هشدار درباره مصرف روغن‌های سنتی فاقد نشان سیب سلامت؛ خطر آلودگی، اکسیداسیون و سرطان

کیاپرس/مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: روغن‌هایی که در واحدهای سنتی و بدون نظارت بهداشتی تهیه می‌شوند، می‌توانند برای سلامت مصرف‌کنندگان بسیار خطرناک باشند.

به گزارش کیاپرس از ایفدانا، دکتر عبدالعظیم بهفر با اشاره به تهیه برخی روغن‌ها به‌صورت دستی و خارج از زنجیره کنترل‌شده اظهار کرد: در این فرایندها، احتمال استفاده از دانه‌های مانده، آلوده یا کپک‌زده وجود دارد که ممکن است حاوی سم آفلاتوکسین باشند؛ ترکیبی سرطان‌زا که به‌ویژه برای کبد بسیار مضر است.

وی افزود: روغن‌های سنتی که مقابل چشم مشتری تولید می‌شوند، معمولاً تصفیه‌نشده‌اند و ممکن است حاوی ذرات جامد، فلزات سنگین یا سایر ناخالصی‌ها باشند. در حالی‌که روغن‌های دارای نشان سیب سلامت، از مواد اولیه کنترل‌شده تهیه شده و مراحل فیلتراسیون، تصفیه و کنترل کیفی را طی می‌کنند.

وی با اشاره به وضعیت بهداشتی دستگاه‌های سنتی روغن‌گیری گفت: این دستگاه‌ها اغلب به‌درستی شست‌وشو نمی‌شوند و ممکن است باعث آلودگی ثانویه در محصول نهایی شوند. اما در واحدهای صنعتی مجاز، همه مراحل زیر نظر متخصصان علوم و صنایع غذایی انجام شده و مطابق با ضوابط بهداشتی است.

به گفته دکتر بهفر، روغن‌های فاقد سیب سلامت به‌دلیل تصفیه‌نشدن، زودتر اکسید می‌شوند و این فرآیند منجر به تولید رادیکال‌های آزاد می‌شود؛ ترکیباتی که با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، عروقی و سرطان در ارتباط هستند.

وی در ادامه افزود: روغن‌های صنعتی معمولاً دارای آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی یا افزودنی‌های مجاز هستند که از اکسیداسیون جلوگیری کرده و ماندگاری محصول را افزایش می‌دهند؛ موضوعی که در روغن‌های سنتی و تصفیه‌نشده دیده نمی‌شود.

وی همچنین با تأکید بر نقش آگاهی مصرف‌کننده اظهار داشت: شناسایی نشان سیب سلامت، توجه به نام واحد تولیدکننده و بررسی شماره پروانه ساخت، از جمله اقدامات مهم برای خرید ایمن روغن خوراکی است.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی در پایان گفت: انتخاب محصول تأییدشده و استاندارد، گامی مؤثر در پیشگیری از بیماری‌های مزمن و حفظ سلامت خانواده است.

  • اخبار مرتبط

    • خرداد 21, 1404
    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    کیاپرس/مصطفی جمالی رئیس سازمان انتقال خون کشور در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران‌هلث، از دستاوردهای بزرگ ایران در زمینه تجهیزات تخصصی انتقال خون خبر داد و گفت:امروز بیش از ۷۰ درصد نیاز کشور به تجهیزات حیاتی حوزه انتقال خون، از جمله کیسه‌های خون، توسط تولیدات داخلی تأمین می‌شود و در این زمینه به خودکفایی رسیده‌ایم. به گزارش کیاپرس،وی افزود: کیسه خون به عنوان مهم‌ترین مؤلفه فرآیند انتقال خون، در حال حاضر نه‌تنها در داخل تولید می‌شود، بلکه در مسیر صادرات نیز قرار گرفته‌ایم. این یک…

    • خرداد 21, 1404
    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    نمایشگاه بین المللی ایران هلث شرکتهاEN شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت مقالات اخبار شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت شرکت دانش‌بنیان «احیا درمان پیشرفته» با تولید ۱۴ محصول پیشرفته در حوزه تجهیزات پزشکی، موفق شده جایگاه خود را در میان شش شرکت برتر تولیدکننده ونتیلاتور در جهان تثبیت کند. این شرکت که در سالن ۳۱A و غرفه زیست‌بوم فناوری سلامت استان خراسان رضوی در نمایشگاه بین‌المللی «ایران هلث» حضور دارد، محصولات خود از جمله…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

    نخستین پلتفرم هوشمند تمرینات ورزشی و توانبخشی با تکیه بر هوش مصنوعی در ایران راه‌اندازی شد

    نخستین پلتفرم هوشمند تمرینات ورزشی و توانبخشی با تکیه بر هوش مصنوعی در ایران راه‌اندازی شد

    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

    نخستین استند پایش سلامت ایران در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد

    نخستین استند پایش سلامت ایران در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد

    تسکین ضایعات مفصلی عضلانی با محصولات گیاه گرما درمانی

    از سختگیری در واردات مواد اولیه تا عدم تامین ابزار جراحی مورد نیاز کشور

    enemad-logo