پوتین در تهران، جهان در انتظار پایان جنگ سوریه/ ایران و روسیه مسیر حمایت از اسد را روشن میکنند؟
روسای جمهور ترکمنستان، ونزولا، عراق، بولیوی، نیجریه، گینه استوایی و روسیه هفت رئیس جمهوری هستند که قرار است امروز در هفدهمین مجمع کشورهای صادر کننده گاز در جهان گردهم آیند. این برای نخستین بار از زمان تشکیل مجمع کشورهای صادرکننده گاز است که تهران میزبانی سه اجلاس گازی جهان را بر عهده دارد.
برگزاری این اجلاس در ایران و سفر هفت رئیس جمهور جهان از جمله ولادیمر پوتین به تهران در حالی صورت می گیرد که منطقه و جهان شرایط به شدت امنیتی را پس از حوادث تروریستی مرگبار پاریس پشت سر می گذارد تا جایی که حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان به دلیل این حوادث سفر خود به اروپا را لغو کرد.
با این حال، روسیه و ایران به عنوان دو قطب اصلی و سنگین مبارزه علیه داعش در منطقه و از حامیان اصلی بشار اسد در سوریه در قبال غرب قرار است امروز در تهران علاوه بر گفت وگوهای گازی، بر سر سوریه و اتحاد برای مبارزه علیه داعش نیز به گفت وگو بنشینند.
حضور روسیه و ایران در جبهه مبارزه با داعش این روزها با حرف و حدیث هایی در غرب درباره اختلاف میان تهران و مسکو بر سر بشار اسد همراه بوده است. رسانه های غربی بر این باورند که میان دو کشور بر سر باقی ماندن اسد در قدرت اختلاف وجود دارد، هرچند مقامات تهران و مسکو تاکنون وجود این اختلاف را غیرمستقیم رد کرده اند.
اما ادامه این اتحاد میان دو کشو و اقدامات روسیه و ایران در سوریه در حل بحران سیاسی دمشق می تواند در نشست امروز تهران مسیر روشن تری را تعیین کند، آن هم در شرایطی که رسانه های غربی از احتمال حضور ایران در ائتلاف بین المللی مقابله با داعش سخن می گویند.
پوتین پس از ۸ سال در تهران؛ جنگ سوریه تمام می شود؟
ولادیمر پوتین، رئیس جمهوری روسیه امروز دوشنبه پس از هشت سال وارد تهران می شود تا با مقامات ایرانی وارد گفت وگو کند، گفت وگوهایی که توجهات نسبت به اتحاد مسکو با تهران بر سر سوریه آن هم بر پس از حملات مرگبار داعش در پاریس را تشدید خواهد کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره این این سفر می نویسد: تشدید درگیری ها و جنگ در سوریه جایی که روسیه از بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور در قبال داعش و شورشیان مورد حمایت غرب دفاع می کند، منجر به آن شد که مسکو به ایران که در جنگ زمینی با نیروهای طرفدار اسد هماهنگ است کشیده شود.
این گزارش می افزاید: از سوی دیگر روسیه به عنوان یکی از شرکای تسلیحاتی دراز مدت ایران شناخته می شود، این در حالی است که دو کشور بر سر سرزمین، نفت، تجارت و کمونیسم پیچیدگی های تاریخی را پشت سر گذاشته اند.
اتحاد شابق جماهیر شوروی نخستین کشوری بود که ایران را به عنوان جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب ۱۹۷۹ به رسمیت شناخت اما مسکو پس از آن در جنگ هشت ساله ایران و عراق در سال ۱۹۸۰ از صدام حسین حمایت کرد.
تاخیر طولانی مدت در ارائه سامانه پیشرفته دفاعی موشکی اس۳۰۰ یکی دیگر از مشکلات یک دهه اخیر میان دو کشور بود و روسیه در حالی از ارائه این سامانه به ایران تا پایان سال ۲۰۱۵ خبر داده است که ایران سال ها پیش رقم تعیین شده در قرار داد خریداری آنها را پرداخت کرده است.
مسکو اعلام کرده است که توافق اخیر هسته ای میان ایران و گروه ۱+۵ شامل انگلیس، چین، فرانسه، روسیه، آمریکا به همراه آلمان این اجازه را خواهد داد تا قرار داد فروش موشک های اس ۳۰۰ به ایران کامل شود.
اما حمایت ایران و پوتین از بشار اسد در سوریه در شرایط امینیتی سخت تری از زمان حملات مرگبار داعش در پاریس قرار دارد. داعش مسئولیت این حملات را که ۱۳۰ کشته بر جای گذاشت بر عهده گرفته است. این اتفاق کمی پس از آن رخ داد که تروریست های داعش مسئولیت سقوط یک هواپیمای روسی در مصر با ۲۲۴ کشته را نیز برعهده گرفتند.
در همین حال، سازمان ملل متحد روز جمعه با تصویب قطعنامه ای خواستار اقدام علیه داعش پس از حملات پاریس شد، حملاتی که ترس و نگرانی مشابهی را در سرتاسر اروپا همچنان برانگیخته است. این در حالی است که هیچ نشانه ای از پایان جنگ در سوریه، جایی که بیش از ۲۵۰ هزار نفر از ابتدای سال ۲۰۱۱ تاکنون جان خود را از دست داده اند وجود ندارد.