هشدار جدی با افزایش سالانه ۴۰۰ بیمار مبتلا به تب مالت در مازندران

image_pdfimage_print

محمدرضا پارسایی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، درباره بیماری تب مالت و مشکلات پیش روی این بیماری اظهار کرد: تب مالت یک بیماری که در انسان نشان‌دهنده گسترش بیماری در حیوانات است که عفونت در انسان به تماس مستقیم با دام آلوده و فرآورده های لبنی وابسته است.

وی افزود: این بیماری در تمام سنین وجود دارد که شیوع آن در ۲۰ تا ۳۰ سالگی است.

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مازندران اضافه کرد: نمی‌توان تب‌مالت را انحصاراً یک بیماری شغلی محسوب کردولی شغل می‌تواند عامل خطر باشد.

پارسایی با بیان اینکه تب مالت در تمام فصول به‌ویژه فصل بهار و تابستان همزمان با فصل زایش و شیردهی دام شیوع دارد، گفت: شیوع این بیماری در مناطق روستایی به‌دلیل تماس با دام و استفاده از فرآورده‌های لبنی از مناطق شهری شایع‌تر است.

وی یادآور شد: تب مداوم و منظم با دوره‌های نامتناوب و نامنظم، تعریق فراوان به‌ویژه در شب، خستگی، بی‌اشتهایی،سردرد، درد عمومی بدن و درد عضلانی از علائم شایع این بیماری محسوب می‌شود.

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه تب مالت در کبد، طحال، استخوان‌ها و اندام‌های دیگر عفونت چرکی ایجاد می‌کند، افزود: این بیماری به‌صورت حاد یا مزمن خود را نشان می‌دهد که دارای عوارض متعدد و صعب‌العلاج است که بیماران از آن رنج می‌برند.

پارسایی با اعلام اینکه عوارض استخوانی و مفصلی شایع‌ترین علائم بیماری تب مالت به شمار می‌رود، اضافه کرد: این بیماری دارای عوارض گوارشی بوده که در ۴۰ درصد موارد ممکن است به بی‌اشتهایی، بزرگی کبد، طحال، آبسه‌های کبد و طحال و عوارض عصبی منجر شود.

وی با بیان اینکه تب مالت بسیار خطرناک است و می‌تواند عامل افسردگی مننژیت و یا آبسه مغزی باشد، خاطرنشان کرد: مننژیت تب‌مالتی و همچنین عوارض قلبی و عروقی، ترومبوفلبیت، آندوکاربیت و پرکاربیت از علل مهم بیماران تب مالتی است.

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد:گرفتاری ادراری تناسلی از مسائل نسبتا شایع در بیماران تب مالت شود که می تواند باعث عقیمی در مردان می‌شود.

پارسایی بیان کرد: عوارض این بیماری روی جنین تأثیرگذار است که می‌تواند در خانم‌های باردار موجب سقط جنین و مرگ داخل رحمی شود.

وی با تأکید بر اینکه برای پیشگیری از این بیماری باید از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه کاملا اجتناب شود، خاطرنشان کرد: شیر باید کاملاً پنج دقیقه جوشانده شود و پنیر تازه دست‌کم دو ماه در آب نمک نگهداری شود و سپس مصرف شود.

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار کرد: کشاورزان و کارگران کشتارگاه‌ها و بسته‌بندی گوشت باید جوانب احتیاط را در برخورد با لاشه داشته باشند و افرادی که با پوست حیوانات سروکار دارند از پوشش محافظ دست و بدن استفاده کنند.

پارسایی با بیان اینکه روش مبارزه در دام‌ها براساس واکسیناسیون، تست و کشتار دام آلوده است، تصریح کرد: درمان تب‌مالت طولانی مدت هشت هفته‌ای است که به همین دلیل پیشگیری از درمان بسیار مهم‌تر است.

وی در پایان گفت: در مازندران سالانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ مورد جدید تب مالت گزارش می‌شود.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo