بیمارستان‌های رشته مغز و اعصاب در مازندران ایجاد شود

هر ساله در دانشگاه جشنواره‌ای تحت عنوان «ابن‌سینا» برگزار می‌شود و در آن از فعالیت‌ها و دستاوردهای برجسته در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی و ارائه خدمات ویژه در حوزه فعالیت‌های دانشگاه تقدیر می‌شود.

جشنواره «ابن‌سینا» در سال ۱۳۷۸ به همت معاونت پژوهشی وقت و راهنمایی چند تن از اساتید برجسته دانشگاه طراحی و آئین‌نامه تدوین شده آن به تصویب شورای دانشگاه رسید تا نقطه آغازی برای توجه ویژه به فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی دانشگاه باشد و در واقع تقدیر و تشویق برگزیدگان در قالب جشنواره «ابن‌سینا» فرصتی مغتنم برای ارج نهادن تلاش‌های مستمر و دلسوزانه تمامی خدمتگزاران عرصه تحقیق و تعلیم در دانشگاه است.

این جشنواره با هدف ایجاد انگیزه، شناسایی و قدردانی از فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی برجسته اعضای هیئت علمی دانشگاه برگزار می‌شود زیرا که حفظ و اعتلای جایگاه پژوهش و آموزش بی شک مرهون و مدیون زحمات و تلاش های صادقانه و دلسوزانه ایشان است.

در این جشنواره که با محور‌های پژوهش و آموزش و رفتار حرفه‌ای برگزار شد و در هر یک از این محورها افرادی از دانشگاه برگزیده و تقدیر می‌شوند، «عباس تفاخری» اهل شهرستان ساری و دارنده دکترای تخصصی بیماری‌های مغز و اعصاب، نفر اول بورد تخصصی نورولوژی کشور و استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه تهران در محور آموزش به‌عنوان آموزش‌گر برتر شناخته شد و جایزه حکیم جرجانی را از دست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور دریافت کرد.

«عباس تفاخری» در گفت‌وگو با فارس به شایع‌ترین علل بیماری‌های مغز و اعصاب پرداخت و اظهار کرد: آمارهای مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های مغزی قابل مقایسه با دنیا نیست چون آمارهای دقیقی وجود ندارد ولی سکته مغزی شایع‌ترین علل مرگ و میر است که خوشبختانه پیشرفت‌های بسیار خوبی در زمینه رفع این مشکل در مراکز دانشگاه‌های کشور حاصل شد.

وی با بیان اینکه درمان با روش حل کردن لخته خون موقع سکته در دسترس قرار دارد، افزود: مراکز مختلفی در تهران و شهرستان‌ها در این زمینه فعالیت دارند و این روش درمانی پاسخ بسیار خوبی هم در بیماران دچار سکته مغزی داده است و امیدواریم بتوانیم با کارهای تیمی، به ایجاد بازتوانی در بیمار بهتر کمک کنیم.

آموزش‌گر برتر مازندرانی در هفدهمین جشنواره «ابن‌سینا» گفت: در زمینه «مالتیپل اسکلروزیس» در حیطه مغز و اعصاب از لحاظ تشخیص و درمان و داروهایی که در اختیار بیماران قرار می‌گیرد و یارانه‌هایی که در زمینه سلامت دریافت می‌کنند با قیمت کم می‌توانند داروها را تهیه کرده و در کل شرایط بسیار خوبی وجود دارد.

وی درباره اینکه آمار استان مازندران هم مانند سایر نقاط کشور در میزان بیماران ناشی از سکته مغزی تفاوت چندانی با دیگر مناطق کشور ندارد، تصریح کرد: در بیمارستان‌های دانشگاهی مازندران که بیشتر آن در ساری و بابل قرار دارند به‌منظور خد‌مات‌دهی بهتر به بیماران، نیاز به جذب دستیار تخصصی است و تا جایی که اطلاع دارم در حال اقدام است و این امر سبب افزایش توانایی سرویس‌دهی به‌ویژه در بخش اورژانسی سکته‌های مغزی به‌صورت شبانه‌روزی و کمک جدی به روند بهبودی بیماران می‌شود.

تفاخری با بیان اینکه هر چه در حوزه سلامت کار شود باز جا برای کار کردن بیشتر وجود دارد، تأکید کرد: اگر بتوانیم بیمارستان‌های تخصصی ویژه بیماران سکته‌های مغزی داشته باشیم و بر اساس آن بتوان به صورت منسجم به بیماران خدمت کرد پیشرفت بیشتری در درمان سکته‌های مغزی حاصل می‌شود و امیدواریم این قابلیت ایجاد شود تا بیمارستان‌های رشته مغز و اعصاب هم در مازندران داشته باشیم.

وی در ادامه با هشدار به کسانی که در مواقع استرس و اضطراب‌ها سریعاً به داروهای آرام‌بخش روی می‌آورند، گفت: مصرف هر نوع دارویی که بر سیستم عصبی و محیطی موثر باشد بدون تجویز پزشک متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب و روان‌پزشک کاملاً ممنوع است و این مصرف خودسرانه داروهای آرام‌بخش می‌تواند در بلندمدت اثرات سوء غیرقابل برگشتی از خود بر روی مغز و فکر افراد جای بگذارد.

این متخصص مغز و اعصاب و آموزش‌گر برتر درباره نقش تغذیه در پیشگیری یا بروز سکته مغزی، تصریح کرد: جامعه ما به سمت چاق شدن پیش‌ می‌رود و این عامل افزایش فشار خون، دیابت و کاهش سن ابتلا به سکته‌های مغزی است و بنابراین باید در نوع تغذیه دقت و رعایت شود به‌ویژه مصرف نمک و چربی محدود شود و از فست‌فودها هم دوری کرد.

وی اضافه کرد: خانواده‌‌ها حتماً قبل از سن ۱۵ سالگی و بلوغ فرزندان خود شرایط مطلوب بدنی فرزندان خود را در جذب ویتامین D مورد بررسی قرار دهند چرا که نقش ویتامین‌‌ها در پیشگیری از ام‌اس حائز اهمیت است.

تفاخری در پایان گفت: زندگی در محیط‌های کم‌استرس‌تر و به‌ویژه زندگی در روستاها و استفاده از غذاهای سالم‌تر حاوی نمک و چربی کمتر و تحرک بدنی بیشتر در افزایش سلامت روان افراد مؤثر بوده و مشکلات بروز سکته‌های مغزی در این افراد به مراتب بسیار کمتر از زندگی پر استرس در شهرها همراه با تغذیه نامناسب است.

/فارس

اخبار مرتبط

  • تیر 14, 1404
وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد: «بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر…

  • تیر 14, 1404
رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

  رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد پژوهش جدید نشان می‌دهد مصرف لبنیات در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می‌تواند باعث کابوس‌های شبانه و اختلال خواب شود؛ چرا که مشکلات گوارشی ناشی از آن بر محتوای رویاها تأثیر مستقیم می‌گذارد. به گزارش کیاپرس، تحقیقات دانشگاهی روی ۱۰۸۲ دانشجو نشان داده است که ارتباط معناداری میان مصرف لبنیات و افزایش کابوس‌های شبانه در افراد دارای عدم تحمل لاکتوز وجود دارد. عدم تحمل لاکتوز چیست؟وضعیتی که بدن قادر به هضم کامل لاکتوز (قند موجود…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار گذشته

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
enemad-logo