در کنفرانس پیشگیری و کنترل دیابت مطرح شد: دیابت عامل کلیدی در افزایش خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی است

کیاپرس/در کنفرانس پیشگیری و مدیریت دیابت، دکتر باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، با هشدار درباره ارتباط مستقیم دیابت و بیماری‌های قلبی‌عروقی، این بیماری مزمن را عامل کلیدی در افزایش خطر مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر دانست و بر ضرورت رویکردهای نوین درمانی و پیشگیرانه تأکید کرد.

طبق آمار جهانی، حدود ۱۵ درصد از کل سال‌های از دست‌رفته به‌دلیل ناتوانی یا مرگ زودرس ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی است که بخش قابل‌توجهی از آن در افراد مبتلا به دیابت رخ می‌دهد. در ایران نیز، سالانه حدود ۱۷۰ هزار مرگ به علت بیماری‌های قلبی‌عروقی گزارش شده که بسیاری از آن‌ها در بین بیماران دیابتی اتفاق می‌افتد.

به گزارش کیاپرس از روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران ؛ دکتر باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، در کنفرانس پیشگیری و مدیریت دیابت که با همکاری مشترک بنیاد امور بیماری های خاص و مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم در مرکز جامع سرطان بیماستان هاشمی رفسنجانی برگزار شد، با اشاره به نقش دیابت در افزایش بار بیماری‌های غیرواگیر، هشدار داد که این بیماری به‌ویژه در صورت کنترل‌نشدن، خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

وی تصریح کرد: دیابت به‌عنوان یکی از بیماری‌های مزمن و شایع در دنیا، نیازمند توجه ویژه در روند پیشگیری و درمان است، زیرا ارتباط مستقیم و معناداری با افزایش خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی دارد.

دکتر لاریجانی در این خصوص اظهار داشت: «افزایش سطح قند خون نه‌تنها کنترل دیابت را دشوار می‌سازد، بلکه مستقیماً با خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی در ارتباط است. شواهد علمی نشان می‌دهد که حتی افزایش تنها یک درصدی در HbA1c (شاخص کنترل قند خون) می‌تواند خطر بیماری‌های ماکروواسکولار را تا ۱۸ درصد افزایش دهد. در حالی که رساندن HbA1c به کمتر از ۷ درصد طی یک دوره ۱۱ ساله، می‌تواند این خطر را تا ۳۷ درصد کاهش دهد.»

این فوق تخصص غدد درون ریز در ادامه اشاره کرد: دیابت باعث افزایش چشمگیر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی می‌شود و این مسئله به‌ویژه در کشورهایی که آمار دیابت در آن‌ها رو به افزایش است، نگران‌کننده است.

طبق آمار جهانی، حدود ۱۵ درصد از کل سال‌های از دست‌رفته به‌دلیل ناتوانی یا مرگ زودرس (DALYs) ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی است که بخش قابل‌توجهی از آن در افراد مبتلا به دیابت رخ می‌دهد. در ایران نیز، سالانه حدود ۱۷۰ هزار مرگ به علت بیماری‌های قلبی‌عروقی گزارش شده که بسیاری از آن‌ها در میان بیماران دیابتی اتفاق می‌افتد.

دکتر لاریجانی با تأکید بر اهمیت تغییرات سبک زندگی در کنترل دیابت و پیشگیری از عوارض قلبی‌عروقی، به راهکارهایی اشاره کرد که می‌تواند تأثیر مثبتی بر کاهش خطر ابتلا به این بیماری‌ها داشته باشد.

وی اظهار کرد: «کاهش ۵ تا ۱۰ درصدی وزن بدن می‌تواند HbA1c را تا یک درصد کاهش دهد. همچنین فعالیت بدنی منظم، رژیم غذایی سالم و ترک دخانیات از جمله ابزارهای مؤثر در کاهش خطر بیماری‌های قلبی در بیماران دیابتی هستند.»

وی همچنین با اشاره به محدودیت‌های کنترل شدید قند خون با داروهای سنتی مانند انسولین، هشدار داد که این شیوه‌ها ممکن است موجب هیپوگلیسمی شدید و حتی نارسایی قلبی شوند.

دکتر لاریجانی افزود: «در حال حاضر رویکردهای نوین مانند استفاده از داروهای ضدقند جدید و بهره‌گیری از طب دقیق (Precision Medicine) که مبتنی بر ویژگی‌های ژنتیکی، متابولیکی و سبک زندگی فرد است، امیدهای تازه‌ای برای پیشگیری و درمان این بیماری‌ها فراهم کرده‌اند.»

در این راستا، رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم به پروژه‌های تحقیقاتی همچون PoCCardio اشاره کرد که هدف آن شناسایی بیماران با ریسک بالا و ارائه ابزاری برای درمان مبتنی بر تقسیم‌بندی ریسک است. این رویکرد، که از تکنولوژی‌های نوین و تحلیل داده‌های پیچیده استفاده می‌کند، می‌تواند به پزشکان کمک کند تا درمان‌های دقیق‌تری متناسب با وضعیت هر بیمار تجویز کنند.

دکتر لاریجانی در پایان تأکید کرد: «برای کاهش بار دیابت و عوارض قلبی آن در جامعه، باید رویکردی جامع، فردمحور و مبتنی بر پژوهش‌های نوین در پیش گرفته شود که هم پیشگیری را هدف قرار دهد و هم مداخله‌های درمانی را متناسب با نیازهای هر بیمار طراحی کند. در این مسیر، پژوهش‌های علمی و استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته در عرصه پزشکی می‌تواند به کاهش مشکلات و ارتقاء کیفیت زندگی بیماران دیابتی کمک شایانی کند.

  • اخبار مرتبط

    • خرداد 21, 1404
    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    کیاپرس/مصطفی جمالی رئیس سازمان انتقال خون کشور در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران‌هلث، از دستاوردهای بزرگ ایران در زمینه تجهیزات تخصصی انتقال خون خبر داد و گفت:امروز بیش از ۷۰ درصد نیاز کشور به تجهیزات حیاتی حوزه انتقال خون، از جمله کیسه‌های خون، توسط تولیدات داخلی تأمین می‌شود و در این زمینه به خودکفایی رسیده‌ایم. به گزارش کیاپرس،وی افزود: کیسه خون به عنوان مهم‌ترین مؤلفه فرآیند انتقال خون، در حال حاضر نه‌تنها در داخل تولید می‌شود، بلکه در مسیر صادرات نیز قرار گرفته‌ایم. این یک…

    • خرداد 21, 1404
    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    نمایشگاه بین المللی ایران هلث شرکتهاEN شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت مقالات اخبار شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت شرکت دانش‌بنیان «احیا درمان پیشرفته» با تولید ۱۴ محصول پیشرفته در حوزه تجهیزات پزشکی، موفق شده جایگاه خود را در میان شش شرکت برتر تولیدکننده ونتیلاتور در جهان تثبیت کند. این شرکت که در سالن ۳۱A و غرفه زیست‌بوم فناوری سلامت استان خراسان رضوی در نمایشگاه بین‌المللی «ایران هلث» حضور دارد، محصولات خود از جمله…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    نخستین پلتفرم هوشمند تمرینات ورزشی و توانبخشی با تکیه بر هوش مصنوعی در ایران راه‌اندازی شد

    نخستین پلتفرم هوشمند تمرینات ورزشی و توانبخشی با تکیه بر هوش مصنوعی در ایران راه‌اندازی شد

    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    نخستین استند پایش سلامت ایران در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد

    نخستین استند پایش سلامت ایران در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد

    تسکین ضایعات مفصلی عضلانی با محصولات گیاه گرما درمانی

    از سختگیری در واردات مواد اولیه تا عدم تامین ابزار جراحی مورد نیاز کشور

    enemad-logo