افشین در آیین گشایش دومین پالایشگاه تامین پلاسما عنوان کرد:: هدف‌گذاری برای تامین ۱.۵ میلیون لیتر پلاسما در کشور

کیاپرس/معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: مصرف و نیاز پلاسما در داخل کشور حدود ۱.۴ میلیون لیتر است. هدف ما، علاوه بر تامین نیاز داخلی، فعال شدن در زمینه صادرات پلاسما نیز هست. به همین دلیل، تا پایان برنامه هفتم، هدف‌گذاری ما برای تامین ۱.۵ میلیون لیتر پلاسما خواهد بود.

به گزارش و کیاپرس از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهو در آیین گشایش دومین پالایشگاه تامین پلاسما که در مرکز همایش‌های کوه نور برگزار شد، بیان کرد: افتتاح این پالایشگاه گامی در مسیر خودکفایی کشور و نویدبخش کاستن از رنج بیماران است.

وی با اشاره به اینکه، این پالایشگاه ذیل بند پ ماده ۹۹ قانون برنامه است، ادامه داد: معاونت علمی تلاش کرده تا در کنار فعالان صنعت پلاسما باشد، در این حوزه تلاش کردیم قانون برنامه را به صورت کامل اجرا کنیم.

این مقام مسئول، «جلوگیری از خام فروشی » را از وظایف معاونت فناوری، خواند و اظهار کرد: در این راستا برای توسعه صنعت پلاسما و تولید محصولات مشتق از آن ۲.۵ همت سرمایه‌گذاری می‌کنیم. برنامه‌های بلندمدت تدوین شده است و امیدواریم با همکاری مجلس، نتایج خوبی در حوزه پلاسما حاصل شود.

به گفته افشین، سالانه ۳۰۰ میلیون دلار بابت محصولات و مشتقات پلاسما هزینه می‌شود و این پالایشگاه به کاهش چنین هزینه‌هایی می‌انجامد.

وی تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد داروهای مصرفی کشور تولید داخل بوده و قرار است با برنامه‌های ستاد سلامت معاونت علمی در مدت ۲ سال یک میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی داشته باشیم.

معاون رییس جمهور تاکید کرد: در مسیر ایجاد پالایشگاه پلاسما سختی‌های زیادی از تامین خوراک تا پالایش، نگهداری و حمل و نقل وجود داشته بنابراین اینجا فقط نظاره‌گر رونمایی از تولید یک محصول نیستیم بلکه، تولید یک صنعت را شاهد هستیم که خود باعث افتخار جامعه ایرانی است.

وی ادامه داد: در گذشته پلاسما به آلمان ارسال می‌شد و تولید داروهای مشتق از پلاسما هزینه‌های زیادی داشت که از جیب مردم پرداخت می‌شد، امسال در این حوزه ۲.۵ همت سرمایه‌گذاری خواهیم کرد تا این صنعت گسترش یابد.‍

افشین اظهار کرد: برای چنین داروهایی ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومان هزینه پرداخت می‌شد اما حالا با کمتر از یک میلیون در داخل کشور در حال تولید است و مردم هم به آن اعتماد دارند.

فریدون مهبودی، بنیانگذار گروه دارویی سیناژن نیز در این مراسم گفت: صنعت پلاسما با پیشرفت‌ها و تلاش‌های انجام شده در کشور، نیاز بسیاری از بیماران را برطرف می‌کند. زیست‌فناوری تنها گروهی است که تراز مثبت دارد و میزان صادرات در این بخش از میزان ارزی که دریافت می‌کند بیشتر است.

وی تاکید کرد: باید برای گام‌های بعدی در این حوزه سرمایه‌گذاری کرد تا در آینده در مسیر پیشرفت متوقف نشویم.

  • اخبار مرتبط

    • خرداد 21, 1404
    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    کیاپرس/مصطفی جمالی رئیس سازمان انتقال خون کشور در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران‌هلث، از دستاوردهای بزرگ ایران در زمینه تجهیزات تخصصی انتقال خون خبر داد و گفت:امروز بیش از ۷۰ درصد نیاز کشور به تجهیزات حیاتی حوزه انتقال خون، از جمله کیسه‌های خون، توسط تولیدات داخلی تأمین می‌شود و در این زمینه به خودکفایی رسیده‌ایم. به گزارش کیاپرس،وی افزود: کیسه خون به عنوان مهم‌ترین مؤلفه فرآیند انتقال خون، در حال حاضر نه‌تنها در داخل تولید می‌شود، بلکه در مسیر صادرات نیز قرار گرفته‌ایم. این یک…

    • خرداد 21, 1404
    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    نمایشگاه بین المللی ایران هلث شرکتهاEN شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت مقالات اخبار شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت شرکت دانش‌بنیان «احیا درمان پیشرفته» با تولید ۱۴ محصول پیشرفته در حوزه تجهیزات پزشکی، موفق شده جایگاه خود را در میان شش شرکت برتر تولیدکننده ونتیلاتور در جهان تثبیت کند. این شرکت که در سالن ۳۱A و غرفه زیست‌بوم فناوری سلامت استان خراسان رضوی در نمایشگاه بین‌المللی «ایران هلث» حضور دارد، محصولات خود از جمله…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    نخستین پلتفرم هوشمند تمرینات ورزشی و توانبخشی با تکیه بر هوش مصنوعی در ایران راه‌اندازی شد

    نخستین پلتفرم هوشمند تمرینات ورزشی و توانبخشی با تکیه بر هوش مصنوعی در ایران راه‌اندازی شد

    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    نخستین استند پایش سلامت ایران در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد

    نخستین استند پایش سلامت ایران در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد

    تسکین ضایعات مفصلی عضلانی با محصولات گیاه گرما درمانی

    از سختگیری در واردات مواد اولیه تا عدم تامین ابزار جراحی مورد نیاز کشور

    enemad-logo