تدابیر طب سنتی برای فصل زمستان

کیاپرس/سرپرست مدیریت طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فصل زمستان برای کسانی که مزاج گرم و خشک (صفراوی) دارند احساس بهتری ایجاد می شود، حال آنکه افراد سرد مزاج و پیران در این فصل اذیت می شوند، گفت: افرادی که دچار سردی و افزایش رطوبت در بدن هستند بایستی در مصرف غذاهای دارای طبع سرد احتیاط نمایند و غذاهای گرمی بخش را در وعده های غذایی یا میان وعده های بگنجانند.
به گزارش کیاپرس از وبدا؛ دکتر محمدرضا مهری با اشاره به اینکه از میان مواد غذایی که بهتر است مصرف آنها را خصوصاً در شب های زمستان کاهش داد می توان به میوه های آبدار دارای طبع سرد و تر مانند پرتقال، لیمو شیرین و نارنگی اشاره نمود، بیان داشت: در مقابل میوه هایی مانند سیب، انار شیرین، نارگیل یا انگور و یا میوه های خشک را می توان مصرف نمود.
وی اظهارداشت: هرچند استفاده از دمنوش هایی مانند دارچین، زنجبیل و نعناع در این فصل مناسب است اما از مصرف دوغ و آب سرد تا حد امکان خودداری شود.
وی افزود: نوشیدن شیر هم درصورت گرم کردن و افزودن یک قاشق عسل مانعی ندارد.
وی گفت: مصرف مرباجاتی مانند مربای هویج، شقاقل و گل محمدی و نیز مصرف عسل و کره در وعده صبحانه مناسب است.
وی ادامه داد: علاوه براین مصرف خشکبار مانند بادام درختی، بادام زمینی، گردو، مویز، کشمش و پسته در این فصل توصیه می شود.
دکتر مهری، یکی از بهترین راهکارها جهت افزایش حرارت بدن را ورزش و فعالیت بدنی دانست و گفت: این موضوع توصیه اکید دانشمندان طب ایرانی به ویژه حکیم ابوعلی سینا می باشد.
وی، بهترین زمان ورزش در زمستان را آخر روز اعلام کرد و گفت: یکی از راههای مهم جلوگیری از سردی و برودت بدن، پیشگیری از مواجهه با باد و سرمای مستقیم است. به همین دلیل استفاده از لباس های گرم مانند کلاه، شال، هدبند، پهلوبند و … بخصوص البسه حاوی پشم، در افراد با مزاج سرد در زمستان لازم و ضروری است.
وی افزود: تا حد امکان بایستی از روشهایی مانند زالودرمانی، فصد، حجامت و … که موجب از دست دادن خون بدن می شوند در زمستان و هوای سرد اجتناب نمود،