تلخ‌ترین چیز، شنیدن خبر مهاجرت نخبگان کشورم است

کیاپرس/میزگرد «هنر، جراحی و بیمار» که به دیدار و هم‌اندیشی جمعی از چهره‌های فرهنگی، هنری و ورزشی با پزشکان کشورمان اختصاص داشت در دومین کنگره سالیانه انجمن علمی جراحان عمومی ایران برگزار شد.

به گزارش کیاپرس، در این میزگرد، تصمیمات جدید انجمن مبنی بر تشکیل کمیته مسئولیت اجتماعی و همراهی اعضای هیات مدیره انجمن با رسول خادم و موسسه مهر و ماه در مناطق محروم و دورافتاده کشور، اعلام شد.

در این میزگرد چهره‌های فرهنگی،‌ هنری و ورزشی کشور همچون حسین پاکدل، سروش صحت، رسول خادم، ووریا غفوری، احترام برومند، امیر جدیدی حضور داشتند.

امیدوارم ارتباط پزشکان و هنرمندان تداوم داشته باشد

در ابتدای این میزگرد، مهدی یزدانی خرم نویسنده و روزنامه‌نگار گفت: « در فضای امروز جامعه ایران، همبستگی بین پزشکان، جراحان، هنرمندان و ورزشکاران به شدت مورد نیاز است. امیدوارم این اتفاق، فقط به دیدار امروز منحصر نشود و در آینده هم در قالب ان‌جی‌اوها، موسسات و گروه‌ها بتوانیم از ارتباط ایجاد شده بهره ببریم.»

همراهی انجمن جراحان عمومی با رسول خادم

دکتر مهرداد بهلولی دبیر دومین کنگره سالیانه انجمن جراحان عمومی ایران با اشاره به فعالیت‌های موسسه مهر و ماه گفت: «براساس تصمیم هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی ما در همین جا اعلام آمادگی می‌کنیم که به طور کامل با موسسه مهر و ماه همکاری‌های لازم را داشته باشیم و اعضای هیات مدیره حتی آماده هستند که جهت هرگونه کمکی به نقاط محروم و دورافتاده کشورمان هم اعزام شوند.»

گاهی نسبت به پزشکان بی‌انصافی می‌شود

احترام برومند مجری، برنامه‌ساز باسابقه و پیشکسوت گروه کودک تلویزیون هم در این برنامه گفت: «من همواره به وجود پزشکان ایرانی افتخار کرده‌ام و همیشه خدا را شکر می‌کنم که شما هنوز ایران را ترک نکرده‌اید و در کشور خودتان مانده‌اید و به مردم خدمت می‌کنید.»
وی گفت: «من به تعداد اندکی که شاید قدر این موهبتی که در اختیار دارند را نمی‌دانند و جزو استثنائات هستند کاری ندارم ولی در مجموع آنچه ما در تمام این سال‌ها از پزشکان و جراحان کشورمان دیده‌ایم جز خوبی، عطوفت، مهربانی و همراهی نبوده است.»

ما جامعه بیماری هستیم

حسین پاکدل بازیگر، مجری و برنامه‌ساز هم در این میزگرد گفت: « واقعیت این است که جامعه ما به سلامت جسم بسیار نیاز دارد. اما اگر سلامت روح و روان نداشته باشد، این جسم سالم به هیچ دردی نمی‌خورد.»

هنر بیمار بودن، هنر پزشک بودن

مریم حسینیان نویسنده کتاب نئوها و کینگ‌ها که چهار سال پیش بخاطر بیماری کنسر به بیمارستان مراجعه کرده بود و توسط دکتر مهرداد بهلولی مورد عمل جراحی قرار گرفته بود گفت:«چیزی که باعث شد من کتاب نئوهاوکینگ‌ها را درباره بیماران مبتلا به کنسر بنویسم، رابطه بین بیمار و پزشک بود. به نظر من این رابطه بسیار عجیب است. من می‌خواهم به دو عبارت «هنر پزشک بودن» و «هنر بیمار بودن» اشاره کنم.»

تلخ‌ترین چیز، شنیدن خبر مهاجرت نخبگان کشورم است

در ادامه، امیر جدیدی بازیگر سینما و تلویزیون گفت: «هروقت می‌شنوم که یکی از نخبگان کشور یا یکی از پزشکان تصمیم به مهاجرت از کشور گرفته است، تن و بدنم می‌لرزد. تلخ‌ترین چیز برای من، شنیدن خبر مهاجرت بزرگان و نخبگان کشورم است. من دست همه بزرگان و عزیزانی که می‌توانند به این سرزمین خدمت کنند و حتی اسباب مهاجرت در بهترین نقاط دنیا هم برای آنها مهیا است ولی مانده‌اند و به مردم ایران خدمت می‌کنند را میفشارم.»

جامعه پزشکی همواره مددرسان انسانیت بوده است

آوا مشکاتیان فرزند استاد پرویز مشکاتیان و نوه استاد محمدرضا شجریان هم در این میزگرد گفت: « من فکر می‌کنم که جامعه پزشکی همواره مددرسان انسانیت بوده است تا انسان بتواند تن خود را از بیم بیماری دور نگه دارد. »

پزشکان را هنرمند می‌دانم

سینا جعفری مدیر نشر ثالث گفت: «من پزشکان را هنرمند می‌دانم و بخصوص جراحان همه اعمالی که انجام می‌دهند، هنری است و من آنها را به مثابه یک مجسمه‌ساز می‌بینم. خیلی از پزشکان هم هنرمند هستند و کار هنر تجسمی انجام می‌دهند.»

در وقت مشکلات، دست یکدیگر را رها نکنیم

ووریا غفوری، فوتبالیست سابق تیم استقلال گفت: « هروقت فردی که دچار مشکل و گرفتاری‌ شده و در مضیغه قرار گرفته بود به ما مراجعه کرده و ما هم به پزشکانی همچون دکتر بهلولی و جمع دیگری از همکارانشان که در این سالن تعدادشان کم نیست معرفی کرده‌ایم، این عزیزان بدون لحظه‌ای تعلل و فکر کردن و خیلی سریع، کار آن بندگان خدا را راه‌انداخته‌اند و هر کمکی از دستشان برآمده انجام داده‌اند.»

لباس صنف پزشکی سفید است و مراقبت بیشتری می‌طلبد

دکتر حسن عباسی، متخصص ارتوپدی و هنرمند که از جمله پزشکان حاضر در میزگرد هنر، جراحی و بیمار بود هم صحبت‌هایش را با ذکر نقل قولی از استاد دکتر یلدا ادامه داد و گفت: «من نکته‌ای هم از استاد بزرگمان دکتر یلدا نقل می‌کنم. ایشان گفتند هر صنفی یک یونیفرم و لباسی دارد. لباس صنف پزشکی، سفید است و کوچکترین لکه‌ای روی آن بسیار نمایان است و بنابراین سعی کنید همیشه این را مدنظر داشته باشید. من هم همیشه به دوستان جوان‌ترم می‌گویم که ممکن است بعضی از لکه‌ها بر روی لباس‌های رنگی دیده نشوند ولی کوچکترین لکه‌ای در لباس سفید ما پزشکان خیلی به چشم می‌آید. خدا را شکر می‌کنم که اکثریت ما پزشکان حواسمان به این مساله هست.»

گم‌شده ما آموزش است

دکتر امید رضایی، پزشک و نویسنده هم در این میزگرد گفت: «مردم هنوز به تعداد محدودی از گروه‌ها امیدوار هستند. یکی از این گروه‌ها جامعه پزشکی کشور و یک گروه‌ هم هنرمندان و فرهنگیان هستند. این گروه‌ها کسانی هستند که مردم هنوز آنها را دوست دارند و به آنها احترام می‌گذارند.»

این نویسنده پزشک ادامه داد: «همه ما می‌دانیم که سال‌هاست پزشکان کشور ما وضعیت خوبی ندارند. خود من در این مورد نوشته‌ام که نسل جدید پزشکان، امید و انگیزه و در نتیجه کیفیت لازم را ندارند و آن دسته از آنها هم که کیفیت لازم را دارند، احتمالا مهاجرت خواهند کرد.»

وی افزود: «من فکر می‌کنم که گم‌شده ما آموزش است. من به عنوان کسی که هفت سال پزشکی عمومی خوانده‌ام، چهار سال تخصص داخلی و سه سال فوق تخصص آنکولوژی هماتولوژی را خوانده‌ام، معتقدم که غیر از آموزش علمی که همه آموزش می‌دهند، منش و آداب پزشک بودن را بصورت سیستماتیک آموزش نمی‌بینیم.»

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo