ایرانی ها ۲ تا ۳ برابر متوسط جهانی، نمک مصرف می کنند

کیاپرس/رییس گروه امنیت غذایی دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه ایرانی ها ۲ تا ۳ برابر مقدار توصیه شده جهانی، نمک مصرف می کنند، گفت: سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که مقدار توصیه شده نمک در روز باید کمتر از ۵ گرم باشد.
به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر زهرا عبداللهی اظهارداشت: برخی گروه ها مانند افراد بالای ۵۰ سال، بیماران قلبی، عروقی، فشارخون بالا و کودکان، کمتر از ۳ گرم باشد که درحال حاضر مردم ایران، روزانه ۱۰ گرم نمک مصرف می کنند.
رییس سابق دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به مصرف بالای قند و مواد قندی در جامعه، یادآور شد: میزان مصرف قند در کشورمان ۶۶ گرم در روز است در حالیکه میزان توصیه شده در سبد مطلوب غذایی، ۴۶ گرم است.
عبداللهی با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی و آموزش برای کاهش مصرف قند، نمک و چربی و همچنین کاهش این فاکتورهای خطر در صنایع غذایی، گفت: میزان نمک موجود در نان، پنیر، دوغ و فست فودها باید کاهش یابد. همچنین مردم ایران عادت دارند غذاهای چرب و پرروغن و سرخ شده مصرف می کنند که بیش از مقدار توصیه شده است.
وی به افزایش مصرف میوه و سبزیجات در سالهای اخیر در کشور، تاکید کرد: سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند مردم روزانه حداقل باید ۴۰۰ گرم میوه و سبزی مصرف کنند تا از بیماریهای غیرواگیر پیشگیری شود همچنین مصرف حبوبات، نان و غلات کامل باید بیشتر شود.
رییس گروه امنیت غذایی دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه سوء تغذیه دو طیف دارد که شامل کم خوردن و کمبود دریافت کالری، پروتئین و ریزمغذی ها و همچنین چاقی و اضافه وزن است، گفت: متاسفانه در کشور روند افزایشی چاقی و اضافه وزن داریم که شکلی از سوء تغذیه است و آخرین مطالعات وزارت بهداشت نشان می دهد که روند اضافه وزن و چاقی در همه گروه های سنی از ۵۹ درصد در سال ۹۵ به ۶۳ درصد در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است.