رفلاکس معده در ماه مبارک رمضان، پیامد پرخوری در وعده سحری

کیاپرس/عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان مهم‌ترین عارضه پرخوری در وعده سحری را رفلاکس معده دانست و تأکید کرد: برای جلوگیری این عارضه، از پرخوری و مصرف غذاهای پرچرب در این وعده خودداری شود.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر امرالله شریفی با تأکید بر اهمیت تعادل در تغذیه در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: پرخوری در وعده سحری توصیه نمی‌شود، چراکه برخی افراد برای جلوگیری از احساس گرسنگی در طول روز اقدام به مصرف بیش از حد غذا می‌کنند، که این امر می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی شود.

وی مهم‌ترین عارضه پرخوری در وعده سحری را رفلاکس معده دانست و تأکید کرد: برای جلوگیری از کم‌آبی بدن، لازم است سبزیجات و میوه‌ها در وعده سحری گنجانده شوند. همچنین، مصرف غذاهای پرچرب در این وعده باید محدود شود، زیرا می‌تواند احتمال بروز رفلاکس معده را افزایش دهد.

وعده‌های غذایی را در زمان افطار تقسیم کنید

متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان توصیه کرد: وعده افطار به دو بخش تقسیم شود و از مصرف هم‌زمان شام و افطار پرهیز گردد.

شریفی عنوان کرد: روزه‌داران بهتر است ابتدا روزه خود را با یک وعده سبک باز کنند و چند ساعت بعد شام خود را میل نمایند.

وی در ادامه با اشاره به احساس ضعف و بی‌حالی در ساعات نزدیک به افطار گفت: این وضعیت کاملاً طبیعی است و یکی از فلسفه‌های روزه‌داری، درک شرایط فقرا و نیازمندان است. بنابراین، احساس گرسنگی و تشنگی در این ایام نباید موجب نگرانی شود.

خواب پس از سحری و افطار ممنوع!

این متخصص تغذیه درباره خواب بلافاصله پس از سحری و افطار هشدار داد و اظهار داشت: این کار می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی شود، افرادی که نیاز به خواب پس از این وعده‌ها دارند، بهتر است بالش خود را کمی بالاتر قرار دهند تا از مشکلاتی مانند رفلاکس معده جلوگیری کنند.

شریفی با اشاره به تأثیر کاهش بیش‌ازحد مواد چرب در وعده سحری بر کاهش وزن، عنوان کرد: همانند سایر ایام سال، در ماه مبارک رمضان نیز تعادل در مصرف مواد غذایی اهمیت دارد.

وی در مورد بوی بد دهان در ایام روزه‌داری توضیح داد: این مسئله معمولاً از بعدازظهر ایجاد می‌شود و به دلیل گرسنگی و افزایش کتون‌های خون رخ می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه به مصرف تنقلات و شیرینی‌ها در ایام عید اشاره کرد و گفت: با توجه به کالری بالای این خوراکی‌ها، افرادی که به کنترل وزن خود اهمیت می‌دهند باید در مصرف آن‌ها تعادل را رعایت کنند؛همچنین، برخی آجیل‌های رنگی که اخیراً محبوب شده‌اند، ممکن است حاوی مواد افزودنی نامناسب باشند.

شریفی خاطرنشان کرد: در برخی موارد، فروشندگان برای پنهان کردن کهنگی آجیل، از رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌کنند که می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر بیندازد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در ماه مبارک رمضان، اصل تعادل در مصرف مواد غذایی و پرهیز از پرخوری باید رعایت شود، روزه‌داران باید به تغذیه سالم و طبیعی روی بیاورند و از مصرف مواد غذایی ناسالم، به‌ویژه خوراکی‌های پرچرب و فرآوری‌شده، خودداری کنند.

  • اخبار مرتبط

    • فروردین 2, 1404
    آمادگی بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران اورژانسی در نوروز

    معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد که بیمارستان‌های کشور آمادگی کامل برای پذیرش و ارائه خدمات به بیماران اورژانسی و مصدومان دارند. به گزارش کیاپرس، سجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت، طی بازدید از بیمارستان آیت‌الله طالقانی تهران اظهار داشت: «در ایام تعطیلات نوروز، پزشکان و دستیاران سال سوم و چهارم در مراکز درمانی حضور دارند و در صورت نیاز، پزشکان متخصص و فوق‌تخصص آنکال نیز خدمات مورد نیاز را ارائه خواهند داد. مردم می‌توانند اطمینان داشته باشند که خدمات، به‌ویژه خدمات اورژانسی، با کیفیت…

    • فروردین 1, 1404
    نجات جان مسافر نوروزی با راهنمایی تلفنی کارشناس اورژانس

    کیاپرس /رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: با مشاوره تلفنی کارشناس اورژانس ۱۱۵، جسم خارجی که باعث انسداد نسبی راه هوایی یک مسافر نوروزی شده بود، خارج شد و وضعیت بیمار به حالت طبیعی بازگشت. به گزارش کیاپرس از روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی دزفول، رضا معمارزاده اظهار کرد: یکی از مسافران نوروزی هنگام نوشیدن آب معدنی، حلقه دور بطری را به‌صورت ناخواسته بلعید که این امر منجر به انسداد نسبی راه هوایی وی شد. وی افزود: همراه بیمار…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    پیام تسلیت وزیر بهداشت در پی سانحه مأموریت نیروهای اورژانس

    پیام تسلیت وزیر بهداشت در پی سانحه مأموریت نیروهای اورژانس

    هلال احمر: سیلاب در چند استان؛ مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند

    هلال احمر: سیلاب در چند استان؛ مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند

    رهبر انقلاب: سرمایه‌گذاری برای تولید، کلید بهبود اقتصادی و مقاومت در برابر تهدیدها

    رهبر انقلاب: سرمایه‌گذاری برای تولید، کلید بهبود اقتصادی و مقاومت در برابر تهدیدها

    آمادگی بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران اورژانسی در نوروز

    آمادگی بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران اورژانسی در نوروز

    زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن

    زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن

    ۳۴۰۰ پایگاه اورژانس آمادگی کامل برای ارائه خدمات مورد نیاز به مسافران نوروزی را دارند

    ۳۴۰۰ پایگاه اورژانس آمادگی کامل برای ارائه خدمات مورد نیاز به مسافران نوروزی را دارند
    enemad-logo