یارانه مواد آسیب رسان به سمت لبنیات سوق پیدا کند

image_pdfimage_print

کیاپرس/مشاور وزیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: پیشنهاد ما این است که یارانه برخی از مواد آسیب رسان مانند شکر و روغن را به سمت لبنیات سوق دهیم.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، حسن امامی رضوی، روز یکشنبه در نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد با اشاره به اینکه در حال هماهنگی های این موضوع هستیم تا این تغییر انجام گیرد، افزود: در این صورت می توان به اقشار نیازمند و محروم، یارانه های بدهیم تا آنان از لبنیات بیشتر استفاده کنند.

وی ادامه داد: در مقابل قیمت محصولاتی که مضر یا آسیب رسان، هم مالیات وضع کنیم تا مصرف آنها کمتر شود.

وی با اشاره به اینکه قیمت تمام شده شیر بالاست، گفت: ما نمی توانیم قیمت را تقلیل دهیم، آن وقت شیر در دسترس نخواهد بود.

وی تاکید کرد که نوشابه ها قطعا باید مالیات داشته باشند. تابحال در دریافت مالیات از این محصول خیلی موفق نبودیم اما با اصلاح قانون بودجه سال آینده امیدواریم به موفقیت های خوبی در ای زمینه دست یابیم.

رییس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی افزود: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد، طرح شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی تهیه شده اما هزینه تمام شده محصولات با شناسنامه دار کردن، افزایش می یابد اما این هزینه بالاسری باید مشخص شود که چه کسی باید پرداخت کند و قاعدتا هزینه آن برای مردم افزایش می یابد که باید برای این کار فکری کنیم و یا دولت در قالب یارانه از گروه های کم درآمد حمایت کند.

دکتر امامی رضوی در خصوص غنی سازی برخی محصولات غذایی با ویتامین ها و ریزمغذی ها، گفت: نظارت کافی و دقیقی از سوی سازمان غذا و دارو بر روی غنی سازی این محصولات انجام می شود و مصرف این محصولات، توصیه می شود و به دنبال غنی سازی محصولات غذایی پرمصرف تر نیز هستیم.

رییس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص مالیات بر کالاهای آسیب رسان، تاکید کرد: تجربه جهانی نشان داده وقتی محصولی مانند نوشابه های گازدار، شکر و شیرینی جات کمتر سالم است بهترین روش رفتارسازی، بستن مالیات بر روی این محصولات است تا مردم کمتر آنها را مصرف کنند.

وی گفت: با گران شدن مواد غذایی پروتئینی در سبد کالای خانوار، مصرف آنها کاهش می یابد یا حذف می شود. مطالعاتی در استانها و کشور در مورد سوء تغذیه انجام شده که در دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ها مطرح و توسط استانداری ها پیگیری می شود تا بسته های حمایتی برای گروه های کمتر برخوردار اختصاص یابد.

دکتر امامی رضوی در خصوص برنامه های این شورا برای کنترل مصرف دخانیات در کشور، گفت: در برنامه هفتم توسعه با وجود تلاش های برخی افراد، افزایش مالیات بر دخانیات تصویب شد و در قانون بودجه نیز تا حدودی دیده شده اما کنترل دخانیات نیاز به پیگیری ویژه، فرهنگسازی و مطالبه از سوی رسانه دارد.

وی با بیان این که در حال حاضر دسترسی به دخانیات خیلی راحت شده است، گفت: این مشکل باید به صورت اساسی حل شود. وزارت بهداشت مخالف عرضه دخانیات در دکه هاست و با وجود مخالفت وزارت بهداشت، این تصمیم در هیات مقررات زدایی اتخاذ شده است.

رییس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی تاکید کرد: مطالبه اصلی ما در این خصوص این است که نظر وزارت بهداشت در هیات مقررات زدایی در مورد موضوعات مرتبط با سلامت، باید جنبه وتویی داشته باشد. این هیات در مواردی که سازمان غذا و دارو به درستی اجازه توسعه کالاهای تولیدی آسیب رسان به سلامت را نمی دهد، ورود کرده و قصد دارد اجازه توسعه این صنایع را بدهد که وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باید اختیارات لازم را داشته باشند که بهانه مقررات زدایی، اجازه توسعه این صنایع داده نشود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo