گردهمایی مسئولین دولتی تشکلهای مدنی و صاحبان صنایع غذایی استان مازندران

image_pdfimage_print

در این مراسم که با حضور استاندار ، مسئولین دانشگاه علوم پزشکی مازندران و مدیران تشکلهای مدنی و صاحبان صنایع غذایی استان برگزار شد ، دکتر قاسم جان بابایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به شعار «ایمنی غذا، از مزرعه تا سفره» گفت : ۲ میلیون نفر در سال  بصورت مستقیم  به علت مصرف  مواد غذایی آلوده به عوامل میکروبی، شیمیایی و یا فیزیکی از بین می روند و همچنین علت  بروز بیش از ۳۰۰ نوع بیماری از  اسهال تا برخی سرطان‌ها از همین موضوع سرچشمه می گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اهمیت ارتقا سطح آگاهی مصرف کنندگان و افزایش بهداشت تغذیه ای جامعه گفت : بهبود ایمنی مواد غذایی باید از مزرعه تا سلول های بدن مورد توجه قرار گیرد چون تغذیه ناسالم و فاقد مواد مورد نیاز بدن نیز نقش مهمی در ایجاد بیماریهای مختلف از جمله بیش فشاری خون، افزایش چربی خون، بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان ها و دیابت ایجاد می کند.

دکتر جان بابایی با ذکر برنامه‌ی جامع عملیاتی ارتقاء سلامت مواد غذایی در کارگروه موادغذایی استان و مطالعات و پژوهش های صورت گرفته افزود : در سال گذشته در سه حوزه ایمنی غذا ، رژیم غذایی و فعالیت بدنی کارهای زیربنایی انجام شده و از امسال بصورت اجرایی با توجه به  برنامه‌ریزی مدون در سطح جامعه عملیاتی می گردد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به بروز تهدیدات جدید در امنیت مواد غذایی تصریح کرد: دستیابی به ایمنی مواد غذایی ، به مشارکت و همکاری بین بخشی نیاز دارد و دانشگاه علوم پزشکی مازندران با توسعه آزمایشگاه معاونت غذا و دارو بعنوان مرکز قطب شمال کشور، توانایی شناسایی بیش از ۳۰۰ نوع ماده و عنصر غیرمجاز را در مواد غذایی داراست.

وی اضافه کرد : ایمنی غذایی یک مسئولیت مشترک بین کشاورزان، تولیدکنندگان، فروشندگان ، واردکنندگان و مصرف‌کنندگان است و وزارت بهداشت نیز برنامه های جامعی را برای ارتقا سلامت مواد غذایی و محصولات استراتژیک از جمله مواد لبنی و روغن پال ،تولید محصولات کشاورزی ، مواد لبنی و گوشتی ، غلات ، نان ، میزان مصرف سموم ، آفت کش و کودهای شیمیایی دارد .

همچنین دکتر ربیع فلاح استاندار مازندران  با اشاره به اینکه حدود یک سوم سموم کشور در مازندران مصرف می گردد گفت : تهدیدات برای ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور و بروز هستند .

وی گفت : برای تامین امنیت غذایی باید سازمان‌ها و نهادها با هم همکاری داشته باشند و با هماهنگی بر تولید یا واردات مواد و محصولات غذایی، فرهنگ سازی ، آموزش و آگاهی دادن به جامعه ، در رویکرد و سیاستهای تولید و مصرف مواد غذایی و آشامیدنی بازنگری کرد .

استاندار مازندران با اشاره به اجرای موفق طرح نظام سلامت و نگاه ویژه به اصل توسعه سلامت پایدار گفت : در سال مزین به شعاردولت و ملت ،همدلی و همزبانی با توجه به نقش استان مازندران در تامین بیشترین مواد غذایی کشور بعنوان یک وظیفه و مسئولیت همه باید تلاش کنیم تا نقش مثبتی را در زنجیره موادغذایی ایمن و سالم ایفا نماییم.

دکتر آزاد بخت معاون غذا و داروی دانشگاه نیزدر خصوص چالش های ایمنی مواد غذایی و دکتر اعرابی معاون بهداشتی دانشگاه در خصوص مشکلات موجود در سطح عرضه مواد غذایی و سیاست های نظارتی سخنرانی کردند.

در ادامه تعدادی از نمایندگان واحدهای تولیدی استان در خصوص انتظارات صنایع غذایی از سازمان های نظارتی مطالبی را مطرح کردند.

۱۲:۰۹ ۱۳۹۴/۰۱/۱۹

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo
Cart
Your cart is currently empty.