شیوع زخم های مزمن به سرعت در حال افزایش است

image_pdfimage_print

کیاپرس /دبیر کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت گفت: شیوع زخم های مزمن به سرعت در حال افزایش است که سردسته آن زخم های دیابتی می باشد.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر سید مهدی طبایی در مراسم افتتاحیه یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت که در سالن همایش دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به اینکه دیابت اصلی ایجاد زخم های مزمن است، افزود: زخم های مزمن زخم هایی هستند که بیش از ۶ هفته از آن گذشته و بهبودی نداشته است.

وی اظهار داشت: امروزه سیستم های بهداشتی کشور پیشرفته دنیا به صورت جدی به موضوع زخم ورود کرده اند؛ چرا که زخم ها می توانند مشکلات فراوانی ایجاد کنند و آثار زیان بار فردی و اجتماعی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه زخم امروزه به عنوان چالش بزرگ در سراسر دنیا مطرح است، گفت: تغییر سبک زندگی ، افزایش جمعیت مسن، افزایش چاقی از مهمترین دلایل است که با معضل زخم های مزمن علاوه بر زخم های حاد مانند زخم سوختگی، تصادفات در دنیا هستیم.

حسن مسلمی نائینی  رییس جهاد دانشگاهی در ادامه این مراسم بااشاره به اقدامات و دستاوردهای این نهاد در حوزه سلامت به تاسیس پژوهشگاه‌های رویان، ابن‌سینا و پژوهشکده‌های سرطان معتمد، علوم بهداشتی، گیاهان دارویی و زخم و ترمیم بافت اشاره کرد که هر یک از آنها همزمان با تحقیق و توسعه علمی به ارائه خدمات تخصصی به افراد جامعه پرداخته و هر یک در نوع خود مبدع یک زمینه کاربردی منحصر بفرد در رفع نیازهای سلامت جامعه بوده‌اند.

وی با اشاره به اینکه سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران نیز به‌عنوان یک از قدیمی‌ترین واحدهای این نهاد از زمان تشکیل با تعامل سازنده با دانشگاه علوم پزشکی تهران توانسته ساختارهای مهمی را تشکیل دهد ادامه داد: یکی از آخرین دستاوردهای این مجموعه راه‌اندازی پژوهشکده فناوری‌های زخم و ترمیم بافت یارا است که با بهره‌گیری از دانش تخصصی کسب‌شده طی سالیان متمادی توانسته با فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی، آموزشی، فرهنگی و خدماتی در کسب دانش فنی ، توسعه فناوری و ارائه خدمات تخصصی گام‌های ارزشمندی را درزمینه توسعه دانش مرتبط با زخم و ترمیم بافت بردارد.

دکتر مسلمی نائینی برگزاری کنگره زخم و ترمیم بافت را از برنامه‌های شاخص سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران ذکر کرد و افزود: با حول و قوه الهی یازدهمین سال اجرای این کنگره را طی سه روز آینده در پیش داریم که توالی یازده دوره برگزاری کنگره بدون توقف و پیوسته، نشاندهنده رویدادی فاخر، با برنامه و عالمانه است که باوجود تغییرات مختلف در جهاد دانشگاهی به‌ویژه در حوزه مدیریت آن انجام‌شده است.

رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه امید داریم این فعالیت بتواند گامی مؤثر در توسعه فرهنگ سلامت در بین جامعه متخصصین و افراد جامعه باشد و با ارتقای دانش تخصصی بتوانیم با حفظ بافت‌های آسیب‌دیده کمیت و کیفیت زندگی مردمی را که لیاقت بیش از این را دارند بهبود بخشیم و به فهوای واقعی شعار حفظ پا حفظ زندگی دست یابیم.

دکتر پروین منصوری، دبیر یازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت در ادامه این مراسم گفت: در این کنگره ۶۷ سخنران آخرین دستاوردها و پژوهش های علمی ایران و دنیا را در اختیار شرکت کنندگان قرار می دهند .

وی ادامه داد: سخنرانان علاوه بر از ایران از کشورهای دیگر مانند استرالیا، امریکا، عراق ، ترکیه و آفریقای جنوبی، یافته های خود را ارایه می دهند.

وی افزود: ۲۵۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که ۱۶ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۴۴ مقاله به صورت پوستر ارایه شده است.

وی با اشاره به اینکه مقالات ارسالی علاوه بر دانشگاه های سراسر کشور از کشورهای ترکیه، روسیه بوده است، افزود: در این کنگره ۱۳ پنل ارایه خواهد شد، که پانسمان ها ، پرستاری زنان اثرات لیزر و نور در ترمیم زخم از جمله آنها است که در طول کنگره برگزار خواهند شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo