ایرانی ها ۲ تا ۳ برابر متوسط جهانی، نمک مصرف می کنند

image_pdfimage_print

کیاپرس/رییس گروه امنیت غذایی دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه ایرانی ها ۲ تا ۳ برابر مقدار توصیه شده جهانی، نمک مصرف می کنند، گفت: سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که مقدار توصیه شده نمک در روز باید کمتر از ۵ گرم باشد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر زهرا عبداللهی اظهارداشت: برخی گروه ها مانند افراد بالای ۵۰ سال، بیماران قلبی، عروقی، فشارخون بالا و کودکان، کمتر از ۳ گرم باشد که درحال حاضر مردم ایران، روزانه ۱۰ گرم نمک مصرف می کنند.

رییس سابق دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به مصرف بالای قند و مواد قندی در جامعه، یادآور شد: میزان مصرف قند در کشورمان ۶۶ گرم در روز است در حالیکه میزان توصیه شده در سبد مطلوب غذایی، ۴۶ گرم است.

عبداللهی با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی و آموزش برای کاهش مصرف قند، نمک و چربی و همچنین کاهش این فاکتورهای خطر در صنایع غذایی، گفت: میزان نمک موجود در نان، پنیر، دوغ و فست فودها باید کاهش یابد. همچنین مردم ایران عادت دارند غذاهای چرب و پرروغن و سرخ شده مصرف می کنند که بیش از مقدار توصیه شده است.

وی به افزایش مصرف میوه و سبزیجات در سالهای اخیر در کشور، تاکید کرد: سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند مردم روزانه حداقل باید ۴۰۰ گرم میوه و سبزی مصرف کنند تا از بیماریهای غیرواگیر پیشگیری شود همچنین مصرف حبوبات، نان و غلات کامل باید بیشتر شود.

رییس گروه امنیت غذایی دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه سوء تغذیه دو طیف دارد که شامل کم خوردن و کمبود دریافت کالری، پروتئین و ریزمغذی ها و همچنین چاقی و اضافه وزن است، گفت: متاسفانه در کشور روند افزایشی چاقی و اضافه وزن داریم که شکلی از سوء تغذیه است و آخرین مطالعات وزارت بهداشت نشان می دهد که روند اضافه وزن و چاقی در همه گروه های سنی از ۵۹ درصد در سال ۹۵ به ۶۳ درصد در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo