تبعات تراز مالی منفی دانشگاه‌های علوم پزشکی در کیفیت خدمات درمانی

کیاپرس : دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با بحران تراز مالی منفی دست و پنجه نرم می‌کنند؛ کمبود منابع مالی، کاهش سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی و عدم تناسب بودجه و مصارف باعث کاهش کیفیت و کمیت خدمات درمانی شده است. در حالی که شرایط برای ارائه خدمات به مردم به شدت بحرانی شده، کارشناسان از دولت خواسته‌اند تا اقدامات فوری برای اصلاح نظام مالی و تخصیص منابع به بخش سلامت انجام دهد.

به گزارش کیاپرس  دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با چالش‌های جدی در تخصیص منابع مالی مواجه هستند که این مشکلات تأثیرات منفی بر کیفیت خدمات درمانی و سلامت مردم گذاشته است. این چالش‌ها شامل عدم تناسب منابع و مصارف، کاهش سهم سلامت از تولید ناخالص ملی (GDP) و مشکلات در تخصیص بودجه به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی می‌شود.

تراز مالی منفی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به یکی از چالش‌های جدی تبدیل شده است. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که هزینه‌ها بیشتر از درآمدها هستند و می‌تواند به دلیل کمبود بودجه دولتی، افزایش هزینه‌های جاری یا عدم دریافت به موقع مطالبات از بیمه‌ها باشد. دانشگاه‌های علوم پزشکی، که مسئول ارائه خدمات درمانی، آموزشی و پژوهشی در حوزه سلامت هستند، در شرایط تراز مالی منفی با کمبود منابع مالی مواجه می‌شوند، که تأثیرات منفی زیادی بر کیفیت خدمات درمانی دارد.

از جمله تبعات تراز مالی منفی، می‌توان به نارضایتی شدید کادر درمان اشاره کرد. کمبود بودجه مانع از پرداخت حقوق و مزایای مناسب به پرسنل درمانی شده و این امر باعث نارضایتی در بین کادر درمان می‌شود. علاوه بر این، تأخیر در پرداخت به موقع مطالبات پیمانکاران، تأمین‌کنندگان تجهیزات پزشکی و بدهی‌های دیگر، مشکلات مالی دانشگاه‌ها را تشدید کرده است. این مسائل به نوبه خود منجر به نارضایتی بیماران، کاهش کیفیت خدمات درمانی و افزایش تأخیر در ارائه خدمات می‌شود.

عدم تخصیص منابع مالی کافی و نبود تناسب بین بودجه و نیازهای بخش سلامت، منجر به کاهش کیفیت و کمیت خدمات به مردم شده است.این موضوع در طی نامه ای که به امضای دکتر مصلحی معاون توسعه مدیریت ومنابع خطاب به مهندس موهبت، معاون محترم این وزارتخانه ارسال شده کاملا مشهود است. در این نامه، مسائل و چالش‌های عمده‌ای که در زمینه تخصیص منابع و بهینه‌سازی مصارف در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور وجود دارد، مورد اشاره قرار گرفته است.

در این نامه، به طور مفصل به مشکلات مالی دانشگاه‌ها، عدم تناسب منابع و مصارف، و تبعات منفی این مشکلات بر کیفیت خدمات درمانی پرداخته شده و دکتر مصلحی ضمن ارائه دلایل بروز مشکلات، پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت ارائه داده است.

متن کامل نامه را میتوانید از اینجا بخوانید.

دکتر مصلحی ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﺭﺩﯾﻒ ﻣﺴﺘﻘﻞ ﺑﺎﺑﺖ ﺍﯾﻤﻦ ﺳﺎﺯﯼ ﺑﯿﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ ﻫﺎ ، ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﺭﺩﯾﻒ ﻣﺴﺘﻘﻞ ﺑﺎﺑﺖ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎﯼ ﺣﻮﺯﻩ ﺍﻭﺭﮊﺍﻧﺲ و هزینه های دوره دانشجویی را در رفع این معزل راهگشا دانست.

از دیگر راهکارهایی که در این نامه به آن اشاره شده ﺍﺧﺬ ﻣﺠﻮﺯ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﺑﺎﻧﮏ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﮐﻠﯿﻪ ﺣﺴﺎﺑﻬﺎﯼ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻫﻬﺎﯼ ﻋﻠﻮﻡ ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺟﻬﺖ ﺑﻬﺮﻩ ﻣﻨﺪﯼ ﻭ ﺍﻋﻄﺎﯼ ﺗﺴﻬﯿﻼﺕ ﺑﻪ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﻭ ﮐﺎﺭﮐﻨﺎﻥ ﺣﻮﺯﻩ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺍﻧﮕﯿﺰﺵ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﻫﺎﯼ ﺍﻧﺴﺎﻧﯽ است.

یکی از مشکلات عمده اشاره شده، عدم تناسب منابع مالی و مصارف است که به کاهش کیفیت و کمیت خدمات سلامت منجر شده است. در شرایطی که نیازهای درمانی مردم به شدت افزایش یافته، کمبود منابع مالی باعث شده که بسیاری از خدمات به درستی و به موقع ارائه نشود.

وی برای مقابله با تراز مالی منفی در دانشگاه‌های علوم پزشکی پیشنهاد میدهد که سهم بودجه سلامت از تولید ناخالص داخلی افزایش یابد و نظام پرداخت به بیمارستان‌ها به گونه‌ای اصلاح شود که انگیزه برای ارائه خدمات با کیفیت بیشتر شود.

همچنین، حمایت از تولید تجهیزات پزشکی داخلی و جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی می‌تواند به کاهش هزینه‌ها و افزایش منابع مالی کمک کند. بهبود مدیریت منابع مالی در دانشگاه‌ها نیز از دیگر راهکارهایی است که می‌تواند به حل این مشکل کمک کند.

در این راستا، پیشنهادات مختلفی برای بهبود وضعیت مالی تحمیلی به دانشگاه های علوم پزشکی مطرح شده است. اصلاحات در سیستم بودجه‌ریزی وزارت بهداشت، تخصیص منابع بر اساس نیازهای واقعی و بهینه‌سازی مصارف از جمله اصلاح تعرفه‌ها، از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌تواند به رفع مشکلات مالی و بهبود کیفیت خدمات درمانی کمک کند. همچنین تأکید شده است که باید به تعهدات مالی پیشین توجه بیشتری شده و بدهی‌ها به موقع پرداخت گردد تا مراکز درمانی بتوانند به فعالیت‌های خود ادامه دهند و کیفیت خدمات به حد مطلوب برسد.

در نهایت، برای بهبود وضعیت بخش سلامت اصلاحات ساختاری و بهبود تخصیص منابع می‌تواند گام مؤثری در جهت بهبود شرایط بخش سلامت و رفع مشکلات مالی دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز درمانی باشد.

  • اخبار مرتبط

    • تیر 14, 1404
    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟  کیاپرس: یک متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی با بیان نکاتی کلیدی برای حفظ سلامت بیماران قلبی در شرایط بحرانی، بر اهمیت توجه به جسم و روان این بیماران تأکید کرد. به گزارش کیاپرس به نقل از وزارت بهداشت، دکتر رضا روان‌پارسا، متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی گفت: مراقبت از سلامت جسم و روان، به‌ویژه برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی، اهمیت زیادی دارد. استرس شدید می‌تواند سلامت این بیماران را به‌طور…

    • خرداد 26, 1404
    حمله اسرائیل به ساختمان صداوسیما

    حمله اسرائیل به ساختمان صداوسیما / خبرنگار صداوسیما:  تعدادی از همکارانم مجروح شده‌اند لحظاتی پیش اسرائیل به ساختمان صداوسیما حمله کرد. پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : لحظاتی پیش اسرائیل به ساختمان صداوسیما حمله کرد. ایرنا در این باره نوشت: رژیم صهیونیستی استودیو برنامه زنده شبکه خبر را هدف حمله قرار داد و پخش برنامه زنده شبکه خبر قطع شد. همشهری از شهادت تعدادی از کارکنان صداوسیما خبر داد. امامی خبرنگار صداوسیما در این باره گفت که گفته بودند تخلیه کنیم ولی نکردیم. وی افزود:…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
    enemad-logo