
کیاپرس/رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: هر تخت بیمارستانی در تهران بطور متوسط بین ۳.۲ تا ۷ کیلو گرم زباله تولید میکند که از میانگین جهانی فاصله دارد.
به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکترعلیرضا زالی روز شنبه در تفاهم نامه همکاری بین انجمن مدیریت سبز ایران و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: البته درصد ناچیزی از این زباله های تولید شده از پسماندهای عفونی، اجسام تیز و خطرناک هستند به عبارتی بخش اعظم آنها زباله معمولی هستند اما همین تولید زباله هم زیاد می باشد.
وی ادامه داد: ما در تهران قبل از کرونا روزانه حدود ۲۰۰۰ تن زباله بیمارستانی تولید می شد که این مقدار در دوران کرونا به ۷ هزار تن رسید.
زالی بیان داشت: ما در دوران کرونا تجربه تلخ افزایش زباله بیمارستانی را داشتیم به عبارتی تولید روزانه زباله از ۲ هزار تن به ۷ هزار تن رسید.
وی بیان داشت: این کار حجم زیادی به فعالیت در بخش پسماند شهرداری تهران ایجاد کرده بود، اما خوشبختانه با مدیریت مناسب این موضوع آسیبی وارد نشده است.
وی افزود: اگر این موضوع مدیریت نمی شد، می توانست فاجعه بزرگ محیط زیستی بوجود آورد که خوشبختانه این موضوع به نحو مطلوب مدیریت شد، و شاهد این فاجعه نبودیم.
وی با اشاره به اینکه ما در حوزه پسماند بیمارستانی هم وضعیت مطلوبی نداریم، گفت: پیش بینی می شود ما در حوزه زباله های عفونی بیمارستانی حدود ۲۷ درصد نسبت به میزان جهانی بیشتر زباله تولید می کنیم.
وی با اشاره به اینکه اغلب بیمارستان های ما خیلی قدیمی هستند. گفت: حدود ۷۵ درصد بیمارستان های عمومی و ارجاعی تهران بیش از ۵۰ سال سابقه دارند.
فرسودگی بیمارستانها هدر رفت انرژی را به دنبال داد
دکتر زالی در ادامه با اشاره به فرسودگی تعداد کثیری از بیمارستانهای تهران و کشور و بالاتر بودن مصرف آب در بیمارستانهای کشور نسبت به نرم جهانی، فرسودگی را یکی از دلایل هدررفت انرژی در بیمارستانها عنوان کرد.
رییس دانشگاه با اشاره به اینکه به دلیل عدم هوشمندسازی مراکز درمانی از انرژی برق نیز بیش از نرم جهانی استفاده میکنیم اضافه کرد: این عدد نسبت به میانگین جهانی ۱۰ و یک دهم درصد بالاتر است.
به گفته دکتر زالی باید در ساخت و تجهیز بیمارستانها، سند انرژی داشته باشیم.
وی استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را ضروری عنوان کرد و افزود: لازم است الزامات و معیارهای سختگیرانهتری برای این موضوع دردستور کار باشد؛ به طور مثال با اینکه درصد تولید زبالههای عفونی و اشیاء تیز و برنده پایین است ولی در ایران تولید زبالههای عفونی از متوسط جهانی بالاتر است.