تهران میزبان سمپوزیوم بین المللی چشم انداز سیاست گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی است

image_pdfimage_print

کیاپرس/سمپوزیوم بین المللی چشم انداز سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی و مکمل روزهای ۱ تا ۳ آذرماه ۱۴۰۳ در محل هتل قلب بیمارستان شهید رجایی برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، این سمپوزیوم با هدف اشتراک گذاری تجارب جهانی در حوزه ادغام طب سنتی در نظام سلامت و با حضور بالاترین مقام طب سنتی سازمان بهداشت جهانی، اساتید و مقامات طب سنتی از کشورهای مختلف برگزار می شود.

دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در این مورد در جمع خبرنگاران گفت: این سمپوزیوم با هدف بررسی شرایط و وضعیت موجود، استفاده و بهره برداری از طب های سنتی و مکمل در دنیا برگزار می شود.

وی، سیاستگذاری و ساختارمندی طبهای سنتی و مکمل در کشورها، وضعیت آموزش این حوزه در نظام سلامت کشورهای مختلف، وضعیت و قانون گذاری در حوزه گیاهان دارویی و داروهای گیاهی و بهره‌برداری از آنها از جمله محورهای این مراسم است.

وی گفت: آنچه در ایران در حوزه استفاده از طب ایرانی در حال رخ دادن است از جمله ادغام در نظام سلامت و وضعیت آموزشی و پژوهشی، ساختارمندی و سیاست گذاری به شرکت کنندگان ارایه می شود.

وی با اشاره به اینکه در این سمپوزیوم، تبادل تجربیات در حوزه طب ایرانی انجام می گیرد، گفت: امیدواریم با برگزاری این رویداد و جمع بندی اطلاعات تبادل شده، مسیر بهتر و مشخص تری برای بهره گیری از طب سنتی و مکمل در کشور خودمان هم داشته باشیم.

وی اظهار داشت: پررنگ تر شدن نقش آفرینی ایران در این حوزه در عرصه بین الملل در ادامه این رویداد انتظار داریم. هرچند الان هم کشور ما در عرصه های مختلف بین الملل نقش خوبی در این حوزه دارد.

ایران کشور پیشرو در ساختار طب سنتی

آرمان زرگران رئیس سمپوزیوم بین المللی چشم‌انداز قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری طب‌های سنتی و مکمل نیز در این نشست با بیان اینکه ایران کشور پیشرو در ساختار طب سنتی است، گفت: این سمپوزیوم از ۳۰ آبان تا ۳ آذر در محل هتل قلب شهید رجایی تهران با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف و رئیس واحد طب سنتی سازمان جهانی بهداشت برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: این سمپوزیوم با محوریت ایران به عنوان یکی از کشورهای که از صاحبان طب سنتی و همچنین پیشرو در منطقه در ادغام این حوزه در نظام سلامت است، برگزار می شود.

وی افزود: نمایندگان کشورهای مختلف دنیا به صورت حضوری و مجازی در این رویداد شرکت خواهند کرد تا تبادل تجارب در حول محورهای این مراسم انجام گیرد.

افزایش استفاده از طب سنتی در کشورها

محمدحسین آیتی معاون بین المللی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست گفت: مطالعات نشان می‌دهد میزان استفاده از طب‌های سنتی و مکمل در جوامع رو به افزایش است و رویکرد غایی طب سنتی آکادمیک، گام برداشتن در مسیر دانش مبتنی بر شواهد است.

وی افزود: طب سنتی و طب نوین دو سیستم درمانی متفاوت هستند که با رویکردها، اصول و روش‌های متفاوت برای تشخیص و درمان بیماری‌ها کار می‌کنند.

 

احیای طب ایرانی باید با تاکید بر رعایت اصول علمی صورت گیرد

 در ادامه نشست خبری دکتر محمود فاضل، رئیس شورای عالی نظام پزشکی بیان کرد که احیای طب سنتی ایرانی باید با تاکید بر رعایت اصول علمی و شواهد صورت گیرد تا به عنوان یک علم پایدار و مکمل در کنار طب مدرن به‌کار گرفته شود. وی اظهار امیدواری کرد که با برگزاری این سمپوزیوم، گام‌های جدی‌تری در راستای ارتقاء و بین‌المللی‌سازی طب سنتی ایرانی برداشته شود.

وی اظهار داشت: “بسیاری از روش‌های درمان و طبابت ما برگرفته از دانش و تجربه‌های بزرگان پزشکی ایران همچون بوعلی سینا و محمد زکریای رازی است که پایه‌گذاران اصلی طب سنتی بوده‌اند. این طب غنی و ارزشمند، اصول و مبانی‌ای را در خود جای داده که هنوز هم با روش‌های نوین پزشکی همخوانی و هم‌سویی دارد.”

دکتر فاضل با اشاره به اینکه طب ایرانی نه تنها در گذشته بلکه در مباحث مدرن نیز کاربرد دارد، ادامه داد: “برای مثال، مفاهیمی همچون ‘طب مبتنی بر شواهد’ و ‘طب شخصی و فردی’ که امروزه در حوزه‌های سلامت و درمان مطرح شده‌اند، در حقیقت منطبق با شیوه‌ها و آموزه‌های مفاخر پزشکی ایران هستند. این نشان می‌دهد که ریشه بسیاری از این مفاهیم در طب سنتی ما وجود داشته و باید از این منابع برای توسعه و نوآوری استفاده کرد.”

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo