
کیاپرس/رییس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت؛ هرچند همه افراد استعداد ابتلا به سل را دارند اما کودکان، سالمندان، مبتلایان به نارسایی مزمن کلیه، سوء تغذیه، دیابت، سرطان ها و ایدز همچنین افرادی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن را استفاده میکنند بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری سل هستند.
به گزارش کیاپرس از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر سیمین دخت بیات با تاکید برتوجه به ایمن سازی کودکان اظهار کرد واکسیناسیون (بثژ) در بدو تولد از بروز موارد خطیر و مرگ ناشی از سل ارزنی و مننژیت سلی جلوگیری میکند.
علائم بیماری سل ریوی کدام است ؟
به گفته این پزشک، شایعترین علامت ابتلا به بیماری سل ریوی سرفه پایدار به مدت دو هفته یا بیشتر است که معمولاً با خلط و گاهی خلط خونی همراه است.
وی اظهار کرد:علایم عمومی و مشترک در بیماری سل شامل تب، کاهش اشتها، کاهش وزن، بیحالی، تعریق شبانه، خستگی زودرس و ضعف عمومی است و ممکن است علائمی از جمله تنگی نفس و درد قفسه سینه نیز وجود داشته باشد.
آیا بیماری سل درمان پذیر است؟
وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه امروزه با داروهای موجود بیماران مبتلا به سل بهبود کامل پیدا میکنند، ادامه داد: اکثر داروهای ضدسل خوراکی است و نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد، ضمن اینکه طول مدت درمان این بیماری حداقل شش ماه است.
دکتر بیات شرط اصلی موفقیت درمان سل را مصرف منظم و کامل دارو عنوان کرد و گفت: بیمار مبتلا به سل داروهای روزانه خود را با نظارت مستقیم و مشاهده کارمند بهداشتی و یا فرد آموزش دیده مصرف میکند.
دکتر بیات هشدار داد: اگر داروهای ضدسل به صورت منظم استفاده نشود، بیماری به سل مقاوم به درمان تبدیل میشود.
به گفته وی سل مقاوم به درمان بیماری کشنده و درمان آن بسیار سخت و پر هزینه است.