احتمال تولید زودهنگام نفت در دریای خزر

دریای خزر منطقه‌ای غنی از منابع هیدروکربوری است و کشورهای حاشیه این دریا، در سال های گذشته سرمایه گذاری های زیادی را برای توسعه میادین دریای خزر انجام داده اند.

به دلیل برخورداری ایران از منابع غنی هیدروکربوری در خلیج فارس، خوزستان و مناطق مرکزی، در سالیان طولانی اکتشاف و استخراج در دریای خزر مورد توجه قرار نداشته، اما در سال های اخیر وزارت نفت توجه ویژه ای به توسعه میادین این منطقه کرده است.

در اردیبهشت ماه سال 91 حفاری چاه اول اکتشافی ساختار سردار جنگل در دریای خزر پایان یافت و ذخایر نفت درجای آن 2 میلیارد بشکه برآورد شد که با احتساب ضریب بازیافت 25 درصد، 500 میلیون بشکه آن قابل استحصال است.

اخیراً نیز با توجه به پیشرفت حفاری در چاه دوم اکتشافی در دریای خزر و تکمیل اطلاعات مخزن این میدان، احتمال برداشت زودهنگام از این میدان مورد بررسی قرار گرفت.

شرکت نفت خزر پیش از این در خصوص امکان تولید زودهنگام نفت از میدان سردار جنگل، اعلام کرده بود: امکان تولید 15 تا 20 هزار بشکه نفت در روز از این میدان طی پنج سال آینده وجود دارد.

در یکصد و بیست و ششمین جلسه کمیته مشاورین مخازن شرکت ملی نفت ایران نیز که در روزهای اخیر با حضور معاون منابع هیدروکربوری مدیریت برنامه ریزی تلفیقی، اعضای کمیته مشاورین مخازن و کارشناسان معاونت منابع هیدروکربوری و شرکت نفت خزر تشکیل شد، مطالعات میدان نفتی سردار جنگل و همچنین بررسی حفاری اکتشافی در سایر ساختارهای اکتشافی موجود در دریای خزر، مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه، شرحی از وضعیت ساختاری میدان سردار جنگل شامل مطالعات زمین‏ شناسی، ژئوفیزیک، حفاری چاه ‏های شماره ١ و 2 و مطالعات مهندسی نفت از سوی کارشناسان شرکت نفت خزر ارائه شده است.

معاون سابق مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت نیز پیش از این در تشریح برنامه های شرکت نفت برای تسریع در اکتشاف و استخراج نفت در دریای خزر بیان کرد: شرکت ملی نفت از مشارکت شرکت های خارجی توانمند برای حفاری در آب های عمیق مانند دریای خزر استقبال می کند.

عبدالرضا اسدی گفت: ایران کارهای خوبی را برای اکتشاف در دریای خزر انجام داده، اما برای تسریع در توسعه میادین این منطقه، از همکاری شرکت های معتبر و صاحب تجربه استقبال می کند.

وی ادامه داد: برخی شرکت های روسی و سوئدی برای مشارکت در حفاری در آبهای خزر اعلام آمادگی کرده اند.

یوسف اعتمادی مدیر اکتشاف شرکت نفت خزر نیز در این خصوص می گوید: هم اکنون تکنولوژی استحصال نفت از آب های عمیق در ایران وجود ندارد اما با تکیه بر دانش و توان فنی متخصصان داخلی، هیچ چیز غیرممکن نیست.

همچنین گفته می شود در ماه های اخیر میادین جدید نفتی در دریای خزر و در مجاورت سواحل استان مازندران کشف شده است.

ربیع فلاح جلودار استاندار مازندران اظهار داشت: سکوی حفاری نیمه شناور امیرکبیر در عملیات حفاری اکتشافی خود در دریای خزر موفق به کشف منابع جدید هیدروکربنی و میادین نفتی در این دریا شده است.

وی گفت: سکوی حفاری نیمه شناور با قابلیت حفاری در آب های عمیق تا عمق هزار متر از سطح دریا و عمق 6 هزار متر از بستر دریا اقدام به عملیات اکتشاف میادین نفتی در دریای خزر می کند.

  • اخبار مرتبط

    • تیر 14, 1404
    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟  کیاپرس: یک متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی با بیان نکاتی کلیدی برای حفظ سلامت بیماران قلبی در شرایط بحرانی، بر اهمیت توجه به جسم و روان این بیماران تأکید کرد. به گزارش کیاپرس به نقل از وزارت بهداشت، دکتر رضا روان‌پارسا، متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی گفت: مراقبت از سلامت جسم و روان، به‌ویژه برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی، اهمیت زیادی دارد. استرس شدید می‌تواند سلامت این بیماران را به‌طور…

    • خرداد 21, 1404
    نخستین پلتفرم هوشمند تمرینات ورزشی و توانبخشی با تکیه بر هوش مصنوعی در ایران راه‌اندازی شد

    کیاپرس »شرکت دانش‌بنیان «هوش‌تن» با هدف تسهیل ارائه خدمات توانبخشی و فیزیوتراپی در منزل، از نخستین پلتفرم هوشمند تمرینات ورزشی و توانبخشی در کشور رونمایی کرد. این سامانه نوین که مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی شده، در سالن ۳۱A نمایشگاه بین‌المللی تجهیزات پزشکی ایران هلث ۲۰۲۵ به نمایش درآمده است. به گزارش کیاپرس، محسن یادگاری، مدیرعامل شرکت «هوش‌تن»، در گفت‌وگو با خبرنگار ستاد خبری نمایشگاه ایران هلث ، از این پلتفرم به‌عنوان گامی مهم در تحول خدمات پزشکی در حوزه ورزش و توانبخشی یاد کرد…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
    enemad-logo