بیمه های تکمیلی تعرفه مصوب فیزیوتراپی را اجرا نمی کنند
اختصاصی – کیاپرس /نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران با اشاره به اینکه چالش بزرگ ما با بیمه ها است، گفت: تعرفه ابلاغی شورای عالی بیمه را که به هیچ وجه با افزایش نرخ تورم و هزینه مؤسسات فیزیوتراپی متناسب نیست قبول می کنیم، اما بیمه ها خصوصا تکمیلی درصدی از آن را کم می کنند و به عبارتی این مصوبه را بطور کامل اجرا نمی کنند.
دکتر پرهام پارسانژاد در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس اظهار داشت: بیمه های تکمیلی در تلاش اند با همکاران ما به صورت جداگانه قرارداد ببندند تا زمینه کم کردن تعرفه های مصوب را فراهم آورند.
وی افرود: اگر تعرفه متناسب با خدمات و هزینه های موسسات فیزیوتراپی برای تهیه تجهیزات و مواد مصرفی باشد، هم به نفع مردم و هم به نفع فیزیوتراپیست ها است.
وی ادامه داد: در زمان تعیین تعرفه ها سعی می شود فشار مالی به مردم وارد نشود، خواهش ما این است تعرفه طوری تعیین شود که با هزینه های موسسات، هم متناسب باشد.
وی ادامه داد: یک فیزیوتراپیست حدود ۳ میلیارد تومان فقط برای تهیه تجهیزات هزینه می کند تا تجهیزات کاملی برای ارائه خدمت مناسب داشته باشد، لذا تعرفه مصوب باید طوری تعیین شود تا کیفیت ارائه خدمات فدای کاهش هزینه آن نشود.
وی ادامه داد: مشکل بزرگ دیگری که در این حوزه وجود دارد صدور مجوز تاسیس موسسات فیزیوتراپی و تمدید پروانه آنها است.
وی بیان داشت: از زمانی که کلینیک سینا اطهر دچار حریق شد، به دلیل سختگیری ها و تحمیل هزینه های هنگفت در صدور تأییدیه ایمنی آتش نشانی و آسانسور تا به امروز یک پروانه موسسه فیزیوتراپی صادر نشده است.
وی افزود: همکاران ما علیرغم اینکه مکان هایی را اجاره کردند و هزینه سنگین آن را می پردازند، هنوز به دلایل فوق موفق به اخذ یا تمدید پروانه فعالیت درمانی خود نشده اند.
وی افزود: هرچند ایمنی آسانسور و آتش نشانی امری ضروری است و باید به جد مورد توجه قرار گیرد، اما موسسات فیزیوتراپی یک واحد در یک ساختمان چندین واحدی هستند و منصفانه نیست که هزینه های فوق تنها به این مؤسسات تحمیل شود.
دکتر پارسانژاد ادامه داد: نه به آن زمانی که اصلا به ایمنی ساختمان های مراکز درمانی توجهی نمی شد و نه به حال که آنچنان سختگیری، تحمیل هزینه های گزاف و فرصت زمانی کم برای متقاضیان صدور و تمدید پروانه در نظر گرفته شده است که امکان ادامه فعالیت و ارائه خدمات درمانی به بیماران برای همکاران ما وجود ندارد.
وی به برگزاری جلسات متعدد با معاونت درمان وزارت بهداشت برای رفع این مشکل اشاره کرد و گفت: باید تدابیری برای رفع این معضل اساسی که یکسال است گریبانگیر فیزیوتراپیستهاست اندیشیده شود.
نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران در پایان از مسؤولین وزارت بهداشت در معاونت درمان و شورایعالی بیمه دعوت کرد تا در سی و چهارمین کنگره سالیانه فیزیوتراپی ایران که از ١٠ لغایت ١٢ آبان سال جاری در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار خواهد شد حضور به هم رسانند و جامعه فیزیوتراپی کشور را در جریان تدابیر و اقدامات صورت گرفته در خصوص رفع مشکلات مذکور قرار دهند.