آمار هشدار دهنده رئیس مرکز مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت: افزایش موارد مثبت آلودگی به HIV و کاهش موفقیت درمان

image_pdfimage_print

رئیس مرکز مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از افزایش موارد مثبت آلودگی به HIV و کاهش موفقیت درمان در بیماری ایدز در منطقه مدیترانه شرقی و شمال آفریقا خبر داد

به گزارش کیاپرس به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، محمد گویا رئیس مرکز مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه نشست تخصصی ارتقای کیفی خدمات کنترل HIV/AIDS دانشگاه‌های شمال کشور در ساری اظهار داشت: موارد ایدز در دنیا رو به کاهش است ولی در برخی کشورها به ویژه در مدیترانه شرقی (شمال آفریقا) و اروپای شرقی موارد جدید آلودگی رو به افزایش است.

وی با اشاره به اینکه وضع کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا از همه مناطق WHO در دنیا نگران‌کننده‌تر است، اضافه کرد: در بین ۲۲ کشور این منطقه ۱۴ کشور گزارش درستی از وضعیت‌ ایدز در کشور خود نمی‌دهند، ولی آمارهای ثبت شده از هشت کشور منطقه نشان‌دهنده وضعیت نامناسب این کشورها است.

رئیس مرکز مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد :در سال ۹۲ حدود ۳۶٫۸ درصد از موارد جدید آلودگی به HIV در کشور از راه تماس‌های جنسی بودند، درحالی ‌که این راه ابتلا در طول سال‌های گذشته تنها مسئول حدود ۱۳ درصد موارد آلودگی از زمان شروع ثبت موارد HIV بود.

گویا اضافه کرد: در سال ۹۲ آلودگی از راه اعتیاد تزریقی ۴۵٫۵ درصد بود و این راه ابتلا در طول سال‌های قبل حدود ۶۷ درصد بوده، آلودگی زنان به HIV نیز ۳۰ درصد کل موارد را تشکیل می‌داد در حالی‌که آلودگی زنان در سال ۱۳۷۸ حدود پنج درصد بوده است.

وی ادامه داد: آسیب‌های اجتماعی، مصرف آمفتامین‌ها و مواد روان‌گردان از جمله شیشه به دلیل ایجاد شرایط برای افزایش رفتارهای جنسی پرخطر و کنترل نشده از نگرانی‌های دیگری است که در افزایش موارد مثبت آلودگی به HIV وجود دارد که در ابتلا به عفونت مصرف‌کنندگان نقش جدی دارد.

رئیس مرکز مدیریت مبارزه با بیماری‌های واگیر در خصوص برنامه‌های جدید پنج سال آینده برای کاهش آلودگی به HIV در کشور، ادامه داد: یکی از اهداف اساسی ما شناسایی هرچه بیشتر افراد آلوده خصوصا در گروه‌های دارای رفتارهای پرخطر جنسی و اعتیاد تزریقی است که این امر با انجام آزمایش و مشاوره افراد دارای رفتارهای پرخطر می‌تواند صورت بگیرد.

گویا، انجام آزمایش HIV‎ مبتلا به عفونت‌های منتقله از راه تماس جنسی و اجرای برنامه‌های تشخیصی در زنان باردار را از اولویت‌های ملی عنوان کرد و گفت: شروع زودتر درمان و انجام درمان منطقی و با ثبات و پیگیرانه از دیگر راه‌هایی است که موجب افزایش امید به زندگی در افراد آلوده می‌شود و از انتقال عفونت از مبتلایان به سایر افراد جامعه جلوگیری می‌کند.

وی متذکر شد: بر اساس آخرین محاسبات علمی در سال ۲۰۱۳ انتظار می‌رود حدود ۹۰ هزار نفر فرد آلوده در کشور باشند که تقریبا ۲۸ درصد آنها شناسایی شده‌اند.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo