۳۰ درصد بارداری‌ها در مازندران پرخطر است

image_pdfimage_print
 کیا پرس:  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: ۳۰ درصد بارداری‌های صورت گرفته در استان مازندران همراه با مخاطراتی است.

 علیرضا مردانشاهی صبح امروز در مراسم روز ماما در سالن آیت‌الله کوهستانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه در مازندران جمعیتی بالغ بر دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به جز شهرستان بابل در زمره فعالیت‌های این دانشگاه قرار دارد، تصریح کرد: در این میان ۴۵ هزار زن در سال بارداری خود را طی می‌کنند.

وی با اعلام اینکه ۳۰ درصد بارداری‌های صورت گرفته در استان همراه با مخاطراتی است، اظهار کرد: این مادران در معرض خطر و پرخطر براساس فرآیندها و برنامه‌هایی شناسایی شده و تحت مراقبت های ویژه قرار می‌گیرند.

مردانشاهی با اشاره به اینکه در مازندران ۲۹ زایشگاه در بیمارستان ‌ای مازندران فعال است، افزود: ۱۷ بیمارستان دولتی، هفت بیمارستان خصوصی و پنج بیمارستان تامین اجتماعی در مازندران دارای زایشگاه هستند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر اینکه ۹۸ نیروی رسمی، ۳۷ نیروی پیمانی و ۸۷ نیروی طرحی در بلوک زایمان بیمارستان‌ها در بخش دولتی مازندران مشغول به کار هستند، یادآور شد: با اجرای طرح تحول سلامت از اردیبهشت سال گذشته ماماهای مازندرانی نیز در زمینه ترویج فرهنگ زایمان طبیعی تلاش کردند که در این زمینه سهم ۲۷ درصدی زایمان طبیعی در سال ۹۲ به سهم ۳۲ درصدی از کل زایمان های استان مازندران افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه در سال ۹۲ تعداد ۹۵۵۶ زایمان طبیعی در مراکز زایشگاه استان صورت می‌گرفت، گفت: این میزان در سال ۹۳ به ۱۱ هزار و ۲۱۰ زایمان رسیده است.

این مسئول با اشاره به نقش موثر ماماها در حوزه سلامت مادر و کودک اظهار کرد: ارائه خدمات مشاوره قبل از ازدواج، دوران بارداری و زایمان و پس از زایمان توسط ماماها انجام می‌شود که نقش مهمی در سلامت مادر و کودک دارد.

مردانشاهی با اعلام اینکه ۱۵ مرکز مشاوره فعال در سطح استان فعالیت می‌کنند، گفت: از دیگر نقش‌های موثر ماماها در ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین حضور فعال ماماهای همراه در بیمارستان‌های سطح استان و کمک به زایمان فیزیولوژیک است که در این بین حدود ۵۰ درصد ماماهای شاغل در مراکز درمانی استان مهارت و دانش زایمان فیزیولوژیک را دارند.

وی با بیان اینکه در راستای ابلاغ دستورالعمل بهینه سازی بلوک زایمان در بسته تحول سلامت و پیگیری‌های معاونت درمان اعتباراتی برای توسعه فضای بیمارستان‌های استان تخصیص داده شده است، یادآور شد: در این راستا بالغ بر پنج میلیارد تومان اعتبار برای بهینه سازی، اصلاح ساختار و ساخت فضای جدید برای بیمارستان‌های طالقانی چالوس، عزیزی جویبار، شهدای زیراب، رازی قایمشهر، امام حسین نکا، شهدای بهشهر، امام فریدونکنار و امام علی آمل تخصیص یافته است./ایسنا

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo