

وی به کشف مواد مخدر اشاره کرد و گفت: کشف مواد مخدر منوط به در اختیار داشتن تجهیزات است و ما در تلاش هستیم تا برای تامین تجهیزاتی از قبیل دستگاه X- RAY ، سگ های مواد یاب و … اقدامات لازم را انجام دهیم و این در حالی است که گمرکات هم مرز ما با افغانستان (گمرک دوغارون) مجهز به دستگاه X- RAY هست ولی گمرک ماهیرود که در استان خراسان جنوبی واقع شده مجهز به این دستگاه نیست بطوری که در این گمرک عبور محموله های تجاری و مسافری فقط توسط دستگاه ایکس ری پالتی و دو قلاده سگ مواد یاب کنترل می شوند .
موموندی ادامه داد : حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد مواد مخدر افغانستان از مسیر کشور ما به سمت کشورهای اروپایی ،آمریکایی، شرق آفریقا و دیگر نقاط جهان منتقل میشود.
وی با شاره به این که در زمینه کشف هروئین ، مورفین و تریاک قدرت کافی را نداریم، گفت : جاسازی مواد مخدر پیشرفته شده و بدون تجهیزات قادر به کشف آن ها نخواهیم بود.
سرپرست معاونت مبارزه با مواد مخدر مرکز مبارزه با جرائم سازمان یافته گمرک در این رابطه، ادامه داد: در برخی مواقع مواد مخدر با استفاده از منجنیق وارد کشور می شود که این روش قابلیت کشف و پیشگیری را ندارد.
موموندی در خصوص شیوه کار قاچاقچیان گفت : با توجه به انسداد مرزهای مشترک ایران و افغانستان ،در اکثر موارد مواد مخدر تولید شده ابتدا به پاکستان وارد و با استفاده از راه های مختلف این مواد را به کشور وارد می کنند .
وی ادامه داد: با توجه به همه کمبودها تا کنون توانسته ایم کشفیات بسیار خوبی را در زمینه قاچاق مواد مخدر داشته باشیم که در سال ۹۲ بیش از ۱۸ تن ، سال ۹۳ بالغ بر ۱۴۸ تن ، سال ۹۴ نزدیک به ۲۹۰ تن و در سال جاری تا کنون حدود ۱۸ تن و سیصد و هفتاد کیلوگرم مواد مخدر سنتی ، صنعتی و پیش ساز کشف شده که در این بین ۵۳۶ کیلو و ۷۲۹ گرم هروئین کشف شده که در تاریخ کشفیات گمرکات کشور بی سابقه بوده است .
سرپرست معاون مبارزه با مواد مخدر مرکز مبارزه با جرائم سازمان یافته گمرک ایران در پایان گفت : گمرک جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل خود را جهت همراهی و همکاری همه جانبه با سایر ارگانهای متولی امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر اعلام نموده و در عمل نیز این موضوع را ثابت کرده است./yjc