بازگشت پشه آئدس به مازندران؛: هشدار درباره مراقبت‌های بهداشتی

image_pdfimage_print

به گزارش کیا پرس معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران از مشاهده مجدد پشه آئدس، ناقل بیماری تب دنگی، در استان خبر داد. با این حال، وی تأکید کرد که صرف مشاهده این پشه‌ها به معنای شیوع بیماری تب دنگی در منطقه نیست.

دکتر سیده محدثه حسینی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: «با اینکه وجود پشه آئدس در مازندران تأیید شده، تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر آلودگی این پشه‌ها به ویروس تب دنگی دریافت نشده است.»

وی با بیان اینکه تب دنگی تنها در صورت نیش زدن توسط پشه آلوده به ویروس منتقل می‌شود، افزود: «مشاهده این پشه به‌تنهایی نشانه آلودگی منطقه نیست، بلکه وجود ویروس در بدن پشه عامل اصلی انتقال بیماری است.»

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با اشاره به شرایط مساعد فصل برای افزایش جمعیت پشه‌ها، خاطرنشان کرد: «زاد و ولد بیشتر پشه‌ها در این فصل طبیعی است و رطوبت و بارندگی بالا در مناطقی مانند مازندران و گیلان محیط مناسبی برای رشد آن‌ها فراهم کرده است.»

او همچنین به شهروندان مازندرانی توصیه کرد که به شایعات درباره مشاهده پشه‌های آلوده یا شیوع تب دنگی توجه نکنند و مراقبت‌های بهداشتی را جدی بگیرند. وی افزود: «تا حد امکان از حضور در کنار آب‌های راکد و محل‌هایی مانند لاستیک‌های مستعمل کنار جاده‌ها که می‌توانند محل تخم‌ریزی پشه‌ها باشند، خودداری کنید.»

بر اساس گزارش ایرنا، تیرماه سال گذشته نیز پشه آئدس ابتدا در یکی از شهرهای غربی مازندران مشاهده شد و سپس در شهرهایی مانند چالوس، نوشهر، رامسر، عباس‌آباد، تنکابن، نور و محمودآباد نیز دیده شد. با این حال، بررسی‌های آزمایشگاهی نشان دادند که پشه‌های مشاهده‌شده ناقل ویروس تب دنگی نبوده‌اند.

پشه آئدس، که ناقل ویروس تب دنگی است، در محیط‌های مرطوب و بارانی رشد می‌کند. این شرایط در روزهای سرد و بارانی مازندران تشدید شده و احتمال افزایش کانون‌های این پشه را بالا برده است.

تب دنگی یک بیماری ویروسی گرمسیری است که از طریق نیش پشه آئدس منتقل می‌شود و چهار نوع ویروس عامل آن وجود دارد. رشد پشه‌های ناقل در مناطق گرم و مرطوب با تجمع آب در ظروف مختلف تسهیل می‌شود.

علائم تب دنگی شامل تب، سردرد، درد عضلانی و در موارد شدید، خونریزی داخلی است. درمان این بیماری بر اساس تسکین علائم و جایگزینی مایعات و الکترولیت‌ها صورت می‌گیرد و در صورت بروز علائم شدید، مداخله فوری پزشکی ضروری است.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo