کیاپرس به نقل از ایسنا محمد هادیزاده در گفتوگویی با اشاره به اینکه ۱۰ واحد دارای مجوز سورتینگ و بسته بندی برنج در شهرستان محمودآباد فعالیت دارند، گفت: ظرفیت هر یک از این واحدها به طور میانگین، ۲ هزار تن برنج در سال است.
هادیزاده بیان کرد: سورتینگ برنج، عملی است که در آن برنجهای با رنگ غیرمعمول، سنگریزهها، حشرات کوچک مانند شپش، شوآک (یا در زبان محلی دَلِک که به برنجهای غیرهمسان میگویند) و هرگونه ضایعات دیگر از برنج جدا می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد تصریح کرد: با سورت برنج نتایج عالی در بهبود ایمنی مواد غذایی با حذف مواد خارجی مانند سنگ، شیشه، پلاستیک و سایر مواد ناخواسته به دست میآید.
این مسئول با بیان اینکه برنج قبل از اینکه وارد دستگاه سورتینگ شود با دستگاه دیگری به نام بوجاری الک زده می شود به طوری که خروجی دستگاه بوجاری به دستگاه سورت متصل است، افزود: مکانیزم کاری دستگاه سورتینگ به شکلی است که برنج های خالص شده از نظر شکستگی وارد دستگاه سورت شده سپس به وسیله بالابر درون مخزن شیشهای ریخته میشود.
وی تصریح کرد: دستگاه سورتینگ قادر به پاکسازی ۲.۵ تن برنج در ساعت است و می توان آن را برای مرتب سازی انواع مختلف برنج بکار برد.