شهریورماه است و هنوز خبری از واکسن آنفلوآنزا نیست

کیاپرس /با وجود رسیدن به زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا، هنوز خبری از ورود این واکسن‌ به شبکه توزیع داروخانه‌ها نیست و ابهام در میزان و منشأ تأمین آن‌ها ادامه دارد.
به گزارش کیاپرس از فارس، هرساله با فرارسیدن شهریورماه، شهروندان به‌ویژه گروه‌های در معرض خطر شامل بیماران نقص ایمنی، بیماران خاص، سالمندان و کودکان، برای تهیه واکسن آنفلوآنزا به داروخانه‌ها مراجعه می‌کنند.
از آنجا که زمان طلایی برای تزریق و اثربخشی این واکسن از اواسط شهریورماه تا نیمه اول مهرماه است، داروخانه‌ها از یکی دو ماه قبل اقدام به ثبت سفارش و خرید این واکسن می‌کنند؛ اما امسال با گذشت ۶ روز از شهریور، هنوز خبری از توزیع واکسن نیست.بن‌بستِ پرسش‌ها در داروخانه‌هادر حالی که تقاضا برای واکسیناسیون رو به افزایش است، پاسخ متولیان داروخانه‌ها به تمامی متقاضیان واکسن یک جمله است: «هنوز خبری از توزیع واکسن نیست و اصلاً معلوم نیست واکسنی وارد کشور شده یا نه.»
هادی احمدی، سخنگوی انجمن داروسازان، درخصوص وضعیت تأمین واکسن آنفلوآنزا در سال ۱۴۰۵ گفت: سالانه به‌طور متوسط حدود ۳ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا وارد کشور می‌شود اما متأسفانه امسال هنوز اطلاعات دقیقی از میزان واردات، منشأ تأمین و زمان دقیق توزیع در اختیار نیست.
وی در ادامه بیان کرد: هفته گذشته واردکنندگان وعده توزیع واکسن در نیمه نخست شهریور را داده بودند، اما تا این لحظه واکسن وارد شبکه پخش نشده و متأسفانه شفافیت لازم درباره میزان واردات و محل تأمین واکسن‌ها وجود ندارد.
هشدار نسبت به از دست رفتن زمان طلایی
سخنگوی انجمن داروسازان با تأکید بر اینکه اکنون در زمان طلایی واکسیناسیون قرار داریم، گفت: تزریق واکسن باید در همین بازه زمانی انجام شود و تأخیر در آن، اثربخشی پیشگیرانه را کاهش می‌دهد. در این میان، سازمان غذا و دارو باید پاسخگوی وضعیت موجود باشد؛ زیرا سلامت گروه‌های پرخطر شامل سالمندان، زنان باردار و بیماران صعب‌العلاج به تأمین به‌موقع این واکسن‌ها وابسته است و نباید اجازه داد این فرصت حیاتی از دست برود.
تولید داخلی یا واردات؛ واقعیت بازار چیست؟
شاید برای بسیاری این پرسش مطرح شود که وضعیت تولید داخلی در کجای این زنجیره قرار دارد؟ در پاسخ باید گفت هرچند شرکت «برکت» هرساله اقدام به تولید تعداد محدودی واکسن آنفلوآنزا می‌کند، اما بدنه اصلی واکسن‌های عرضه‌شده در داروخانه‌ها که حدود ۳ میلیون دوز از نیاز کشور را پوشش می‌دهد، واکسن‌های وارداتی عمدتاً با منشأ هلندی یا فرانسوی است که جای خالی آن‌ها در شبکه توزیع امسال به‌شدت احساس می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo