اُمیکرون دوباره اوج گرفت

کیاپرس/متخصص بیماری‌های عفونی گفت: در هفته‌های اخیر، موارد ابتلا به ویروس کرونا به‌ویژه با زیرگونه‌های جدید امیکرون، در کشور روندی صعودی به خود گرفته است.

به گزارش کیاپرس از مهر، در هفته‌های اخیر، شیوع زیرسویه‌های جدید اُمیکرون باعث رشد چشمگیر ابتلاء و بستری بیماران شده است. متخصصان هشدار می‌دهند که گرچه شدت بیماری نسبت به گذشته کمتر است، اما خطر برای سالمندان و بیماران زمینه‌ای همچنان بسیار جدی است. با توجه به روند صعودی موارد، رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی دوباره به یک ضرورت تبدیل شده است.

محمدرضا صالحی متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با شیوع کووید ۱۹ در هفته‌های اخیر توضیح داد و گفت: در هفته‌های اخیر، موارد ابتلاء به ویروس کرونا به‌ویژه با زیرگونه‌های جدید اُمیکرون، در کشور روندی صعودی به خود گرفته است. همچنین آمار بستری بیماران در اردیبهشت‌ماه نسبت به فروردین افزایش محسوسی داشته است.

وی اذعان کرد: ویروس غالب فعلی همان کووید -۱۹ با زیرسویه‌های اُمیکرون است که علائمی شبیه به آنفولانزا دارد. سرفه، عطسه، گلودرد، سردرد و ترشحات سینوسی در کودکان و بزرگسالان مشاهده می‌شود و به صورت معمول ۷ تا ۱۰ روز به طول می‌انجامد.

صالحی افزود: با این حال شدت بیماری نسبت به موج‌های اولیه کرونا کمتر است و موارد حاد به‌ندرت دیده می‌شود. اما نگرانی اصلی درباره گروه‌های پرخطر است. بیشترین موارد بستری مربوط به بیماران دارای بیماری‌های زمینه‌ای نظیر سرطان، بیماران تحت شیمی‌درمانی، افراد با نارسایی قلبی، کلیوی یا ریوی، و سالمندان است.

وی ادامه داد: ما چندین مورد ابتلای شدید در سالمندان داشته‌ایم که وضعیت‌شان نگران‌کننده بوده است، البته در مورد کودکان، هنوز آمار دقیقی از میزان شیوع در دست نیست، اما گزارش‌های اولیه از روند افزایشی حکایت دارد.

توصیه‌های بهداشتی

صالحی بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی تأکید کرد و اظهار داشت: استفاده از ماسک، شست‌وشوی مکرر دست‌ها، و پرهیز از حضور در اماکن شلوغ مانند مترو، اتوبوس، کلاس‌های درس و مجامع عمومی، به‌ویژه برای افراد دارای بیماری زمینه‌ای، بسیار ضروری است.

وی همچنین خاطر نشان کرد: اگر یکی از اعضای خانواده دارای بیماری زمینه‌ای است، در صورت بروز علائم سرماخوردگی مانند بدن‌درد، کوفتگی یا سردرد، ارتباط مستقیم با او محدود شود و در صورت نیاز، به‌سرعت به پزشک متخصص عفونی مراجعه شود.

  • اخبار مرتبط

    • خرداد 19, 1404
    وزیر بهداشت در آیین افتتاحیه نمایشگاه ایران‌هلث عنوان کرد: حمایت از تولید داخلی تجهیزات پزشکی در اولویت دولت / حضور گسترده در ایران هلث، نشان‌دهنده پیشرفت حوزه تجهیزات پزشکی کشور است

    کیاپرس / وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آیین افتتاحیه نمایشگاه ایران‌هلث با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر کشور در عرصه تولید تجهیزات پزشکی، در عین حال به برخی مشکلات در زمینه تأمین نقدینگی و ارز برای تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: تأمین نقدینگی و ارز وظیفه‌ ماست و در این زمینه پیگیر هستیم. مطمئن باشید اولویت رئیس‌جمهور و وزارت بهداشت آن است که از تولید داخلی با کیفیت، هم برای مصارف کشور و هم برای صادرات، حمایت کنیم. به گزارش  کیاپرس به نقل از…

    • خرداد 17, 1404
    بدون جراحی نخستین عمل دریچه قلب باز در شیراز انجام شد

    کیاپرس /برای نخستین بار در شیراز، عمل ترمیم دریچه میترال از طریق پوست بدون نیاز به جراحی باز (میترال کلیپ) برای سه بیمار در بیمارستان کوثر انجام شد. به گزارش  کیاپرس به نقل از وبدا دکتر جواد کجوری متخصص قلب و عروق و فوق تخصص کاردیولوژی تهاجمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام این خبر اظهار کرد: این روش پیشرفته که تا پیش از این تنها در تهران انجام شده بود، اکنون در شیراز نیز به ثبت رسید. وی افزود: تاکنون در مجموع تنها چهار…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    نخستین پلتفرم هوشمند تمرینات ورزشی و توانبخشی با تکیه بر هوش مصنوعی در ایران راه‌اندازی شد

    نخستین پلتفرم هوشمند تمرینات ورزشی و توانبخشی با تکیه بر هوش مصنوعی در ایران راه‌اندازی شد

    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    نخستین استند پایش سلامت ایران در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد

    نخستین استند پایش سلامت ایران در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد

    تسکین ضایعات مفصلی عضلانی با محصولات گیاه گرما درمانی

    از سختگیری در واردات مواد اولیه تا عدم تامین ابزار جراحی مورد نیاز کشور

    enemad-logo