ماجرای جدا شدن سر یک نوزاد در بیمارستان

چند روز پیش خبری در رسانه‌های محلی استان کرمان و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که از جدا‌شدن سر نوزادی در هنگام تولد در بیمارستان جیرفت حکایت داشت.
در این خبر آمده بود: «خانمی که برای تولد فرزند خود به بیمارستان مراجعه کرده بود، به طرز فجیعی با مصیبت از دست‌دادن نوزاد خود مواجه شد. این زن که از اتباع افغان است، ۱۷ مهرماه برای زایمان راهی بیمارستان شد اما در جریان عمل سزارین، به‌خاطر اشتباه پزشکی، سر نوزاد از تنش جدا شد. تیم پزشکی نیز در اتاق عمل پس از خارج کردن کامل نوزاد، سر را به تن بخیه زدند و به زن جوان اعلام کردند که نوزادش فوت کرده است.»
انتشار این خبر، بازتاب گسترد‌ه‌ای بین مردم داشت و نگرانی‌های زیادی را به‌وجود آورده بود. کار به‌ جایی رسید که پای دادستان جیرفت و بازرسان سازمان نظام پزشکی نیز به ماجرا باز شد تا اینکه در بررسی‌های دقیق و قضایی مشخص شد که ماجرا یک عمل جراحی برای نجات جان مادر بوده است.
مجید رستمی دادستان عمومی و انقلاب جیرفت در این‌باره گفت: این ماجرا از زمانی شروع شد که یک زن تبعه افغانستان برای وضع حمل به بیمارستان جیرفت مراجعه کرد. پزشکان پس از معاینات اولیه متوجه شدند که جنین به‌دلیل ابتلا به نوعی بیماری خاص در رحم مادر فوت کرده و این بیماری به‌گونه‌ای بود که باعث بزرگ‌شدن سر جنین شده بود.
وی ادامه داد: زن افغان وقتی در بیمارستان بستری شد که جنین در آستانه تولد بود. با این حال وضعیت او به‌گونه‌ای بود که پزشکان پس از معاینات تخصصی حدس زدند که ممکن است هنگام تولد باعث صدمه وارد کردن به مادر و حتی مرگ او شود. آنها تنها راه نجات زن باردار را بریدن سر جنین مرده می‌دانستند تا پس از آن بتوانند بخشی از بدن را که در صورت زایمان طبیعی به مادر آسیب می‌زد، از طریق سزارین از بدن مادر خارج کنند. به همین دلیل همه این اتفاقات را صورتجلسه کردند و با اعلام به مرجع قضایی، در نهایت این عمل جراحی انجام و جنین فوت‌شده از بدن مادر بیرون کشیده شد. پس از آن نیز پزشکان سر جنین را به بدنش بخیه زدند اما متأسفانه پدر نوزاد فوت‌شده زمانی که برای دیدن آن رفته بود، از آن عکس تهیه و این عکس را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده بود.
رستمی با بیان اینکه به‌دنبال انتشار اخباری مبنی بر جدا شدن سر نوزاد هنگام تولد رسیدگی به این پرونده را شخصا به‌ عهده گرفته است، گفت: در این مدت مسئولان بیمارستان و حتی پزشک جراح نیز احضار شدند. در تحقیق از آنها و بررسی مدارک بیمارستانی مشخص شد که همه اخبار منتشرشده در رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی دروغ بوده و جنین پیش از اینکه به دنیا بیاید مرده بوده و پزشکان برای نجات جان مادر مجبور به جراحی جنین شده بودند.
وی ادامه داد: این مادر بار نهم یا دهمی بود که وضع حمل می‌کرد و تا پیش از این همه فرزندانش را در داخل خانه به دنیا آورده بود. به همین دلیل هنگام بارداری به پزشک مراجعه نکرده بود و اگر این کار را انجام می‌داد بی‌شک در سونوگرافی و معاینات پزشکان، بیماری جنین و رشد غیرطبیعی او در رحم مادر شناسایی می‌شد.
به‌گفته دادستان جیرفت، در حال حاضر جنین فوت‌شده برای مشخص‌شدن علت مرگ (نوع بیماری) در اختیار پزشکی قانونی قرار گرفته و بررسی‌ها نشان می‌دهد که شایعات منتشرشده درباره وضعیت بد مادر پس از عمل جراحی نیز صحت نداشته است.
وی به مردم اطمینان داد که دستگاه قضایی با دقت به پرونده‌های قصور پزشکی رسیدگی و در صورت مشاهده هرگونه کوتاهی با مقصران برخورد می‌کند./همشهری آنلاین

اخبار مرتبط

  • تیر 14, 1404
وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد: «بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر…

  • تیر 14, 1404
چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟  کیاپرس: یک متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی با بیان نکاتی کلیدی برای حفظ سلامت بیماران قلبی در شرایط بحرانی، بر اهمیت توجه به جسم و روان این بیماران تأکید کرد. به گزارش کیاپرس به نقل از وزارت بهداشت، دکتر رضا روان‌پارسا، متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی گفت: مراقبت از سلامت جسم و روان، به‌ویژه برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی، اهمیت زیادی دارد. استرس شدید می‌تواند سلامت این بیماران را به‌طور…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار گذشته

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
enemad-logo