داروی ایرانی درمان سنگ کلیه کودکان رونمایی شد

کیاپرس /داروی ایرانی درمان سنگ کلیه کودکان به نام «سیترولیز کی» امروز ( ۱۲ شهریور ) در بیمارستان لبافی نژاد تهران رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، در این مراسم تعدادی از مسئولان وزارت بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و جمعی از پزشکان متخصص حضور داشتند.

دکتر عباس بصیری، رییس پژوهشکده بیماری های کلیه و مجاری ادراری در این زمینه گفت: این دارو مخصوص کودکان است و برای بزرگسالان قبلاً ساخته شده است.

وی ادامه داد: این دارو ترکیبی «سیتریک اسید» و «سیترات پتاسیوم» است . مجموعه این دو ، محیطی را در ادرار در اطفال ایجاد می کند که کریستال ها نتوانند تشکیل سنگ بدهند.

وی ادامه داد: این دارو قبلاً به صورت دست ساز در داروخانه ها عرضه می شد. داروخانه ها این دارو را در بطری های بزرگ می ساخت که هم دست ساز بود ‌و هم استاندارد نبود.

وی افزود: هرچند این دارو می توانست داروی موثری باشد، اما تاثیر لازم را در اطفال نداشتند. طعم و مزه خوبی نداشت و بیماران نسبت به آن واکنش منفی داشتند.

وی ابراز کرد: علاوه بر این، برای خانواده‌ها نیز حمل‌ونقل این دارو دشوار بود، زیرا دارو تغییر رنگ می‌داد و می‌بایست در محیط‌ های خاصی نگهداری می‌شد که این موارد باعث ایجاد مشکل در مصرف دارویی می‌شد.

وی خاطرنشان کرد: ما اکنون این دارو را به‌صورت پودر و داخل «ساشه» تولید کرده‌ایم. با استفاده از افزودنی‌های مخصوص، طعم و مزه آن را تغییر داده‌ایم که طبق مطالعات انجام شده، برای بیماران بسیار خوشایندتر و قابل‌تحمل‌تر است. این دارو صرفاً برای جلوگیری از تشکیل سنگ در کلیه و کیسه صف است.

بصیری در پاسخ به این سوال که اولین بار است که چنین محصولی در ایران تولید می‌شود؟ گفت: بله، این اولین بار در ایران است. در سطح جهانی نیز رقبای زیادی برای آن وجود ندارد و تنها یک یا دو شرکت در این زمینه فعالیت می‌کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo