قربانیان سوختگی در ایران از متوسط جهانی بالاتر است

image_pdfimage_print

کیاپرس/ مدیر گروه جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه قربانیان سوختگی ما از متوسط جهانی بالاتر است، از عدم رعایت استانداردهای ایمنی در وسائل الکترونیک انتقاد کرد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر محمدرضا آخوندی نسب فوق تخصص جراحی پلاستیک با اشاره به هفته ملی پیشگیری از سوختگی، بیشترین موارد سوختگی را در محیط های منزل و سپس آتش سوزی ها برشمرد و اظهار داشت: آتش سوزی ممکن است در صنایع بر اثر نشت گاز یا بنزین باشد و سبب سوختگی شود.

توصیه های سوختگی با آب جوش

وی توصیه کرد: اگر سوختگی با آب جوش صورت گرفت فرد باید کمتر از دو دقیقه اندام را با آب ولرم خنک کند چرا که دمای بالایی که در عضو باقی مانده با شستشو با آب ولرم تا حدی از عمق سوختگی را کم می کند.

دکتر آخوندی نسب در مورد سوختگی از طریق آتش سوزی لباس گفت: اگر لباس آتش گرفت باید سریعا بدن را از لباس خارج کرد و برای خاموش کردن لباس نیز می توان با استفاده از پتو یا هر چیزی که محل آتش سوزی را بپوشاند استفاده کرد.

مدیر گروه جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: پس از خاموش شدن لباس اگر میزان سوختگی در حدی باشد که نیاز به ارجاع بیمارستان نداشته باشد فرد می تواند با استفاده از پمادها و کرم‌های مختلف قسمت سوخته را پانسمان کند.

به گفته دکتر آخوندی نسب اگر میزان سوختگی بین ۱۵ درصد و کمتر باشد نیازی به بستری شدن در بیمارستان وجود ندارد اما در غیر این صورت سریعا باید فرد را به اورژانس سوختگی منتقل کرد.

وی ادامه داد: در صورتی که میزان سوختگی کمتر از ۱۵ درصد باشد می توان با استفاده از خنک کردن، کمپرس سرد و در نهایت پوشاندن با یک پماد آنتی بیوتیک سطح سوختگی را درمان کرد.

دکتر آخوندی نسب، هزینه های سوختگی را نیز سرسام آور دانست و گفت: هزینه های سوختگی جزو یکی از پرهزینه ترین درمان‌ها در هر کشوری محسوب می‌شود.

مدیر گروه جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در سوختگی، هم دوران نقاهت طولانی و هم اتاق عمل های متعدد و پانسمان های گران نیاز است که موجب افزایش هزینه‌ها می‌شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo