
کیاپرس/رییس پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در ۳۰ سال اخیر با اجرای برنامه یدرسانی در کشور از بروز ۳۰ میلیون گواتر جلوگیری شده است.
به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر فریدون عزیزی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی تیروئید که در ستاد مرکزی وزارت بهداشت انجام شد، افزود: طی این سال ها ۹۰ میلیون ضریب هوشی در کودکان اضافه شده است.
وی جلوگیری از تعداد زیادی از اعمال جراحی از دیگر مزیت های این برنامه بوده است، گفت: صرفه جویی زیادی در حوزه بهداشت و درمان به عمل آمده است
شیوع گواتر در دانش آموزان به بین ۵ تا ۷ درصد رسید
وب ادامه داد: در سال های گذشته ۶۸ درصد دانش آموزان به گواتر مبتلا بودند که با اقدامات بموقع این درصد به بین ۵ تا ۷:درصد رسیده است.
وی ادامه داد: بررسی در سال ۱۳۴۸ نشان می دهد که بزرگی تیروئید یا همان گواتر درصد بالایی داشته است. براساس این بررسی در ۵۱ درصد زنان و ۲۹ درصد مردان در شهریار به این بیماری مبتلا بودند.
وی ادامه داد که تا سال ۱۳۶۲ کار جدیدی در کشور انجام نشده بود پدر این سال کار جدیدی انجام شده و مشخص شد که درصد گواتر در کشور بالاتر از درصد گزارش شده در سال های قبل بود.
وی افزود: براساس بررسی جدید، ۷۴ درصد دختران در شهریار و ۸۸ درصد دختران و ۷۱ درصد پسران در تهران به این بیماری مبتلا بودند.