مکمل‌هایی برای تحرک روده و مقابله با یبوست

مکمل‌هایی برای تحرک روده و مقابله با یبوست

کیا پرس : اگر به یبوست مبتلا شده باشید با درد، نفخ و فشار ناشی از ناتوانی در دفع مدفوع و اجابت مزاج راحت آشنا هستید. اما نکته ای که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید این است که یبوست یک خطر جدی برای سلامت انسان محسوب می شود.

به گزارش کیا پرس به نقل از عصرایران، همه ما در برخی مقاطع از زندگی خود کم تحرکی روده و ابتلا به یبوست را تجربه می کنیم. یبوست می تواند حالتی مزمن به خود گرفته و مواد زائد برای چند هفته و یا حتی چند ماه در روده جمع شوند.

به گزارش “ایزی هلث آپشنز”، پزشکان در چین اخیرا روده یک مرد را به دلیل وجود ۲۸ پوند (حدود ۱۳ کیلوگرم) مواد زائد در آن خارج کردند.

این بیمار نه تنها با درد شدید مواجه بود، بلکه شکم وی به واسطه تورم همانند زنان باردار در آخرین ماه بارداری شده بود. این مرد به بیماری هیرشپرونگ مبتلا بود که به دلیل عدم وجود اعصاب مسئول کنترل روده موجب عدم حرکت مدفوع و تورم آن می شود.

در شرایطی که این نوعی شدید از یبوست است، دلایل بسیار دیگری وجود دارند که می توانند شما را طی زندگی روزمره در معرض خطر این بیماری قرار دهند. در حقیقت، افراد بسیاری در سراسر جهان از یبوست مزمن رنج می برند.

اگر به یبوست مبتلا شده باشید با درد، نفخ و فشار ناشی از ناتوانی در دفع مدفوع و اجابت مزاج راحت آشنا هستید. اما نکته ای که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید این است که یبوست یک خطر جدی برای سلامت انسان محسوب می شود.

زمانی که مدفوع شکل می گیرد موجب کشش روده بزرگ می شود و این شرایط در نهایت می تواند به بروز پارگی هایی در پوست مقعد منجر شود و این پارگی ها مستعد عفونت هستند.

زمانی که برای مدتی طولانی قادر به دفع مدفوع خود نیستید، احتمال انسداد مدفوعی افزایش می یابد که در آن توده ای بزرگ و سخت از مدفوع چنان بد در روده بزرگ یا رکتوم گرفتار می شود که توانایی تخلیه آن برای فرد وجود ندارد.

این مشکل چنان جدی است که می تواند موجب بیماری سخت یا حتی در صورت عدم درمان موجب مرگ بیمار شود.

دلایل شایع یبوست

مشکلات مختلفی می توانند در پس ابتلا به یبوست مزمن قرار داشته باشند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کمبود فعالیت جسمانی – زمانی که به میزان کافی تحرک ندارید، مدفوع نیز به خوبی در روده حرکت نمی کند.

نوشیدن آب ناکافی – بدون آب کافی در روده بزرگ، مدفوع سفت شده و عبور آن از این اندام فوق العاده دشوار می شود.

یک رژیم غذایی با محتوای فیبر کم – بدن انسان برای حرکت روان مدفوع در روده بزرگ به فیبر نیاز دارد.

مشکلات هورمونی – دیابت، سطوح پایین تیروئید و مشکلات سلامت دیگر که بر هورمون ها اثرگذار هستند می توانند شما را با یبوست و درد مواجه سازند.

ضعف عضلات لگن – اگر عضلات شما ضعیف هستند، ممکن است از نیروی کافی برای به حرکت درآوردن مدفوع در روده بزرگ برخوردار نباشید.

مشکلات عصبی – شرایط عصبی مانند مولتیپل اسکلروزیس، بیماری پارکینسون، سکته مغزی و موارد دیگر می توانند سیگنال هایی که به اعصاب روده ارسال می شوند را مسدود کنند و توانایی دفع مدفوع را کاهش دهند.

داروها – فهرست داروهای که می توانند موجب یبوست شوند طولانی است که از آن جمله می توان به داروهای ضد درد، ضد افسردگی، فشار خون بالا، ضد آلرژی، مکمل های کلسیم و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

مواردی که به آنها اشاره شد از دلایل شایع ابتلا به یبوست هستند و به نوعی می توان آنها را نوک کوه یخ شناور روی آب دانست. حال این پرسش مطرح می شود که چگونه می توان شرایط را به حالت عادی باز گرداند؟

خطرات مسهل ها

افراد بسیاری که از یبوست مزمن رنج می برند برای تسکین این شرایط از مسهل ها استفاده می کنند. اما این محصولات می توانند بیشتر از آن که مفید باشند موجب ضرر بیشتر شوند.

در حقیقت، مسهل ها می توانند موجب شرایط مختلفی از معده درد تا کم آبی شدید بدن، عدم تعادل الکترولیت و مواد معدنی، آسیب اندام داخلی، و حتی افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ شوند.

حتی خود مسهل ها می توانند موجب یبوست مزمن شوند، اگرچه از آنها برای بهبود این شرایط استفاده می شود. زمانی که برای درمان یبوست به مسهل ها اتکا می کنید، وابستگی شما به آنها افزایش یافته و پس از آن بدن ممکن است دیگر به طور طبیعی قادر به دفع مدفوع نباشد.

مکمل هایی برای کمک به دفع مدفوع راحت

بهترین روش برای مقابله با یبوست و بهبود این شرایط پشتیبانی امن و طبیعی از روده بزرگ است. در همین راستا می توانید مصرف مکمل هایی که در ادامه به آنها اشاره شده است را مد نظر قرار دهید.

آلوئه ورای باستانی – این گیاه کاکتوس مانند به تحریک طبیعی اجابت مزاج و نرم کردن مدفوع برای دفع راحت‌تر آن کمک می کند.

اینولین – این پروبیوتیک طبیعی در ریشه کاسنی یافت می شود و می تواند از افزایش جمعیت باکتری های مفید در روده بزرگ حمایت کند. اینولین یک سرکوب کننده طبیعی اشتها نیز است که با چربی و دیابت مقابله می کند.

پتاسیم – این ماده معدنی کلیدی به آبرسانی به مدفوع و بهبود زمان انتقال راحت و سالم آن در دستگاه گوارش کمک می کند.

ارجنگ – این گیاه برای قرن ها توسط بومیان آمریکا برای کمک به بهبود انقباض های روده و اجابت مزاج عادی و راحت استفاده شده است.

برگ سنا – این گیاه متعادل کننده روده بزرگ به اجابت مزاج سالم و ثبات روده برای حرکات منظم و آرام کمک می کند.

نارون لغزان – این گیاه دارویی یک ضد التهاب طبیعی است که به تنظیم تورم بافت مقعد کمک می کند.

پوست گردوی سیاه – این درمان باستانی حاوی جوگلون، تانن ها و ید طبیعی است که به همراه هم به از بین بردن ارگانیزم های مضر در دستگاه گوارش کمک کرده و از گوارش و اجابت مزاج سالم پشتیبانی می کنند.

شما می توانید این مکمل ها را به صورت جداگانه مصرف کرده یا مکملی را خریداری کنید که حاوی تمام این مواد باشد.

سلامت نیوز: مکمل‌هایی برای تحرک روده و مقابله با یبوست

اخبار مرتبط

  • خرداد 26, 1404
حمله اسرائیل به ساختمان صداوسیما

حمله اسرائیل به ساختمان صداوسیما / خبرنگار صداوسیما:  تعدادی از همکارانم مجروح شده‌اند لحظاتی پیش اسرائیل به ساختمان صداوسیما حمله کرد. پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : لحظاتی پیش اسرائیل به ساختمان صداوسیما حمله کرد. ایرنا در این باره نوشت: رژیم صهیونیستی استودیو برنامه زنده شبکه خبر را هدف حمله قرار داد و پخش برنامه زنده شبکه خبر قطع شد. همشهری از شهادت تعدادی از کارکنان صداوسیما خبر داد. امامی خبرنگار صداوسیما در این باره گفت که گفته بودند تخلیه کنیم ولی نکردیم. وی افزود:…

  • خرداد 21, 1404
نخستین استند پایش سلامت ایران در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد

کیاپرس/پژوهشگران شرکت فناور «دورامد»، مستقر در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، موفق به طراحی و تولید نخستین استند پایش سلامت ایرانی شدند. این استند با قابلیت نصب در مراکز درمانی و محیط‌های عمومی، امکان پایش طیف وسیعی از پارامترهای سلامت را به‌صورت دقیق و غیرتهاجمی فراهم می‌کند. به گزارش کیاپرس، دکتر محمدرضا رزقی، مدیر این مجموعه، در گفت‌وگو با خبرنگار ستاد خبری ایران‌هلث درباره این نوآوری گفت: «استند پایش سلامت تولیدی ما قادر است پارامترهایی چون فشار خون، نوار قلب، قند خون، چربی خون،…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار گذشته

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
enemad-logo