نرخ باروری ما از برخی از کشورهای اروپایی هم پایین تر است/به سمت سالمندی می رویم

image_pdfimage_print

کیاپرس/دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به اینکه هرم جمعیتی کشور نشان می دهد که به سمت سالمندی می رویم، گفت: در سال ۱۴۰۲ سالمندی ما ۱۲ درصد بوده است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر مرضیه وحید دستجردی روز پنجشنبه در همایش کشوری معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور که در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، افزود: وضعیت ساختار جمعیتی نشان می دهد ۱۱.۷ میلیون نفر دختران ما کمتر از ۲۰ سال هستند که مجرد می باشند.

وی با اشاره به اینکه همچنین ۱۲.۹ میلیون نفر از پسران هم کمتر ۲۰ سال هستند، بیان داشت؛ اگر برنامه ریزی خوبی داشته باشیم یا آموزش های مناسبی ارایه کنیم می توان از این جمعیت چند میلیونی استفاده کنیم تا مشکلات جمعیتی را برطرف کنیم.

وی بیان داشت: نرخ باروری کلی در سال ۱۴۰۲ به ۱.۵۴ فرزند بوده و در سال ۱۴۰۳ متأسفانه مجددا کاهشی شده و به ۱.۴۴ رسیده است.

وی ادامه داد: نرخ باروری ما از برخی از کشورهای اروپایی هم پایین تر است به طور مثال در فرانسه ۱.۵۹ فرزند است.

وی افزود: این موضوع زنگ خطر خیلی جدی برای کشور است و باید اقدامات جدی در این زمینه انجام گیرد.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری برای اولین بار در سال ۱۳۹۲ زنگ خطر جمعیت را در کشور به صدا درآورد، تاکید رییس جمهور برای فعال‌ شدن دستگاه‌های اجرایی را برای رفع چالش‌های جمعیتی کشور یادآور شد.

دکتر دستجردی ضمن تشریح هرم جمعیتی کشور و نتایج حاصل از پیمایش انجام شده در خصوص جمعیت کشور توسط این ستاد، به اولویت‌ بندی پژوهش‌های کاربردی حیطه جمعیت فرزندآوری و ازدواج پرداخت.

وی با تاکید بر اهمیت فرصت‌های هم‌افزا در تحقیقات اثرگذار، موانع فرزندآوری، دلایل تمایل و عدم تمایل را نخستین اولویت پژوهشی در این زمینه عنوان کرد.

وی همچنین به ترتیب پژوهش درباره عوامل موثر بر گرایش به فرزندآوری و نقش حمایت اجتماعی، موانع و چالش‌های ازدواج، تاثیر سیاست‌های تشویقی در ازدواج، تاثیر سیاست‌های تشویقی در فرزندآوری، دیدگاه‌های مجردین در سنین مختلف نسبت به ازدواج، دیدگاه‌های مجردین در سنین مختلف نسبت به فرزندآوری و نقش چالش‌های مالی و اقتصادی در تمایل به ازدواج را از دیگر اولویت‌‌های پژوهش‌های کاربردی در حیطه جمعیت، فرزندآوری و ازدواج عنوان کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo