سمینار حمایتهای تغذیه ای در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی در ساری برگزار شد

image_pdfimage_print

کیاپرس:سمینار حمایت های تغذیه ای در بخش مراقبت های ویژه مراکز درمانی با حضور جمعی از مسوولان و تعدادی از محققان و استادان دانشگاه ها  در دانشگاه علوم پزشکی مازندران واقع در ساری برگزار شد.

کارشناس تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حاشیه برگزاری این سمینار به خبرنگار کیاپرس گفت :در استمرار آموزش کارشناسان تغذیه بیمارستان های تابع دانشگاه ،تامین اجتماعی و خصوصی هر چند سال یک آموزش تغذیه در خصوص حمایت های تغذیه بیماران بستری در بخش icu و سایر بخش های ویژه در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار میشود ,اولین سمینار در سال ۹۲ در دانشگاه علوم پزشکی مازندران با حضور استاید تغذیه از دانشگاه علوم پزشکی مشهد و تهران برگزار شد.

امینی افزود:این سمینار با حضور استایدی از دانشگاه علوم پزشکی تهران،ایران، و مازندران با حضور کارشناسان تغذیه بیمارستان های دولتی تامین اجتماعی و خصوصی،دانشگاه علوم پزشکی بابل و گلستان در دو روز برگزار میشود .ارائه آخرین دستاوردهای علمی ، بیان تجربیات محققان و پژوهشگران ، طرح موضوعات علمی مرتبط با این حوزه و بیان مقالاتی در این حوزه از مهم ترین اهداف برگزاری این سمینار است.

امینی گفت:اگر تیم درمانی در بیمارستان متشکل از پزشکان متخصص کارشناس ارشد تغذیه و پرستاران قوی باشند و به صورت هماهنگ کار  ویزیت و مشاوره را انجام دهند درصد مرگ و میر وسوء تغذیه دربیماران ای سی یو به حداقل می رسد. در حال حاضر در بخش های آی سی یو بیمارستان امام خمینی ساری حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد مشاوره تغذیه  انجام میشود و از پزشکان محترم متخصص انتظار می رود بخش ارجاع مشاوره تغذیه را برای مشاوران تغذیه داشته باشند، متاسفانه باتوجه به اینکه وزارت بهداشت،معاونت درمان، گروه تغذیه بالینی ۱۸ بیماری را استاندارد سازی کردند که مشاوره تغذیه داشته باشیم در  حال حاضر سیستم ارجاع ضعیف است.

کارشناس تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت:وزارت بهداشت در سال ۸۴ برنامه ایی را ارائه داده بود که در بیمارستان ها به ازای هر ۵۰ تخت یک کارشناس تغذیه داشته باشیم که متاسفانه این مسئله اجرایی نشد و در طی دو سه سال اخیر ۵۰ تخت به ۱۰۰ تخت تبدیل کردند یعنی هر ۱۰۰ تخت یک کارشناس تغذیه  ولی هر تخت آی سی یو باتوجه به اینکه ساعت مشاوره برای بیماران آی سی یو ۳۰ دقیقه تا یک ساعت به طول می انجامد  ضریب ۳ میخورد، در حال حاضر در بیمارستان امام خمینی ساری با ۳۵۰ تخت یک کارشناس تغذیه داریم و همینطور در بیمارستان بوعلی ساری با ۲۵۰ تخت یک کارشناس تغذیه داریم در صورتی که بعضی از بیمارستان ها کارشناس جذ ب نشده است . خوش بختانه در طی ماه  های اخیر معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی مازندران همکاری خوبی در جهت افزایش تعداد ردیف های کارشناسان تغذیه با توجه به تعداد تخت های بیمارستانی داشتند .امید واریم در آینده تعداد کارشناسان تغذیه بر اساس ۱۰۰ تخت و تخت های آی سی یو افزایش دهیم.

امینی افزود: به دستور وزارت بهداشت طی نامه مکتوب از طرف دفتر ارزیابی تعرفه و فناوری اعلام کردند که بیمه ها باید با توجه به فرم های مشاوره تغذیه که توسط کارشناسان تغذیه  تکمیل  شده به ازای هر بیمار به بیمارستان ها پرداختی داشته باشند ولی تا کنون بیمه ها اقدامی نکردند. از سوی معاونت درمان  دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر اساس نامه وزارت بهداشت  به  شورای عالی بیمه و سازمان ها بیمه گر مکاتباتی صورت گرفت که امیدواریم در آینده این مشکا حل شود.

سمینار حمایت های تغذیه ای در بخش مراقبت های ویژه مراکز درمانی فردا به کار خود پایان می دهد..

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo