روغن کانولا؛ روغن سلامتی
کیاپرس/داده های تحقیقات مختلف نشان می دهد مصرف روغن کانولا به عنوان روغن مصرفی در پخت مواد غذایی روزانه کاهش قابل توجهی در کلسترول، کلسترول بد و در مقابل بهبود حساسیت به انسولین را در مقایسه با مصرف سایر منابع چربی ها و روغن ها به همراه دارد.
به گزارش کیاپرس از وبدا، روغن کانولا یک روغن گیاهی است که از گیاه کلزا به دست می آید. در طول ۴۰ سال گذشته، کلزا به یکی از مهم ترین محصولات دانه های روغنی در سراسر جهان تبدیل شده است. امروزه، روغن کانولا از نظر حجم، سومین روغن نباتی بزرگ بعد از روغن نخل و سویا است.
تولید جهانی روغن کانولا در سالهای ۲۰۱۰/۲۰۱۱ حدود ۳۸ میلیون تن بوده که اروپا ۶۳ درصد و کانادا ۳۱ درصد در سطح جهان را به خود اختصاص دادند. در آمریکا، روغن کانولا یکی از پرمصرف ترین روغن ها است و پس از روغن سویا در رتبه دوم قرار دارد.
چربی های چند غیر اشباع موجود در روغن کانولا شامل اسید لینولئیک – که بیشتر به نام اسید چرب امگا ۶ شناخته می شود و اسید آلفا لینولنیک(ALA) است که نوعی اسید چرب امگا ۳ و از منابع گیاهی به دست می آید.
روغن کانولا نسبت بسیار خوبی از امگا ۶ به امگا ۳ را دارد. بسیاری از مردم، به ویژه آنهایی که از رژیم های گیاهی پیروی می کنند، برای افزایش سطح چربی های امگا ۳ DHA و EPA که برای سلامت قلب و مغز حیاتی هستند، به منابع ALA وابسته هستند.
اگرچه بدن ما می تواند ALA را به DHA و EPA تبدیل کند اما تحقیقات نشان می دهد که این فرآیند بسیار ناکارآمد است. با این حال، ALA مزایای خاص خود را دارد و در واقع به بدن شما کمک می کند کلسترول تام، کلسترول بد LDL، تری گلیسیرید و فشار خون را کاهش دهد که همگی با کاهش خطر بیماری قلبی عروقی مرتبط هستند.
روغن کانولا سرشار از ویتامین های E و K است. اگرچه نقطه دود بالایی دارد، اما استفاده از آن برای سرخ کردن می تواند محتوای چربی امگا ۳ ALA را کاهش دهد. بنابراین توصیه می شود روغن مصرفی برای پخت و پز را روغن کانولا انتخاب کنید تا به سلامت خود و خانواده تان کمک کنید.