاه به شیراز رفته بود و در همان فرودگاه با حملات تند نیروهای تندرو روبه‌رو شد. حمله اما ادامه داشت. تا میدان شهر و کلانتری هم خودروی حامل وی را دنبال کردند و او را مورد ضرب و شتم قرار دادند. علی مطهری به تهران بازگشت اما حمله به یک نماینده مجلس که البته فرزند شهید مطهری هم بود موضوعی نبود که به سادگی بتوان از کنار آن گذشت. کار به جایی رسید که مقامات دولتی خود پیشنهاد «استعفا» را به استاندار وقت فارس که گویا عملکرد منفعلانه‌ای در این مورد داشت، دادند. ماجرای حمله به علی مطهری هرچند که پس از مدتی وارد پیگیری‌های قضایی شد اما پس لرزه کم نداشت. کار را تا جایی پیش برد که استاندار فارس تغییر کرد و دسته‌بندی‌های داخلی استان به‌شدت تحت تاثیر قرار گرفت. شش ماه بعد از آن ١٨ اسفند پر حاشیه، روز گذشته ١١ متهم به خط شدند تا پاسخ دهند که چرا به یک نماینده مجلس حمله کردند؟ حمله‌ای که علی مطهری آن را با دستور از پیش تعیین شده می‌دانست و استدلالش آن بود که تندروها به قصد کشتن او به استقبالش در فرودگاه آمده بودند. حالا نخستین جلسه دادگاه بدون حضور علی مطهری و با حضور وکیل او برگزار شد. وکیلش درخواست تحقیق در مورد سایر متهمان را داد و باید دید در جلسه بعدی دادگاه چه اتفاقی خواهد افتاد؟

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo