درمان تجربی و خود سرانه دیسک کمر ممنوع

کیاپرس : عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه استرس‌های مداوم و ناتوانی در مدیریت آن‌ها نیز می‌تواند باعث افزایش درد و تشدید علائم دیسک کمر شود، گفت: در دیسک کمر نباید از درمان‌های تجربی و بدون تأیید علمی استفاده کرد، تنها پزشکان و متخصصین می‌توانند بهترین درمان را برای بیمار تجویز کند.

دکتر محمد رضا ساعتیان در گفت وگو وبدا با بیان اینکه مشکلات دیسک کمر، به ویژه در سنین بالاتر، می‌تواند به دلیل پارگی، برجستگی دیسک‌ها، ضخیم شدن لیگامان‌ها یا تغییرات پیری در ستون فقرات رخ دهد، مطرح کرد: از طرفی، افزایش فشار به دیسک‌ها که معمولاً به علت فعالیت‌های سنگین یا بلند کردن اجسام سنگین اتفاق می‌افتد، می‌تواند باعث پاره شدن دیسک‌ها و ایجاد مشکلات عصبی شود.

وی مطرح کرد: دیسک‌های ستون فقرات به‌عنوان ضربه‌گیر عمل می‌کنند و وظیفه دارند فشارهای وارده به ستون فقرات را جذب کرده و از آسیب به آن جلوگیری کنند.

این متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: دیسک‌ها به‌طور معمول دارای دو بخش هستند، بخش مرکزی که مایع ژل‌مانندی دارد و بخش بیرونی که از جنس بافت سخت‌تر است.

ساعتیان تصریح کرد: زمانی که فشار زیادی به دیسک‌ها وارد می‌شود، قسمت مرکزی ممکن است از بیرون بیرون بزند و به اعصاب فشار وارد کند.

وی با بیان اینکه این فشار می‌تواند علائمی مانند درد شدید، بی‌حسی، ضعف و حتی از دست دادن کنترل اندام‌ها را ایجاد کند، یادآور شد: تنگی کانال نخاعی ناشی از ضخیم شدن لیگامان‌ها، آرتروز و تغییرات دیسک‌هاست، این تنگی به‌ویژه در افراد مسن‌تر شایع‌تر است و باعث فشار بر روی نخاع و ریشه‌های عصبی می‌شود.

به گفته این متخصص مغز و اعصاب، این فشار می‌تواند باعث درد شدید، اختلالات حرکتی و مشکلات در انجام فعالیت‌های روزمره شود.

ساعتیان با بیان اینکه در مواردی که فشار به نخاع بسیار شدید باشد، بیماران ممکن است مجبور شوند که برای تسکین درد به مدت کوتاهی بنشینند تا بتوانند دوباره حرکت کنند، گفت: علائم دیسک کمر معمولاً به صورت درد در ناحیه کمر، درد منتشر شده به اندام‌ها، یا درد گردن که به شانه‌ها یا دست‌ها سرایت می‌کند، بروز می‌کند.

وی افزود: در صورتی که فرد دچار درد مزمن و مشکلات حرکتی باشد، باید فوراً به پزشک متخصص مراجعه کرده و از انجام درمان‌های خودسرانه خودداری کند.

دکتر ساعتیان بیان کرد: سبک زندگی بی‌تحرک، چاقی، و بلند کردن اجسام سنگین به‌طور مکرر می‌تواند فشار زیادی به ستون فقرات وارد کرده و روند تخریب دیسک‌ها را تسریع کند.

وی با بیان اینکه در افرادی که به طور مداوم و بدون آمادگی بدنی مناسب به انجام فعالیت‌های سنگین می‌پردازند، احتمال آسیب به دیسک‌ها افزایش می‌یابد، عنوان کرد: از سوی دیگر، استرس‌های مداوم و ناتوانی در مدیریت آن‌ها نیز می‌تواند باعث افزایش درد و تشدید علائم دیسک کمر شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان به طور خاص به چاقی به‌عنوان یکی از عوامل تسریع‌کننده بروز مشکلات دیسک کمر اشاره کرد و توضیح داد: اضافه وزن می‌تواند فشار بیشتری به ستون فقرات وارد کرده و باعث بروز مشکلاتی مانند پارگی دیسک‌ها و تنگی کانال نخاعی شود.

ساعتیان به استفاده از مسکن‌ها و درمان‌های خانگی مانند روغن‌های گیاهی اشاره کرد و گفت: اگرچه این درمان‌ها ممکن است به طور موقت درد را کاهش دهند، اما برای درمان قطعی باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.

وی بیان کرد: درمان‌های غیرجراحی مانند فیزیوتراپی می‌توانند در بسیاری از موارد مؤثر باشند، اما اگر علائم ادامه پیدا کرد یا بیمار دچار ضعف عصبی شد، ممکن است نیاز به جراحی باشد.

این متخصص مغز و اعصاب و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان به خطرات ناشی از استفاده از درمان‌های غیرمجاز که توسط افراد غیرمتخصص انجام می‌شود، اشاره و هشدار داد :این اقدامات می‌توانند به شدت خطرناک باشند و حتی منجر به فلج یا آسیب‌های دائمی شوند.

ساعتیان گفت: در حال حاضر، روش‌های غیرعلمی برای درمان دیسک کمر بسیار شایع شده است و متأسفانه برخی بیماران به این روش‌ها اعتماد می‌کنند که می‌تواند منجر به نتایج بسیار بدی شود.

وی تأکید کرد: مراجعه به پزشک متخصص برای تشخیص دقیق و درمان به موقع از اهمیت بسیاری برخوردار است.

این متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: نباید از درمان‌های تجربی و بدون تأیید علمی استفاده کرد، تنها یک پزشک مجاز و متخصص می‌تواند بهترین درمان را برای شما تجویز کند.

ساعتیان در پایان افزود: هدف از درمان‌های پزشکی، جلوگیری از پیشرفت بیماری، بهبود کیفیت زندگی بیماران و کاهش دردهای مزمن است.

اخبار مرتبط

  • تیر 14, 1404
وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد: «بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر…

  • تیر 14, 1404
رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

  رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد پژوهش جدید نشان می‌دهد مصرف لبنیات در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می‌تواند باعث کابوس‌های شبانه و اختلال خواب شود؛ چرا که مشکلات گوارشی ناشی از آن بر محتوای رویاها تأثیر مستقیم می‌گذارد. به گزارش کیاپرس، تحقیقات دانشگاهی روی ۱۰۸۲ دانشجو نشان داده است که ارتباط معناداری میان مصرف لبنیات و افزایش کابوس‌های شبانه در افراد دارای عدم تحمل لاکتوز وجود دارد. عدم تحمل لاکتوز چیست؟وضعیتی که بدن قادر به هضم کامل لاکتوز (قند موجود…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار گذشته

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
enemad-logo