اوباما و اتحادیه اروپا بیانیه برداشتن تحریم های ایران را صادر کردند

کیاپرس: امروز (یکشنبه) ۹۰ روز از روزی میگذرد که قطعنامه ۲۲۳۱ در شورای امنیت تصویب شد. در ۲۹ تیر ماه قطعنامه ۲۲۳۱ در شورای امنیت به تصویب رسید و برجام تأیید شد از آن زمان قرار شد که برجام مورد بررسی قرار گیرد که پس از ناتوانی کنگره در رد آن، تائید در شورای اروپا و بررسی در مجلس شورای اسلامی ایران، امروز روز پذیرش یا Adoption Day است.
در همین زمینه لحظاتی پیش باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا طی دستوری اتخاذ گامها برای برداشتن تحریمهای ایران را صادر کرد.

همچنین اتحادیه اروپا با صدور بیانیه ای همه تحریمهای اقتصادی و مالی مرتبط با برنامه هسته ای ایران را لغو کرد
ساعتی پیش نیز آژانس انرژی اتمی اعلام کرد، ایران اعلام کرده پروتکل الحاقی را بهصورت موقت و تا زمانی که در مجلس تصویب قطعی شود اجرا خواهد کرد/ ایران همچنین کد اصلاحی ۱/۳ و ترتیبات فرعی قرارداد پادمان را نیز بهصورت کامل اجرا میکند.
بر اساس توافقنامه هستهای ۱۴ جولای (۲۳ تیرماه)، “روز اجرا” ۹۰ روز پس از تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تعیین شده است. تدابیر اتخاذ شده از سوی برجام و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل روز ۱۸ اکتبر یعنی امروز یکشنبه اجرایی میشود.
قرار است نخستین نشست کمیسیون مشترک گروه ۱+۵ و ایران فردا دوشنبه ۱۹ اکتبر در وین برگزار شود. بر اساس طرح جامع اقدام مشترک این مکانیسم دائمی خواهد بود. علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد که نمایندگان ایران و اتحادیه اروپا طرح اقدام مشترک را همان روز تصویب میکنند.
در همین زمینه سید عباس عراقچی معاون حقوقی و بینالملل وزیر امور خارجه نیز با بیان اینکه در صورت لغو تحریمهای اروپا و آمریکا بیانیه مشترک ظریف و موگرینی صادر میشود.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا دستور فراهم کردن مقدمات لغو تحریمهای هسته ای ایران را صادر کرد.
بیانیه مشترک ظریف و موگرینی
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در بیانیهای مشترک اعلام کردند که هر دو طرف به تعهدات خود جهت اجرای برجام متعهد هستد.
به گزارش کیاپرس به نقل از خبرگزاری ها، بر اساس این بیانیه، کمیسیون مشترک ایران و گروه ۱+۵ فردا دوشنبه بر اساس توافق قبلی تشکیل جلسه خواهد داد تا اقدامات لازم را در این چارچوب انجام دهد.
همچنین در این بیانیه قید شده آژانس تدابیر لازم را برای نظارت بر راستیآزمایی درنظر میگیرد.