تولید حدود ۱۱ میلیون دوز واکسن فلج اطفال در ۶ ماهه نخست امسال
رییس بخش واکسنهای ویروسی انسانی موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی گفت: با افزایش تولید دوز واکسن فلج اطفال در موسسه رازی، از خروج حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل آمده است.
به گزارش کیاپرس اشرف محمدی با اشاره به تولید حدود ۱۱ میلیون دوز واکسن فلج اطفال در ۶ ماهه نخست سال در موسسه رازی، اظهار کرد: این در حالی است که میزان تولید این واکسن در مدت مشابه سال گذشته حدود ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز بود.
وی با اشاره به اینکه میزان تولید این واکسن در نیمه اول سال نسبت به همین مدت در سال گذشته با تغییر تولید حدود ۶۴ درصدی مواجه بوده، افزود: در این مدت با تولید واکسن فلج اطفال در موسسه رازی از خروج حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل آمد.
رییس بخش واکسنهای ویروسی انسانی موسسه رازی تصریح کرد: فرآیند تولید این واکسن از زمان ایجاد بذر اولیه تا رسیدن به مرحله تولید نهایی بسیار پیچیده و زمانبر است و دست کم چهار سال به طول میانجامد.
محمدی، واکسن فلج اطفال را پیشانی و نماد موسسه رازی و پیچیدهترین واکسن تولیدی در این موسسه عنوان کرد و گفت: به رغم وجود این ویروس در کشورهای همسایه، اما با توجه به سطح ایمنی بسیار بالای این واکسن، در ۱۵ سال اخیر حتی یک مورد هم از ابتلا به این بیماری در کشور گزارش نشده است.
وی افزود: بر همین اساس ایران با تولیدات واکسن باکیفیت فلج اطفال موسسه رازی و نیز پوششدهی صددرصدی در سطح کشور توسط وزارت بهداشت، موفق به دریافت گواهینامه ریشهکنی فلج اطفال از سازمان بهداشت جهانی شد.
فلج اطفال نوعی بیماری حاد ویروسی است که دستگاه گوارش و در بعضی مواقع دستگاه عصبی مرکزی انسان را درگیر کرده و موجب فلج کامل یا قسمتی از بدن میشود.ایران پزشک