شناسایی ۵۰ گور دخمه‌ای دوره اشکانی در وستمین کیاسر/ کاوش‌ها همچنان ادامه دارد

image_pdfimage_print

عبدالمطلب شریفی امروز در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، اظهار کرد: در جریان عملیات حفاری به‌منظور انتقال خط لوله گاز از دامغان به نکا، محوطه‌ای باستانی نمایان شد که بعد از انجام تحقیقات و کاوش مشخص شد این محوطه بقایای یک گورستان است.

وی با اعلام اینکه تاکنون بیش از ۵۰ گور دخمه‌ای از دوره اشکانی در محوطه کشف شد و کاوش‌ها همچنان ادامه دارد، بیان داشت: معماری گورها متشکل از یک فضای مستطیلی به عرض ۷۰ تا ۱۸۰، طول حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ و عمق ۲ تا ۲٫۵ متر است.

سرپرست هیئت باستان‌شناسی گورستان وستمین کیاسر تصریح کرد: در این نوع تدفین بعد از به خاک‌سپاری، اشیای متعلق به فرد از جمله ظروف سفالی، ادوات جنگی و تزیینات کنارش قرار داده می‌شد.

شریفی یادآور شد: بعد از باز شدن تعدادی از این گورهای دخمه‌ای متوجه شدیم که در هر یک از گورها، چند نفر و به صورت خانوادگی (جنینی) تدفین شده‌اند. به این ترتیب که هر بار درب گور باز شده و جسد دیگری در آن قرار می‌گرفت و در برخی موارد تعداد دخمه جواب‌گو نبود در داخل راهرو قرار می‌گرفت.

وی بیان کرد: در فاصله ۱۵۰ تا ۱۶۰ متر شیوه دیگر تدفین، از نوع طاق‌باز مشاهده شده که تاکنون یک نمونه کشف شده و در حال شناسایی و انجام کاوش هستیم.

سرپرست هیئت باستان‌شناسی گورستان وستمین کیاسر افزود: تاکنون سفالینه، ابزار جنگی، سرپیکان، سرنیزه، شمشیر، اشیای تزیینی، گوشواره، دست‌بند، گردنبندهای مهره‌ای از یافته‌های دیگر این گروه باستان‌شناسی بوده است.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo