امروز کدام شهرها شاهد خورشید گرفتگی هستند؟

image_pdfimage_print
کیا پرس :  ۱۹ شهر کشور در آخرین روز سال -جمعه ۲۹ اسفند – شاهد خورشید گرفتگی جزئی هستند. این خورشید گرفتگی پدیده ای کلی است که در بخشی از دنیا نیز به صورت جزئی قابل رویت است.

در ایران خورشید گرفتگی در اغلب مناطق شمالی و غربی کشور به صورت جزئی قابل رویت است که زمان رویت شروع گرفتگی درآن ها متفاوت است.

در تهران این گرفتگی در ساعت ۱۳ و ۴۳ دقیقه آغاز و در ساعت ۱۴ و ۰۴ دقیقه به حداکثر می رسد که در این حالت ماه یک درصد از قرص خورشید را میپوشاند، این گرفتگی در ساعت ۱۴ و ۲۵ دقیقه در پایتخت به پایان میرسد.

برای تشخیص دقیق مراحل گرفتگی استفاده از ابزار ( فیلترهای مخصوص ) لازم است و به طور کلی مشاهده خورشید گرفتگی بدون ابزار به چشم آسیب میرساند.

علاوه بر تهران، این خورشید گرفتگی در شهرهای اراک، اردبیل،ارومیه، ایلام،بجنورد، تبریز، خرم آباد، رشت، زنجان، ساری، سمنان، سنندج، قزوین، قم، کرج، کرمانشاه، گرگان و همدان قابل رویت است.

ساعت شروع و پایان خورشید گرفتگی در ۱۸ شهر:

۱- اراک ۱۳و ۴۸ دقیقه شروع ۱۴ و ۱۱ دقیقه پایان

۲- اردبیل ۱۳ و ۱۹ دقیقه شروع ۱۴ و ۳۹ دقیقه پایان

۳- ارومیه ۱۳و ۱۰ دقیقه شروع ۱۴ و ۳۶ دقیقه پایان

۴- ایلام ۱۳ و ۳۱ دقیقه شروع ۱۴ و ۱۴ دقیقه پایان

۵- بجنورد ۱۳ و ۵۶ دقیقه شروع ۱۴ و ۳۴ دقیقه پایان

۶- تبریز ۱۳ و ۱۳ دقیقه شروع ۱۴ و ۳۸ دقیقه پایان

۷- خرم آباد ۱۳ و ۴۶ دقیقه شروع ۱۴ و ۰۷ دقیقه پایان

۸-رشت ۱۳ و ۲۷ دقیقه شروع ۱۴ و ۳۶ دقیقه پایان

۹- زنجان ۱۳ و ۲۸ دقیقه شروع ۱۴ و ۳۳ دقیقه پایان

۱۰ – ساری ۱۳ و ۴۴ دقیقه شروع ۱۴ و ۳۰ دقیقه پایان

۱۱- سمنان ۱۳ و ۵۵ دقیقه شروع ۱۴ و ۲۰ دقیقه پایان

۱۲- سنندج ۱۳ و ۲۵ دقیقه شروع ۱۴ و ۲۶ دقیقه پایان

۱۳- قزوین ۱۳و ۳۳ دقیقه شروع و ۱۴ و ۳۰ دقیقه پایان

۱۴- قم ۱۳ و ۵۰ دقیقه شروع ۱۴ و ۱۵ دقیقه پایان

۱۵- کرج ۱۳و ۴۰ دقیقه شروع ۱۴ و ۲۷ دقیقه پایان

۱۶- کرمانشاه ۱۳ و ۳۰ دقیقه شروع ۱۴ و ۱۹ دقیقه پایان

۱۷- گرگان ۱۳ و ۴۸ دقیقه شروع ۱۴ و ۳۱ دقیقه پایان

۱۸- همدان ۱۳ و ۳۴ دقیقه شروع ۱۴ و ۲۱ دقیقه پایان

براساس گزارش NBC، خورشید‌گرفتگی امروز اولین نمونه کسوف کامل از نوامبر ۲۰۱۳ خواهد‌بود. سایه تاریک ماه در این روز مسیری منحنی را از آتلانتیک شمالی و اقیانوس‌های قطبی آغاز خواهد‌کرد. نقطه آغازین این مسیر جنوبی‌ترین نقطه گرینلند خواهد‌بود و سپس مسیرخود را در جهت پادساعتگرد به سوی شمال شرق ادامه داده و از میان ایسلند، آمریکا و بریتانیا عبور خواهد‌کرد.

سایه ماه سپس از بالای جزایر فارو و جزایر سالبارد نروژ عبور کرده و به سوی جوب غرب رفته و در قطب شمال به سفر خود روی زمین پایان خواهد‌داد.

از آنجایی که به دلیل مسیر مخصوص اولین خورشید‌گرفتگی کامل سال ۲۰۱۵ تعداد کمی از ساکنان زمین قادر خواهند‌بود این رویداد را مستقیم تماشا کنند، امکان تماشای آنلاین آن نیز فراهم آمده‌است و علاقمندان می‌توانند این خورشید‌گرفتگی را از طریق وب‌سایت رصد‌خانه مجازی و یا برروی وب‌سایت اسپیس مشاهده کنند. جامعه رصد آنلاین Slooh نیز این رویداد را از ساعت ۰۸:۳۰ به وقت گرینویچ به صورت آنلاین و زنده پخش خواهد‌کرد.

محصول جانبی خورشید‌گرفتگی کامل، خورشید‌گرفتگی جزئی در ابعادی بزرگ خواهد‌بود که می‌توان آن را از سرتاسر اروپا، شمال آفریقا، و بیشترین بخش‌های شمال آسیا مشاهده کرد. ساکنان اروپا متناسب با موقعیتی که دارند شاهد آن خواهند بود که ۵۰ تا ۹۰ درصد چهره خورشید توسط سایه ماه پوشانده می‌شود. زمان محلی آغاز خورشید‌گرفتگی در شهرهای مختلف اروپا و آسیا را می‌توان در این جدول که توسط انجمن نجومی سلطنتی کانادا تهیه شده یافت.

افرادی که در مناطقی قرار دارند که مشاهده خورشید‌گرفتگی در آنها امکان‌پذیر است باید به یاد داشته باشند که نگاه کردن مستقیم بدون تجهیزات ایمنی به این پدیده زیبای طبیعی می‌تواند آسیب‌های موقت و دائم متعددی به چشم آنها وارد آورد. برای تماشای این رویداد بهتر است از عینک‌های ویژه خورشید‌گرفتگی و یا اتاق تاریک یا دوربین تک‌سوراخی استفاده کرد.

منبع : همشهری آنلاین

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo