
کیاپرس/جانشین قطب علمی تروما با اشاره به اینکه یکی از نگرانی های جدی و درددل ها این است که تروما یا آسیب ها در کشور متولی خاصی ندارد، گفت: این موضوع فرادستگاهی است و فقط مربوط به وزارت بهداشت نمی شود.
حسن علی محبی در نشست خبری چهارمین کنگره ملی تروما افزود: حوادث ترافیکی شایع ترین موضوع در حوزه تروما است، عدد آن به ۴۰ تا ۵۰ درصد می رسد، به عبارتی نیمی از علت مرگ و میر ناشی از انواع آسیب ها در کشور حوادث ترافیکی است.
وی ادامه داد: البته تلاش های برای کاهش این موضوع انجام گرفته اما چون متولی خاص برای تروما درکشور وجود ندارد تا بتواند بین دستگاهها هماهنگی ایجاد کند، تا الان این تلاش ها موفقیت چندانی به همراه نداشت.
وی افزود: یکی از کارهایی که در سال گذشته انجام دادیم پیگیری این موضوع از شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بود، قرار شده بود که کمیسیون ویژه یا تخصصی با عنوان مدیریت آسیب ها تشکیل شود.
وی گفت؛ متأسفانه با حادثه تلخی که برای رییس جمهور شهید ما پیش آمد، این کار به تعویق افتاده و ما در دولت جدید این موضوع را پیگیری کردیم و از وزیر بهداشت به عنوان دبیر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، تقاضا کردیم این موضوع را پیگیری کنند، امیدواریم اینکار انجام گیرد تا متولی در تصمیم گیری کلان کشور در زمینه تروما مشخص شود.
محبی با بیان اینکه در کشور ۱۰ مرکز تحقیقات تروما وجود دارد، گفت: هدف از تشکیل قطب های تروما در کشور گسترش مرزهای دانش، پژوهش و ارایه خدمات درمانی بوده است.
چهارمین کنگره ملی تروما روزهای ۲۳ و ۲۴ آبان ماه با هدف بازآموزی پزشکان، پرستاران و فوریت های پزشکی در مرکز همایشهای رازی برگزار می شود.