مهاجرت، مسئله اول حوزه نخبگانی کشور است

کیاپرس/دبیر کمیته دانشجویی نخبگان و استعداد درخشان وزارت بهداشت گفت: مهاجرت، مسئله اول حوزه نخبگانی کشور است و باید اقدامات بسیار جدی برای رفع این معضل انجام گیرد.
به گزارش خبرنگار کیاپرس، مهدی سقاوی دارنده مدال طلای حیطه مدیریت نظام سلامت در نشست صمیمی جمعی از نخبگان با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با طرح این سوال چرا این تعداد مهاجرت؟ گفت: یکی از علت این موضوع نگاه شما مسئولان است، نخبگان نه نیازی دارند سیاهی لشکر هیچ فردی باشند، نه محتاج نهار، شام اند و نه کوله پشتی یا فلش برای هدیه می خواهند، نخبگان پاره تن این کشور و نیاز به حمایت و پشتیبانی جدی دارند به عبارتی نخبگان شایسته احترام هستند.
وی با طرح این سوال که نخبگان در تصدی و مسئولیت ها کجا هستند؟ خطاب به مسئولان گفت: شما مدال آوران حیطه نظام سلامت در کدام مدیریت نظام سلامت نظام استفاده کردید. شما، مدال آوران آموزش پزشکی را در کدام بخش های آموزش پزشکی کشور استفاده کردید.
وی ادامه داد: هدف تان از اینکه یکسری افراد را به عنوان استعداد درخشان انتخاب کنید یا اعطای مدال به تعدادی افراد در المپیاد ها فقط این است برنامه ای برگزار شود یا این افراد را شناسایی کنید.
وی اظهارداشت: اگر هدف تان شناسایی این افراد است تا از توان و ظرفیت آنها استفاده کنید، بحث دیگری که ما آن را مشاهده نمی کنیم.
وی بیان داشت: اگر هدف تان فقط شناسایی آنان است، بدانید که با این کار نخبگان را تحویل کشورهای دیگر می دهید، به همین راحتی.
وی تسهیلات را به عنوان موضوع دیگر بیان کرد، گفت: طرح های فراوان با بودجه های اندک در چندین نهاد در حال اجرا است. نخبه ها نمی داند طرف اش کیست، مجموعه هایی مانند کمیته تحقیقات، بنیاد ملی نخبگان، استعداد درخشان در این حوزه فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه موازی کاری در نهادهای نخبگانی بیداد می کند، گفت: همین برنامه نمونه ای از آن است.
وی افزود: تعدادی آیین نامه های در حوزه استعدادهای درخشان داریم که نیاز به اصلاح دارند یا اصلاح شدند و ارجاع نشده اند یا اصلا به آن توجه نمی کنند.
وی افزود: متأسفانه وضعیت معیشت کادر درمان اصلا خوب نیست، اقدامات خوبی اتفاق افتاد که می توان به افزایش حقوق دستیاران اشاره کرد، ولی نیروهای طرحی و فارغ التحصیلان ما هنوز فراموش شده اند.
وی اظهار امیدواری کرد که روزی برسد فضا برای نخبگان کشور طوری مهیا باشد و همه با امید و عشق به ملت خودشان کمک کنند.
با طرح غیر کارشناسی افزایش ظرفیت مواجه ایم
محمدرضا عزیزخانی، مدال آور حیطه کارآفرینی نیز در این نشست گفت: این نشست، فرصت مغتنمی است تا درمورد یکی از حساس ترین چالشهای موجود کشور یعنی وضعیت نخبگان حوزه سلامت پرداخته شود.
وی افزود: در طول ۲ سال اخیر در حوزه المپیاد دانشجویی به دلیل اثرگذاری نخبگان، برخی تحولات ایجاد شد به طور مثال کارآفرینی به سمت محصول محور بودن، سوق یافت.
وی ادامه داد: همچنین برنامه های دیگری در این حوزه برای تبدیل استعداد درخشان به نخبه انجام شده، اما در همه آنها یک چیز مشترک وجود دارد و آن، این است که ما همیشه از نخبه ها می خواهیم، محصول تولید کند ، مسئله را حل نماید، در مقابل به چیزهای که آنها نیاز دارند، مورد توجه قرار نمی گیرد.
وی ادامه داد: یک فردی که در سال های اخیر دانشجوی پزشکی عمومی شده را در نظر بگیرید که با طرح غیر کارشناسی افزایش ظرفیت مواجه شدند.
وی افزود: بدون آموزش درست و تامین زیرساخت ها، بدون بستر شغلی مناسب اقدام به این کار شده، شاید اینها در پاسخ فشارهای سیاسی و اجتماعی باشد اما این کار، یک بحران منابع انسانی را رقم زده است.
وی با اشاره به اینکه کادر پزشکی با تهدید مواجه هستند، گفت: این موجب درگیری هایی می شود و هراز گاهی فردی از این جامعه، جان خود را از دست داده است.
وی افزود: مسئولان می گویند راهکار این موضوع چیست؛ راهکار افزایش آگاهی مردم است، به دلیل نبود این موضوع، قضاوت های نادرستی صورت می گیرد.
وی افزود: وزارت بهداشت با تولیدات مناسب ، در بسترهای مناسب و به شکل جذاب و اثرگذار اقدام کند، به عبارتی باید جنگ روایت را به ریل اصولی خود برگردانیم.
وی با طرح این سوال که جایگاه مدال آوران در حوزه های مختلف از جمله کارآفرینی کجاست؟ افزود: عدم حضور نخبگان در اتاق های تصمیم گیری مدت هاست وجود دارد و نهایتا آنان به عنوان مجری تصمیمات بکار گرفته می شوند.
وی تاکید کرد: ما نیاز به تغییر رویکرد از کمی به کیفی داریم، از سلیقه ها به اصول علمی داریم تا بتوانیم از حداکثر توان و ظرفیت نخبگان بهره ببریم.