کیاپرس /مدیر امور آزمایشگاه‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: باتوجه به تعداد موارد مبتلایان وارد شده از خارج کشور، مالاریا از سال گذشته تاکنون به دلایل متعددی از جمله تبادلات بالای جمعیتی اتباع غیر ایرانی ( افغان و پاکستانی) در کشور افزایش یافته است.

به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر سید محمدرضا یثربی در کارگاه آموزشی آشنایی با روش‎های تشخیص آزمایشگاهی بیماری مالاریا با اشاره به اهمیت بیماریابی و تشخیص به موقع بیماری مالاریا خاطرنشان کرد که عدم درمان به موقع مالاریا منجر به مرگ بیمار می‌شود.

مدیر امور آزمایشگاه‌های معاونت درمان با توجه به ابتلای سالانه ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون نفر به بیماری مالاریا در جهان به مرگ بیش از یک میلیون نفر از این مبتلایان اشاره کرد

دکتر یثربی افزود: با توجه به تعداد موارد مبتلایان وارد شده از خارج کشور، مالاریا از سال گذشته تاکنون به دلایل متعددی از جمله تبادلات بالای جمعیتی اتباع غیر ایرانی ( افغان و پاکستانی) در کشور افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: مالاریا ممکن است منجر به عفونت‌های شدید ‌شود و در صورت عدم درمان به موقع منجر به مرگ بیمار شود. اما تشخیص به موقع و درمان مناسب آن از شدت بیماری و مرگ ناشی از آن پیشگیری می‌کند.

به گفته دکتر یثربی هدف از تشکیل این کارگاه آموزشی را آشنایی با اهمیت بیماریابی و تشخیص سریع و صحیح بیماری مالاریا بود.

دکتر یثربی آزمایش خون را ساده‌ترین و مطمئن‌ترین روش تشخیص قطعی مالاریا عنوان کرد و افزود: در آزمایشگاه با تهیه یک گسترش خونی در فاصله زمانی کمتر از نیم ساعت می توان به وجود بیماری پی برد.

مدیر امور آزمایشگاه‌های معاونت درمان تاکید کرد: تمام متصدیان آزمایشگاه‌ها اعم از دولتی و خصوصی به محض تشخیص مالاریا موظف به گزارش آن به صورت فوری و تلفنی به مرکز بهداشت مربوطه هستند.

وی در خاتمه سخنان خود ابراز امیدواری کرد با استمرار آموزش و همکاری مراکز، شاهد ارتقای نظام مراقبت، تشخیص و درمان مالاریا در کشور باشیم.

در ادامه کارگاه دکتر محمدجواد غروی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و استاد انگل شناسی دانشکده پیراپزشکی آموزش‌های لازم درخصوص تشخیص آزمایشگاهی مالاریا، علایم بالینی، اپیدمیولوژی و چگونگی گزارش‌دهی بیماری مالاریا را به صورت تئوری و عملی ارایه کرد.

سپس کارشناسان آزمایشگاه‌های بیمارستان‌های دانشگاهی به طرح سوالات و مشکلات موجود درخصوص تشخیص بیماری مالاریا پرداختند که ضمن پاسخگویی به سوالات آنان راهکارهای لازم در این خصوص نیز ارایه شد.

براساس این گزارش این دوره آموزشی توسط مدیریت امور آزمایشگاه‌های معاونت درمان با حضور کارشناسان آزمایشگاه‌های بیمارستان‌های دانشگاهی تابعه در معاونت درمان برگزار شد.

اشتراک این خبر در :