چرا خوردن سیر لذت بخش است اما بوی آن ناخوشایند؟

مردم معمولا سیر را بعلت عطر و طعم بی نظیر آن با شور و شوق می خورند اما خوردن این غذای خوشمزه می تواند با پس لرزه هایی همراه شود: گاهی اوقات عطر و بوی نفس شخصی که سیر خورده است غیر قابل تحمل و آزار دهنده است.

به گزارش کیاپرس به نقل از شفقنا، با برش سیر یک مخلوط شاداب از ترکیبات شیمیایی به نام سولفید ها در فضا منتشر می شود. این مولکول های فرار، دلیل اصلی عطر بی نظیر و تند سیر هستند. وقتی سیر را می پذیم، مولکول های سولفید به هوا می رسند و عطری دلپذیر فضای اتاق را پر می کند.

ترکیبات موجود در سیر می تواند به کاهش فشار خون و اثرات ضد میکروبی کمک کند. اکثر غذاهایی که باعث بوی بد دهان می شوند ناشی از ناپدید شدن ذراتشان در شکاف حفره دهان می باشد. اما بوی واقعی سیر تا زمانی که مواد غذایی به معده برسند مشخص نمی شود. ترکیب سیر با آب و مواد معدنی در معده، سولفید ها و دیگر ویتامین ها و مواد معدنی را آزاد می کند. اکثر این مولکول ها برای پردازش بیشتر به روده های شخص وارد می شوند، اما یک مولکول کوچک به نام “آللییل متیل سولفید” (AMS) به علت اندازه کوچک خود از معده خارج و وارد جریان خون می شود.

AMS به سرعت وارد خون می شود و در ادامه وارد ریه های شخص می شود، AMS به راحتی از طریق غشاء عبور می کند و اکسیژن و دی اکسید کربن را به داخل و خارج از بدن هدایت می کند.

اثرآن می تواند تا ۲۴ ساعت ادامه یابد. اما خوردن سیب، کاهو یا نخود فرنگی به طور قابل توجهی باعث کاهش بوی بد سیر می شود. چرا که حاوی ترکیبات فنولیک هستند که به سولفید ها متصل می شوند و مانع خروج آن ها به هوا می شوند.

منبع: www.livescience.com

اخبار مرتبط

  • تیر 14, 1404
وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد: «بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر…

  • تیر 14, 1404
رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

  رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد پژوهش جدید نشان می‌دهد مصرف لبنیات در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می‌تواند باعث کابوس‌های شبانه و اختلال خواب شود؛ چرا که مشکلات گوارشی ناشی از آن بر محتوای رویاها تأثیر مستقیم می‌گذارد. به گزارش کیاپرس، تحقیقات دانشگاهی روی ۱۰۸۲ دانشجو نشان داده است که ارتباط معناداری میان مصرف لبنیات و افزایش کابوس‌های شبانه در افراد دارای عدم تحمل لاکتوز وجود دارد. عدم تحمل لاکتوز چیست؟وضعیتی که بدن قادر به هضم کامل لاکتوز (قند موجود…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار گذشته

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
enemad-logo